Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

candywoman

do znawców literatury!!

Polecane posty

Czy istnieje coś takiego jak opracowanie, recenzja (i pokrewne) ksiązki \"Przeminęło z wiatrem\"? Albo publikacja dotycząca np. literatury amerykańskiej w okresie powstania książki? Szukam i szukam czegoś takiego i nie mogę znaleźć. Bardzo proszę o pomoc:)

północ południe była podobna tematyka, ale nie pamietam czy był to film na podstawie jakiejs powiesci

a mi właśnie chodzi konkretnie o jakąś książkę;) albo chociaż wydanie, w którym jest scharakteryzowana Scarlett O\'Hara w róznych, szkolnych słownikach postaci literackich nie znalazłam, bo te dotyczą postaci z lektur szkolnych:(

seria e-bookow z roznych dziedzin. literatura : jest. przynajmniej ja mam. czasem sie przydaja. streszczenia, recenzje, opisy, takie tak bzdety jak cos takiego cie interesuje. tylko nielegalnie... ps: mialam taki sam podpis na moim forum :)

Z pewnością są jakieś opracowania ale bliższe analizom kultury i historycznych okoliczności, niż czysto literackie. Tam po prostu nie ma czego analizować, to bardzo proste czytadło. W lieteraturze anglosaskiej na pewno coś znajdziesz ale czy po polsku, wątpię.

biedronka, a mogłabyś podesłać?:) frk-09, może mogłabym znaleźć coś w ten pozycji, która podałas, ale nakład wyczerpany:(

Gość insulina
istnieja takie grube tomy antologii literatury - angielskiej i amerykańskiej, na bank macie to w bibliotece na uczelni. wszystko tam jest wyjaśnione jak trzeba

tylko, że ja chodzę jeszcze do LO moja biblioteka szkolna jest nieczynna w zwiazku z remontem chodzę po bibliotekach w całym mieście, ale ciezko coś znaleźć jak nie wiem dokładnie czego szukac:)

Gość ide zaraz
aha to chodzi ci o polskie streszczenia? no to gorzej z tym będzie, szukaj w necie, jest taka strona sparknotes.com ale tez po angielsku to nie wiem czy dasz rade