Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ja ja ja

owlosienie u dziewczyny a bycie z facetem

Polecane posty

Gość taka ja ja ja

czesc mam problem, jestem szatynka i mam nadmierne owlosienie.jestem zdrowa, nie mam zaburzenia gospodarki hormonalnej, taka po prostu moja"uroda". mam wloski na rekach, pasek na brzuchu i nawet na piersiach- sa krotkie i delikatne(miekkie), ale jednak widoczne, sa wokol brodawek i miedzy piersiami.. co ja mam zrobic w takiej sytuacji?na laser mnie nie stac, depilacja nic nie daje.. jak ja mam sie pokazac facetowi ? to jest powod przez ktory nie moge sie znikim zwiazac, bo sie po prostu wstydze, wstydze sie tych wloskow, zlwaszcza na piersiach.. jednak, czy jets to powod by sobie marnowac zycie i nie byc szczesliwa w zwiazku? :(

Gość ja tez takie mam
i nic sobie z nich nie robie. naprawde. regularnie rozbieram sie przed swoim facetem :)

Gość taka ja ja ja
ale masz wlosy na biuscie? bo to jest chyba cos, czego facci nie sa w stanie zaakceptowac.. nie wyobrazam sobie sytuacji, kiedy on bedzie chcial cos teges a ja co? odmowie?uciekne? i co tak cale zycie?:(

Gość sdfasd
A naprawde nie mozesz tego golić, lub smarowac kremem depilujacym?

Gość taka ja ja ja
golic? :O byloby jesczze gorzej;) ... wolalabym juz byc blondynka..zeby ylko nie miec tego problemu.

Gość jestem blondynką
i wcale mi nie lepiej :(

Gość taka ja ja ja
czyli pozostaje mi dalej zwiewac przed faceami..:O super.

Gość stooleyage
Mnie to nawet kręci ...

Gość jestem blondynką
mam faceta od wielu lat i jakos sie przyzwyczaiłam ale rozumiem Cię - na dzień dzisiejszy nie wyobrazam sobie rozebrania sie przed kims pierwszy raz - ze wstydu sama nie wiem jak to się stało kiedyś najbardziej wstydze się wlosów na rekach i nogach z daleka sa niewidoczne bo jasniutkie, ale jak się przyjrzeć to mam więcej kłaków niż niektórzy faceci no i w dotyku, masakra :O :O :O o laserze nie mam co marzyć - za jasne wlosy :(

Czemu mówisz ze depilacja nic nie daje?? Przeciez po depilacji włoski wyrastają wolniej i są słabsze.Kup sobie wosk i wydepiluj nogi, jeśli chodzi o piersi to pewnie masz pojedyncze włoski i wiele kobiet tak ma naprawde. Możesz je wyrwać pesetą

Gość ja tez takie mam
mam na biuscie tez, wszystko dokladnie, jak mowisz, ze nie wspomne o okolicach bikini, ktore sprawiaja mi sporo klopotu. Nogi i bikini depiluje, wiadomo, rece, brzuch, piersi, zostawiam tak jak sa. Powiem szczerze, nikt nie zwrocil na to uwagi. Jesli nie pokazalas sie jeszcze nikomu, to wierze, ze mozesz miec z tym klopot i bac sie jakiegos komentarza. Gdyby moj pierwszy chlopak powiedzial cos na temat moich wloskow, bylabym strasznie zawstydzona. Ale nie powiedzial. Ani on, ani zaden inny :) Wiec powodzenia!:) Naprawde szkoda zycia na takie sprawy.

Gość ja wolalabym byc szatynka
i miec ten probleme niz rudzielcem i go nie miec :P ja nie mam wcale wloskow na ciele, jedynie delikatny meszek, jak ogole cipke czy nogi to przez kilka dni mam idealnie gladkie, brwi depiluje raz na 2,3 mce i maja nadal taki ksztalt, rece mam prawie gladkie...ale co z tego, jak na glowie burza rudych fal :O :(. depiluj sie i juz :).

