Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ja ja ja

owlosienie u dziewczyny a bycie z facetem

Polecane posty

Gość stooleyage
Dlatego obiegowo się mówi : "baby są głupie"

Gość do setuniaaa
pisz dziewczyna bardziej starannie :o albo wolniej, bo moze szybko nie umiesz poniewaz przez te twoje literowki czasem w ogole nie mozna pojac o co ci chodzi :O 🖐️

Gość taka ja ja ja
ja tez nie gole rak, jako jedyna ze swoich znajomych.jednak, gdybym ogolilam to pozniej mialam czarne ble kroopy no i bylaby szczecinka, co jest chyba jednak w dotyku gorsze od zwyklych wloskow.latem tez mi sie fajnie rozjasniaja, dlatego pod tym wzgledme kocham lato:D

Gość teghe
Autorko tematu... prawdopodobnie zaczęłaś golić nogi jako nastolatka i widziałaś że włoski są wyraźniejsze i przybywa ich w partiach gdzie ich wcześnie nie było. Ale gwarantuję ci że to nie był skutek golenia ale naturalnego dojrzewania organizmu. Ja na przykład jeszcze w wieku 18 lat nie miałam takich włosków po wewnętrznej stronie ud jak teraz jako trzydziestolatka. Ale to nie maszynka je stworzyła ale mój organizm. Jeśli masz się czego obawiać to tylko podrażnień skóry od usuwania włosków, jej zaczerwienienia, szorstkości, nadwrażliwości. Wówczas choćbyś nie wiem jak chciała, tych krótkich włosków odrastających nie da się usunąć bo podrażniony i powiększony mieszek włosowy je chroni gdy już je widać. Wyjściem jest niegolenie włosków codziennie i póki nie wiesz co facet na to, niepokazywanie mu się wtedy ;D. A w życiu codziennym u mnie to jest tak że czasem jestem wspaniale gładka (nie licząc dłuższych włosków na brzuchu czy pewnie na plecach) a czasem "kłuję" lub nie pozwalam się oglądać bo właśnie zapuściłam takie włoski żeby łatwiej je było usunąć, i mój partner to rozumie.

Gość jestem blondynką
z ta rozmową to chyba nienajlepszy pomysł

Do setuniaaaaaaa tak masz racje , ze pisze szybko i nie sprawdzam przed wyslaniem:o i ak musze oddac lapa do sewisu wiec moze powiem tez zeby przetestowali mi ta moja klawiature:D ;)

Gość abcbawe
taka ja ja ja - jak w nicku - tylko ja ja ja....:O czy Ty czytasz co my Ci tu piszemy? mam dosc wiecznie uzalajacych sie bab, ktore tylko jecza a zadnej konkretnej rady nie chca przyjac... :O

Gość teghe
Jeśli chodzi o golenie rąk to zdecydowałam się dopiero względnie niedawno bo parę lat temu i jestem bardzo miło zaskoczona. Włoski na rękach odrastają inaczej niż te na nogach a tym bardziej te z okolicy bikini, nie są twarde, nie ma efektu "kropek" a nawet jakby się osłabiły. Wystarczy że przejadę ręce maszynką raz na parę dni i jest OK. (A miałam je naprawdę jak nieźle owłosiony samiec.)

Gość taka ja ja ja
teghe--> ale auwazylam,ze po golenu obszar owlosienia zwieksza sie, kiedys depilcja bikini obejmowala mniejszy obszar niz teraz..porozrasalo sie to wszystko, wydaje mi sie jednak, ze to przez golenie.oczywiscie horomony tez maja w tym swoja dzialke, ale jednak co do golenia czy przycinania nie jestem przekonana..ale dzieki za chec pomocy:)

Gość stooleyage
Pytanie : A jak znajdziesz takiego którego to kręci to co ??

Gość taka ja ja ja
tak czytam:) i humor mi sie poprawil:) ja tez mam swoje zdanie na temat roznych metod depilacji, widocznie kazdy organizm reaguje inaczej i co do niektorych tu proponowanych nie ejstem przekonana. oze uzalalam sie, ale tylko dlatego, ze jest to dla mnie problem i miewam czesodoly z tego powodu a z nikim nie moge o tym porozmawiac.

Gość taka ja ja ja
to bede szczesliwa:) nawet nie musi go to krecic, byle tylko akceptowal bez problemowo

Gość jestem blondynką
ja mam wrażenie, ze po pigułkach antykoncepcyjnych mam więcej wlosów teghe - ja próbowałam ręce maszynką, zrobiły sie kłujące kaktusy, to było straszne, nigdy więcej!

