Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cli

Co zrobić z miejscowo zaczerwienioną i łuzczącą się skórą na twarzy?

Polecane posty

Gość cli

Co zrobić z miejscowo zaczerwienioną i łuzczącą się skórą na twarzy? Niedawno byłam w szpitalu. Ale nie miałam tam zadnych zabiegów poprostu obserwacja. Nie stosowałam tez nowych kosmetyków. Na jednym policzny pojawiły mi się małe zaczerwnienione placki z łuszczącą się wokół nich skóra. Wcale mnie to nie swędzi? Proszę Was bardzo o pomoc w pozbycoiu się tego.

Gość powiedzcie mi
kosmetyczki zalecaja, jeszcze bardziej zluszczac, poprzez np. peeling, i oczywiscie natluszczac! ale ja poproponuje PANTHENOL w piance, jak dla mnei najlepszy!!

Gość jak to co
natłuszczać. Kup tłustą maść, epikrem lub cutinazę i smaruj. Po paru dniach zniknie.

Gość jak to co
*cutibazę

Gość cli
A kresm/masci z witaminą A? Pomoże?

Te wszystkie zabiegi pomogą doraźnie, ale być może nuie na dłuższy czas. To, co piszesz, to może być atopowe zapalenie skóry. Może pojawiło się u Ciebie uczulenie na jakiś pokarm, nawet ktory wczesniej cię nie uczulał. cutibaza, nanobaza itd, wszystko co ma w zakończeniu -baza natłuszcza skórę atopową i bardzo wrazliwą. Poza tym dobra jest też maść bepathen. Smarować na wilgotną skórę żeby się wchłaniało dobbrze i obserwować reakcję, czy się nie pogłębia. Potem pozostają tylko testy na alergię. Może w szpitalu mialaś kontakt z czymś, czego nie toleruje Twoja skora?

Gość cli
Jedzenie w szpitalu było tragiczne, do tego porcje bardzo małe. No ale jadłam. Gdzie można kupić "bepathen" i ile on kosztuje?

Kupisz w każdej aptece, ale nie pamiętam ile kosztuje, choć od 3 lat ciagle mam go w apteczce. Pamiętaj że maść, nie krem. Bo róznica jest znacząca w uzyciu.

Gość cli
dziękuję za rady :)

Gość cli
byłam u lekarza po skierowanie do neurologa i ogoladal te moje zluszczenia, wyslal mnie do dermatologa, jednak przypuszcza ze moga to byc zmiany zwiazane z przewodnictwem nerwowym (mialam wstrzasnienie mozgu)