Gość taka ja ja ja
depilowalam sobie juz-e miedzy piersiami-nie dalo to nic, narobily mi sie rany..teraz sie zagoilo i mysle, zeby to po prostu rozjasnic i nie mam 5 wlosow, nie sa to klaki ale sa widoczne.. nogi depiluje pasta cukrowa,ale wlosy mi sie wrastaja ale to nic, boiki depiluje, rece biust i brzuch tez sotawiam, czasem zdarzy mi sie wyrwac cos z brzucha.. boje sie, boje sie tego wszyskiego, jak facet sie na mnie krzywo spojrzy to nie wiem co zrobie.. to glupie ale ten problem sprawia, ze jestem taka bardziej zamknieta i nastawiona na "nie", ogolnie na wszystko, ludziemysla, ze szukam sobie skiecia z bajki, a ja po prostu sie wstydze byc z ktoryms, bo wtedy moj problem ujrzy swiatlo dzienne i juz nie tylko ja bede o nim wiedziala.

Gość teghe
Mam dokładnie tak jak ty. Nauczyłam się z tym żyć. Linię gdzie włoski się zbiegają więc są bardziej widoczne na brzuchu i tworzą pasek po prostu ignoruję. Włoski wokół sutków golę (nie daj sobie wmówić że ścięcie martwej części włosa ma jakiś wpływ na to co się dzieje z cebulką, ani ci od tego włosków nie przybędzie, ani nie ubędzie, nie zmienią się też) i wystarczy raz dziennie. Golę też nogi, przedramiona, pachy i takie tam różne. Mam wspaniałego faceta który wie że kobiety są ludźmi a nie kosmitami więc włoski mają, przy tym np szatynki po prostu wyraźniejsze. Nie przejmuj się. Oczywiście gdy byliśmy na etapie randek starałam się zawsze być gładka na nogach, rękach, w okolicach bikini itd, oraz chodziłam na solarium żeby np włoski na brzuchu tak nie rzucały się w oczy a potem gdy zaakceptowaliśmy siebie, polubiliśmy, poznaliśmy swoje wady nie było to już takie ważne.

Gość stooleyage
Ja tam bym się z Tobą chętnie umówił :classic_cool: Cool się nie boi ...

Gość zależy do czego
ja depiluję depilatorem a włoski na brzuchu i rekach rozjaśniam sobie woda utlenioną sa jasniejsze i kruche

Gość mydełkoFA
A te włoski to taki meszek czy sztywne włosy?

Gość teghe
do tych które nie mając problemu z nadmiernym owłosieniem piszą o depilacji...: nie wypowiadajcie się o rzeczach o których nie macie pojęcia, nawet w dobrej wierze

Gość zależy do czego
mój mi powiedział po dłuższym czasie: wiem, że masz tu włoski, nie stresuj się :) odpowiedziałam: wiem, ze wiesz :) Ale depiluje się nadal, chyba bardziej lda własnego komfortu

Gość jestem blondynką
ja tez robię woda utlenioną mój facet wszystko to akceptuje ale i tak mam kompleksy np. mysle sobie ze jak ktos na mnie patrzy i widzi np. moje rece mysli sobie: ale małpiszon włochaty

Gość taka ja ja ja
tak, slyszlama juz o ym, ze scinanie wlosa nie wplywa na jego grubosc, kolor ip, ale jednak po wieloletnim golenu nog wlosy sa inne, ciemnjesze i twardsze i nie mowie tu o fazie gdy one sa krotkie i ostre- bo wiadomo, ze wteyd wlosy wydaja sie byc silniejsze-, ale o tym gdy sa dlugie i zahodowane:).

nie martw sie:) jak facet sie w Tobie zakocha to nie zostawi Ciebie spowodu tego , ze taka masz nature a nie inna:) b dla niegoe i tak bedziesz najpiekniejsza:)

