Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iska32

obrzezanie kobiet

Polecane posty

no nie watpie.W KWiecie pustyni Waris pisała o tym swoim schorzeniu mniej wiecej wiem z czym biedna sie zmagała

witam podtrzymuje taemat jak najbardziej,czytałam własnie tez \"okaleczona\" to jest wrecz tragiczne my jesteśmy inaczej wychowani to straszne jak ci faceci traktują te kobiety !!!! jestem wzburzona tą ksiazką , i jeszcze do tego oni sobie zjazdy rodzinne organizuja z okazji obrzezania i sie ciesza oszołomy jedne!!! a potem faceci biopra dzieci za zony i robią im dzieci tylko po to żeby kase od państwa dostać!!!to jest normalnie szczyt !!!! wredne męskie świnie

własnie tam też jest poruszany temat ożenku z młodą nastolatka 13/14 lat bo oczywiście rodzinka sie zjechała i wybrała jej jakiegoś starego dziada kuzyna żeby sie z nia ożenił to jest normalnie masakra!!!!

witam podtrzymuje taemat jak najbardziej,czytałam własnie tez "okaleczona" to jest wrecz tragiczne my jesteśmy inaczej wychowani to straszne jak ci faceci traktują te kobiety !!!! jestem wzburzona tą ksiazką , i jeszcze do tego oni sobie zjazdy rodzinne organizuja z okazji obrzezania i sie ciesza oszołomy jedne!!! a potem faceci biopra dzieci za zony i robią im dzieci tylko po to żeby kase od państwa dostać!!!to jest normalnie szczyt !!!! wredne męskie świnie

Dla mnie to również jest nie do przyjęcia.To jest sadyzm połaczony z pedofilią i wszystko dzieje sie od lat. Kobieta tam jest sprowadzona do worka na sperme dla faceta,mimo ze po lekturze ksiązki jestem juz od kilku dni nadal nie moge pojąć tych ich barbarzyńskich praktyk.

Gość ufolog
up

Gość to jest straszne
az sie nie chce wierzyc

Gość lovik
okropność. To nic innego, jak brak szacunku do kobiet

Gość XsI
Ten zwyczaj jest okrutny bo jeżeli kobieta ma 18 lat i sama sie na to decyduje to jej własna sprawa. Ale nie ludzkie jest to że robią to małym dziewczynka (DZIECIOM). I tak wcale te kobiety nie czuja przyjemności z sexu , jest to dla nich obowiązek !!! Ten zwyczaj jest nie estetyczny i nie moralny. Moim zdaniem powinien zostać zakazany a wszystkim kobieta które siłą poddali takiemu zabiegowi głęboko współczuję! Dla mnie obrzezanie facetów jest głupotą i nie potrzebnym bólem dla noworodka ale obrzezanie kobiet to coś dużo bardziej bolesne i nie powinno mieć miejsca !!! A facetom którzy uważają że to potrzebne i pomaga kobietą prześpijcie sie z kobieta nie obrzezaną dużo większa frajda !!!! A jeżeli to was nie przekona to powinna was czekać KASTRACJA bez żadnej narkozy !!! POzdrawiaM wszystkich z wyjątkiem moich wrogów !! :*

czytalam, ze porod dla obrzezanej kobiety jest koszmarem, wykrwawiaja sie na smierc lub umieraja przez zakazenie, ktore wdalo sie podczas porodu lub po nim. gdyby chociaz mialy swiadomosc, ze to co wpajaja im od dziecka, to chore brednie, pewnie zbuntowalyby sie, ale niestety one w wiekszosci wierza, ze to jest dla nich dobre, ze tak powinno byc... to jest straszne.

fajnie,ze temat nie zamiera. ?Ciekawe co na ten temat mysla faceci?

Gość XsI
Moje zdanie na ten temat znacie !! Nie rozumiem komu do głowy mógł przyjść pomysł obrzezania kobiet!! Rozumiem mężczyzn związane z religia ale kobiet brak mi słów!!! Rzadko zgadzam sie z kobietami ale tym razem to też jestem przeciwnikiem tego i może macie jakieś pomysły jak pomóc kobieta już okaleczonym(obrzezanym) i najważniejsze jak zapobiec dalszym okaleczeniom kobiet ??

