Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

zdarta skórka na wargach sromowych

Polecane posty

Mam problem:( dzisiaj kochałam sie z moim chłopakiem i w czasie stosunku apre razy wyslizgiwal wyapdał (nei wiem jak to nazwac) penis.. po tym bardzo mnie bolało ale myslalam ze to nic starsznego.. pozniej na majtkach zobaczyłam pare kropel krwi, zaniepokoiłam sie:( wiec rozchylilam wargi i zobaczyalam ze na wargach wewnetrznym tak od srodka mam zdarta skorke:(.. co mam z tym zrobic?:( czy może samo się zagoi?... z góry dziekuje za rady:( PS. NIE PISZCIE MI ZE MAM IŚĆ DO GINA

Gość samo sie zagoi
nie musisz isc do gina :) Nie tobie pierwszej sie to przytrafilo :)

Gość posmaruj aloesem
i wietrz jak najczęściej

Zagoi się. nie stosuj żadnego aloesu bo to nie wierzchnia skóra ale już kontakt z błonami. Następnym razem użyj żelu intymnego nawilżającego (np K-Y)

dziekuje za rady :) tylko obawiam się ze może sie długo goic, bo ra ranka znajduję się blisko wejscia do pochwy

Też uważam że drobne otarcie śluzówki zagoi się samo. Dbaj tylko należycie o higienę tego miejsca. Dodatkowo powiem, że natualnym, znanm od wieków środkiem dyzynfekujacym jest ludzka ślina. A więc aby nie powiększać otarcia zrezygnujcie na dzień-dwa z klasycznego seksu i ograniczcie się do orala. Minetka zabezpiezy Cię przed ew. mikroinfekcją. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia! 🖐️ :)

ale to nie jest takie zwykłe otarcie :O to wyglada jakby bylo rozciete:( i znajude się bardzo blisko wejscia do pochwy.. ( sprawdzalam w lusterku:P) i przy oddawaniu moczu bardzo mnie boli a pozniej krwawi lekko :O mam nadzieje ze szybko sie zagoi..

Zaraz, jeśli dobrze rozumiem to otarcie jest nie na wewnętrzej powierzchni wargi sromwej mniejszej jak napisałaś w pierwszym poście lecz głebiej w przedsionku pochwy niedaleko wescia do niej. Mimo wszystko powinno to się zagoić samo. Wspomagająco możesz zastosować globulki dopoczwowe łagodzące takie podrażnienia np. cicatridina. Dostępne są w aptece bez recepty. Opakowanie 10 szt kosztuje ok. 35 zł. http://www.apteka-leki.com/go/_info/?id=5036 Gdyby w ciagu kilku dni się nie zagoiło powiinaś jednak udać się do lekarza.

Gość DonVitta
Też kiedyś miałam takie rozcięcie na wargach sromowych mniejszych. Szybko się zagoiło ok. tygodnia i ranki nie było :) Na te otarcia stosowałam wówczas maść ,,Alantan plus". Nie ma się czego obawiać, że krwawi bo w końcu wargi są mocno ukrwione. Choć czuje się jakiś tam dyskomfort przy oddawaniu moczu. No cóż ranka musi się zagoić i po sprawie :classic_cool:

a czy ta maść Alantan plus jest na recepte?

Gość zagoi sie samo
ale z własnego doświadczenia wiem ze bedzie to dosc dlugo trwalo :( I nie kochajcie się na razie, bo za kazdym razem, nawet przy bardzo delikatnym sexie będzie sie to otwieralo :( Ale zagoi sie... Mnie przytrafilo sie to juz chyba 2-3 razy - po okresie mam problemy z nawilzaniem (jak to mowi moj facet - wysuszona przez tampony jestem :O )

Właśnie dlatego w takich sytuacjach dobrze jest stosować żel nawiżajacy (patrz post ngLki z g. 01.54) Przy okazji - pozdrowienia dla "nocnego marka" 🖐️ 🌻 :) A co do kochania sie - tak, trzba na trochę odpuścić. Ale są przecież formy zastępcze (parz mój post z g. 08.29 ;) )

czyli ile bedzie trwało gojenie? ja własnie jestem po okresie wiec moze dlatego:( aj co my sie mamy dziewczyny:P

Gość oazaspokojuwpanice
hmm no wlasnie też mi się to przytrafiło... chyba jednak trzeba zainwestować w jakiś lubrykant... bo piecze mnie teraz jak szlag przy sikaniu... baby to mają przekichane w życiu... tyle cierpienia ;)