Nie masz się czym przejmować.Ja też borykam sie z tym problemem, jestem szatynką, ciemniejsza karnacja i nadmiar włosków, na brodzie, kilka w okolicy piersi, pod pepkiem i na pośladkach.Próbowałam laser na brodę i piersi ale marne skutki. Ale co najwazniejsze faceci albo tego nie widzą albo jest to jednak dość powszechne albo im to nie przeszkadza :).Miałam już kilku partnerów seksualnych i uwierz żaden nie zwrócił mi na to uwagi a uprawaiałam z nimi sex nie tylko po ciemku a wręcz przeciwnie( we wszystko odkrywającym świetle dziennym).Jeden z nich miał naprawdę duuuzo dziewczyn przede mną i strasznie się tym stresowałam ale po stwierdziłam że nie ma sensu. Najgorzej się przełamać ale życzę powodzenia. Zresztą jeśli znajdziesz mądrego i odpowiedzialnego faceta to jeśli nawet zauważy to myślę że nie ucieknie :)

Gość taka ja ja ja
te wloski sa miekkie, delikatne ale ciemne, wiec sa widoczne.. tez kiedys rozjasnialam woda utleniona ale pozniej skora mi sie troche uczulila, bo trzymalalam te wode 20 minut 2 razy dziennie a i tak nie moglam sie doczekac efektow.

Gość abcbawe
Hej Wiem o jaki bol Wam chodzi....:/ Sama jestem brunetka i tez wlosy na rekach to moje przeklenstwo. Ale przeczytalam gdzies ten sposob i to po prostu idealne rozwiazanie dla kogos kto nie chce/nie moze depilowac/golic itd... Otoz maszynka do strzyzenia! Taka jak Wasi faceci gola sobie glowy;) Ustawiam dlugosc strzezenia na ok 2cm i jade po lapkach - wlosy sa naprawde mniej widoczne i wcale nie odrastaja tak szybko. Moga byc troche klujace po tym zabiegu,ale wtedy biore ostra gabke i szoruje mocno po lapkach.Skora sie troche zaczerwieni,ale za to wloski polamia,zniszcza,zrobia sie slabsze.Naprawde dziala! Polecam! Co do wloskow na brzuchu-piersiach - sa,ale nie ruszam ich,bo u mnie nie sa nawet az tak widoczne... Pozdrawiam:)

Gość taka ja ja ja
:)

Gość stooleyage
Tylko po co ?? :O

Gość taka ja ja ja
bo wloski sa ble, zwlaszcza na piersiach. ja sie naprawde tego wstydze, chyba musze je poraktowac rozjasniaczem albo woda utleniona:) moja mama mowi, ze przesadzam, ze ogolnie teraz sie przesadza z tym claym owlosieniem,kreuje sie dziwna mode na super gladkie kobiety- a przeciez to niemozliwe.moze ma i racje, ale ja juz wchonelam to wszystko i tez chce byc gladka, zwlaszcza, ze jdnak wlosy na piersiach nie sa normalne.. zeby to byly 3 wloski na kazdej piersi, ach byloby pieknie

polub siebie taka jaka jestes:) a ja np na pzedramieniu nie depiluje rak:P zawsz mi sie latem niezle rozjasniaja no i jak sie mje to i or szorowania tez pewnie slabna;) jak komus sie to nie bedzie podobalo to trudno:D ja mam to gdzie:)

Gość taka ja ja ja
kiedys tu na kafeterii zytalalam, jak jedne facet wlansie kochal sie z kobieta i podczas stosunku okazlao sie, ze ma wloski na piersiach i wbudzilo to jego niesmak.. utkwilo mi to w pamieci i ciagle pamietam te slowa, ktore przeczyalalam.dlatego nie wiem czy nie lepiej powiedziec potencjalnemu faceowi jak sie sprawy maja..pogadac z nim o tym.