Gość zrzucić atomice na afryke
to pomoże

Gość mała szalona
Czytałam Kwiat Pustyni. Właściwie to pochłonęłam tę książkę i z minuty na minutę żołądek ściśnięty podchodził mi do gardła. Bardzo przeżyłam tę książkę, ale cieszę się że wpadłam na nią w bibliotece, bo inaczej to do dzisiaj nie wiedziałabym, że takie rzeczy dzieją się na świcie. Dziewczyny a padł tu tytuł Okaleczona, kto to napisał, czy to jakieś inne tłumaczenie Kwiatu Pustyni, czy coś innego??

Gość XsI
mała szalona nie miałem okazji przeczytać tej książki a ja dowiedziałem sie o tym od koleżanki na imprezie gadaliśmy żartowaliśmy na temat obrzezania mężczyzn a ona rzuciła że kobiety też są obrzezane na początku wybuchłem śmiechem ale na drugi dzień lukłem w neta znalazłem te forum i okazało się że to nie jest śmieszne!! tylko tragiczne nie rozumiem czemu ta sprawa nie jest bardziej nagłośniona przecież to jest nie do przyjęcia. Jakieś media powinny sie tym zainteresować interesują sie takimi głupotami jak podglądanie "gwiazd" .. A tu pod naszym nosem dzieją sie takie rzeczy. " zrzucić atomice na afryke to pomoże" Uważam że to nie pomoże !! i to nie temat na żarty !

Mozecie pomóc. Waris ma fundacje, która walczy z tym barbarzyństwem. Wuszukajcie w googlach waris dirie fundacja i będą namiary. Podałabym Wam,ale o tej porze mój komp się w.y.p.i.e.r.d.a.l.a i mnie wkur...........:O W ostatniej książce Waris pisze,że problem jest coraz bardziej nagłasniany i już widać małe,bo małe ale jednak postepy i niektóre kraje afrykańskie i arabskie (nie pamietam juz które) zabraniają tego procederu. Co może oznaczac,że coraz mniej kobiet będzie cierpieć.

Gość XsI
Mnie też ten link nie wchodzi !! może polska strona wygasła ?? Doszłem do wniosku że problem obrzezania tkwi w ich tradycjach !! W ich błędnym rozumowaniu !!

może poszukam tej drugiej książki, ale nie wiem czy moje nerwy to wytrzymają. Już Kwiat Pustyni czytałam niemal z zamkniętymi oczami ;-) no teraz trochę z innej beczki, ale też Afryka - czytał ktoś Białą Masajkę??

Gość ol
ja ogladalam:)

ja jakiś czas czytam już tę ksiażkę (od miesiąca bo rzadko mam na to czas) i teraz dobrnęłam do połowy. Ksiażka fajna i ciekawa (szczególnie masajskie obyczaje i przepaść pomiędzy nimi a tymi europejskimi), ale sama bohaterka to dla mnie strasznie naiwna kobieta. Czasem tak mnie wkurza jej postępowanie i sposób myślenia, że odkładam książke i sobie ide do innego zajęcia. Co ją opętało, żeby wiązać sie z bądź co bądź dzikim człowiekiem? Ja nie gardzę afrykanami, ale uważam, że tak wielkich rożnic kulturowych w małżeństwach powinno się unikać. A film występuje pod tym samym tytułem co książka?

Gość ryueucudbcudfuifssjbndj
up

Gość Dominika0123123
Witam Czytając opinie tu zamieszczone chcę opisać swój problem, a raczej problem, który miałam. Mam 173 cm wzrostu i ważę 45 kg więc przypominam swym wyglądem prawie anorektyczkę Pomiędzy udami mam dość sporą przerwę więc ubierając strój kąpielowy jeżeli ktoś chciał coś zobaczyć (wiadomo o co chodzi) to mógł to zrobić bez najmniejszego problemu. Niestety to co tam się znajdowała nie wyglądało najlepiej. Otóż ważąc tyle co ja moja cipka nie posiadała praktycznie wcale warg sromowych większych był tylko delikatny fałd skóry, leciutko odznaczający się od płaskości przechodzącej od jednego uda do drugiego. Natomiast jeżeli chodzi o wargi sromowe mniejsze to zostałam bardzo obficeie obdarowana przez naturę, naprawdę bardzo. Z racji tego, że nie mam praktycznie wcale warg większych mniejsze nie były się w stanie nigdzie schować i w związku z tym wystawały w całości. Ich długość, a więc tego co wystawało wynosiła około 5 cm, a w momencie pociągnięcia ich w duł miożna było osiągnąć jakieś 9 cm. Tak więc zakładając strój kąpielowy wyglądało to tak jak bym coś w tym stroju miała. Mój ginekolog powiedział, żę faktycznie wargi mniejsze są bardzo, ale to bardzo duże i możliwe jest ich skrócenie. Dowiedziałam się gdzie można wykonać taki zabieg i udałam się do kliniki. Tam dowiedziałam się, że sktórcenie ich i 1 cm niczego nie zmieni, a usunięcie całych warg mniejszych jest możliwe, ale zostanie bardzo brzydko odstająca łechtaczka i nadal będzie ona widoczna przez strój kąpielowy. Ale miałam to szczęście, że nigdy w życiu nie dostałam orgazmu łechtaczkowego, poprostu pomiomo tak dużej łechtaczki nie byłam w stanie osiągnąć orgazmu z jej pieszczenia. Orgazm osiągam tylko z wnętrza pochwy i pomimo tego co czytałam o trudnościach z osiągnięciem takiego orgazmu ja osiągam go bez najmniejszego problemu. Wspólnie z hirurgiem ginekologiem ustalone zostało, że usunięty zostanie cały srom wewnętrzny czyli wargi i łechtaczka. Zabirg odbył się. Ból w tamtym miejscu był przez jakiś tydzień po zabiegu poźniej ustał. Szwy zostały zdjęte. Rana pięknie się zagoiła i po tym, że kiedyś miałam wargi mniejsze i łechtaczkę nie ma najmniejszego śladu. W chwili obecnej mam proste płasie ciało od jednego uda do drugiego, a pośrodku tej płaskości jest maleńkie różowawe rozcięcie, którym jest wejście do pochwy. Nie miała nic zaszywanego więc samo wejście do pochwy jest takie jak u innych kobiet i ma normalna wielkość. Jestem bardzo zadowolona z tego co zronbiłam. Jeżeli chodzi o moich partnerów seksualnych to na początku są troszkę zdziwieni tym co widzą, ale są zadowoleni i ja co najważniejsze też. Przed operacja moja cipka wyglądała mniej więcej tak jak na zdjęciach poniżej: http://www.sexylabia.com/pic49_hypertrophic. htm i http://www.sexylabia.com/04_sucking-big-puss y-lips.htm Po zabiegu wygląda ona mniej więcej tak jak na zdjęciach, a więc 100000% lepiej jak dla mnie http://img181.imageshack.us/my.php?image=07z w2.jpg Jestem zadowolona z tego co zrobiłam i nie czuję się gorsza, pokrzywdzona, czy coś tam takiego.

Gość Dominika0123123
Dodaje ponownie kawałek powyższej wypowiedzi ponieważ linki są jakies nieaktywne Przed operacja moja c*pka wyglądała mniej więcej tak jak na zdjęciach poniżej: http://www.sexylabia.com/pic49_hypertrophic.htm i http://www.sexylabia.com/04_sucking-big-pussy-lips.htm Po zabiegu wygląda ona mniej więcej tak jak na zdjęciach, a więc 100000% lepiej jak dla mnie http://img181.imageshack.us/my.php?image=07zw2.jpg Jestem zadowolona z tego co zrobiłam i nie czuję się gorsza, pokrzywdzona, czy coś tam takiego.