Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czekam Na Księcia Z Bajki

Studia w Gdańsku czy w Warszawie?

Polecane posty

Gość gość
ja jestem po gdańskiej Polibudzie, bo nie chciało mi sie wyjezdzac z Trójmiasta. Jak sobie porownuje ceny zywnosci ( np teraz owoców) to akurat własnie w Warszawie jest taniej. Ale stancje w Gdańsku beda tańsze. Tylko nie funduj sobie samochodu, bo do Polibudy dojechac a zwlaszcza zaparkowac to kleska. Komunikacja miejska jest ok, ale musisz wynajac cos na trasie. Z tym lezeniem na plazy bez przesady - oczywiscie , mozesz skoczyc co dzień ( z Polibudy do Brzeżnia tramwaj ok 20 min) ale jak sie juz mieszka, to sie nie chce, ja w tym roku ze 2 razy bylam na plazy. PG ma due mozliwosci wymiany ze swiatem. Ale warszawska w rankingach stoi wyzej.

Gość oewsb
Dzień dobry, Jeżeli chodzi o Gdańsk, Warszawę i nie tylko, zachęcam do zapoznania się z pełną ofertą studiów Wyższej szkoły Bankowej. Świetnie wykwalifikowana kadra, przyszłościowe kierunki oraz 11 oddziałów w całej Polsce! Zapraszamy! :) *Jak wynika z rankingów Wprost zarówno w 2013 jak i 2014 roku WSB zostały ocenione jako najbardziej ceniona wśród pracodawców grupa uczelni niepublicznych w Polsce. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zadawania mi pytań Renata Mazur, Online Ekspert WSB studia I stopnia

Gość gość
Oczywiście, że w Warszawie. Ja studiuję na PWSBiA i bardzo chwalę sobie swój wybór (zapisałam się na kosmetologię :))

Gość gość
Zależy jak będziesz mieszkać i ile będziesz mieć na zycie. Warszawa jest droższa ( w szczególności mieszkania ) jeśli chcesz coś wynająć w bezpiecznym miejscu, niedaleko od metra np. na Ursynowie bądź Mokotowie to musisz sie liczyć z tym ze czynsz bedzie wynosił około 2-4 tys złotych . Jeśli ktoś mieszka na przedmieściach to faktycznie zycie w Warszawie może być koszmarem

Gość gość
studia w gdansku. Ja chodzilam do GSW http://www.gsw.gda.pl/ i nie zaluje. Gdansk jest przede wszystkim tanszy i jesli chodzi o pozniejszy rynek pracy to jest mniejsza konkurencja

Gość Izabela_P
Widzę tutaj wiele opinii, ale jednak zostanę wierna Warszawie. W prawdzie jestem słoikiem :P (nie wstydzę się tego, a nawet jestem dumna, że podołałam), ale jednak stolica dała mi naprawdę dużo możliwości :). Uczelnia, na którą chodziłam, dokładnie UTH bardzo mnie podciągnęła i pokazała co można osiągnąć. W tym roku zapisałam się nawet na studia podyplomowe na tą samą uczelnie bo wiem, że ta wiedza i umiejętności pomogą mi w pracy. Dokładnie jestem na kierunku Prawo inwestycyjno-budowlane dla inżynierów. A więc jak widać, w takim zakresie nieustannie trzeba się rozwijać, a jeśli nie to ktoś inny z przyjemnością zajmie moje miejsce. Tego właśnie uczy Warszawa - ambicja, nauka i cieżka praca :)

A może zastanów się nad Gdynią? Sama studiuję na https://wsaib.pl/ i z poziomu jestem bardzo zadowolona. Studiuję Logistykę Międzynarodową, a szczególnie ciekawymi zajęciami są Logistyka zaopatrzenia oraz logistyka produkcji.