Gość stooleyage
To ja się zgłaszam na ochotnika :classic_cool:

Gość teghe
dobra, żebym tu nie przedłużała swojego śledzenia topiku: autorko, nie bój się golić włosków, chodź na solarium żeby przyciemnić trochę skórę, wygładzaj się dobrym balsamem, zadbaj o sylwetkę a spodobasz się sobie tak, że będziesz wiedziała że facetom też, bez względu na pojawiający się "mankament" urody, pamiętaj też że to ty decydujesz kiedy kto dotyka twojego ciała więc ten jego wygląd możesz dostosować do okoliczności; a co do mieszkania razem z facetem - czyli gdy już macie z sobą kontakt 24 godziny na dobę - to cóż, jeden człowiek rzuca skarpetki w kąt, inny chrapie, a jeszcze inny ma dużo włosków :D (gdybym jak się przejmowała, musiałabym się golić od stóp do głów co sześć godzin ale wtedy prędzej pocięłabym zniszczoną skórę niż usunęła włoski)

Gość taka ja ja ja
:D

Gość teghe
do "jestem blondynką": wypróbuj lepszą maszynkę, naprawdę przy tym pozornym zatrzęsieniu maszynek na rynku, niewiele z nich spełnia wymagania wrażliwej skóry i jeszcze nigdy nie była taką maszynką "maszynka dla kobiety", dobre są obecnie tylko te dla mężczyzn, z kilkoma ostrzami i ruchomą główką, marki Gilette (choć też ich jakość ostatnio spadła) np Wilkinsonem czy jakąś "lady" można obcinać paznokcie, skalpować się i takie różne, ale nie golić włoski

Gość taka ja ja ja
teghe--> tez o tym myslalam, ze musze sie skupic na innych sprawach zwiazanych z moim cialem-zadbac o figure- co juz realizuje i ogolne dbac o siebie a wloski no coz, nikt nie jest doskonaly:D, ale postaram sie je jakos ukryc, moze ta woda je oslabi jednak-wykruszy. dziekuje wam:)

Gość stooleyage
Nie dziękuj tylko daj mejla do korespondencji :classic_cool:

Gość zależy do czego
jeśli chodzi o depilację intymną - to polecam trymer - czyli golarkę elektryczną. Żadnych podraznień, wrastajacych włosów, krost. A że nie jestem idealnie gładka? Przy goleniu też nie jestme po kilku godiznach :), a wosk boli i każda z kosmetyczek robiła mi krwiaki :/ - dziękuję za taki estetyczny wygląd Polecam elektryczną golarkę. Plusem kolejnym jest to, ze mozna nia szybciutko doprowadizc się do stanu używalności

Gość teghe
i jeszcze do autorki: jeśli wciąż masz wątpliwości to otwórz szeroko oczy i zobacz jakie dziewczyny mają fajnych facetów. Przecież nie wyłącznie chdzące cuda. Wiele dziewczyn w szczęśliwych związkach ma duże problemy z cerą, wiele z otyłością, cellulitem, słabymi, szarymi włosami, zniszczonymi paznokciami, zepsutymi zębami, grzybicą... głupim śmiechem, brakami w obyciu itd itp... Jedne mankamenty są wrodzone, inne wynikają z niezwracania uwagi na pewne sprawy, te dotyczą sfery ciała, tamte duszy... Wszystkie mamy jakieś wady. :D Najgorsza na pewno nie jesteś. Miałam problem jak ty. Nadal go mam. A jestem z facetem, wcale nie zboczonym żeby kręciły go włosy i nie chciał żebym goliła, wcale nie zakompleksionym żeby świadomie chciał jakąś brzydszą dziewczynę, ale takim zupełnie normalnym (mądrym, oddanym, przystojnym) i jest nam bardzo dobrze. Życzę ci tego samego!

Gość tez masz sie czym przejmowac
zadna z nas nie bedzie nigdy idealna wiec nie popadajmy w przesade ciekawe czy faceci az tak sie poswiecaja nasze wloski sa niczym w porownaniu z cuchnacymi meskimi stopami, niemytymi jajkami i obwislymi brzuszyskami

Gość jestem blondynką
z takim tokiem myslenia to szybko popadniemy w bylejakość

wlasnie;) wiec czym tu sie przejmowac:) my zawsze i tak na wyrost o o sibie dbamy a oni maja niela przyjemnosc, bo maja takie zadbane, pachnace kobiety z delikatnymi stopami:classic_cool: :D:D

Gość tez masz sie czym przejmowac
nikt nie mowi o bylejakosci ale o nie popadaniu w paranoje za chwile dziewczyna z lazienki nie wyjdzie bo kto wie czego sie jeszcze u siebie doszuka

Gość stooleyage
Z jednej strony to piękne jak kobiecie można sprać mózg a z drugiej strony żałosne - facet nie ma takich problemów i to jest wspaniałe :classic_cool:

Gość
ja wolalabym byc szatynka => wiewióry są fajne, włosy na cyckach już nie koniecznie... Nie narzekaj :P

Gość no rude wiewiory sa super
piegowate mmmmm

Gość taka ja ja ja
wiedzialam, z eprzyjdzie ktos taki jak apostol:classic_cool: :)

Gość stooleyage
Bo on jest gejem :classic_cool: