Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Buzia z poślizgiem

Polecane posty

Jak sobie radzić z nadmiarem sebum na twarzy? Już nie mam siły, moja twarz zachowuje się tak, jakby nie przyjmowała żadnego kosmetyku! Jak się niczym nie posmaruję (nawet kremem) to jest ok, a wystarczy, że nałożę krem nawilżający i po ok dwóch godzinach moja buzia wszystko jakby wyrzuca na zewnątrz! Macie jakieś sposoby na tę przypadłość?

Gość upsssss
stosuj kremy wieczorem, a na dzień spróbuj matujący na te błyszczące partie przykładaj chusteczki w ciągu dnia nie ty jedna masz z tym problem

Wiem, że nie ja jedna. Krem matujący nie załatwia problemu. Używam w ciągu dnia bibułek matujących, ale fajnie jest przez jakąś godzinę a później znowu ta tłusta warstwa! Myślałam, że macie może jakieś \"złote\" rady :o

Gość mamy złote ale to nie jest
takie hop siup, właściwie cały tryb życia trzeba by zmienić..... do diety wprowadzić nienasycone kwasy tłuszczowe (rozrzadzeja sebum) witaminy oczywiście, zrezygnowac z tłuszczy nasyconych i cukru..... po za tym przynajmniej 1godz. dziennie na powietrzu, żeby skóra się dotleniła..... no i jest jeszcze kwestia hormonów..... a z kosmetyków..... zmienić filozofię, dlaczego skóra sie tłuści? bo jest za sucha.....im bardziej wysuszasz, tym bardziej się tłuści, tak prawda.... zamiast matowania może warto zainteresowac się olejami na skórę, kawsami AHA i BHA....a unikac cięzkich kosmetyków z zapychaczami parafiną, silikonami, talkiem....

Gość laaadnaaa
diete zmienic, oczyscic z nadmiaru wilgoci, odstawic mleczne cukier, biala make, pic ziola, znalezc przyczyne w organizmie- skora to tylkko pokazuje co sie dzieje wewnatrz moze cos z ajurwedy? okreslic swoj typ i przejsc na diete

No ja właśnie swojej skóry nie matuję (kosmetykami), bo mam odwodnioną. Stosuję kremy do cery suchej, mocno i głęboko nawilżające, dodatkowo kupiłam sobię witaminę B2 i Capivit Hydrocontrol. Odżywiam się zdrowo. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić :o

Gość zgadza się z tym dzieckiem
jakie nawilzajace stosujesz?

Gość mamy złote ale to nie jest
na ich stronie nie ma składów inci :( opisy wyglądają zachęcająco, ale jest w tym kremie nie sposób stwierdzić....

Gość ______________
płyn po goleniu pomaga