Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaałamka

Problem z wyglądem nie wiem co zrobić? Pomocy?

Polecane posty

Gość Zaałamka

Mam spory problem z wyglądem a dokładnie z włosami nie umiem dobrać fryzury. Mam włosy bardzo długie i ciężkie z tendencją do puszenia myję je co drógi dzień i wyglądają fatalnie. Kolor pomiędzy rudym a blond bardzo podobny do izy miko lub nicol kidman ale tej dzisiejszej rozjaśnionej. I do tego bardzo jasna cera z tendenją do zaczerwienienia. To po solarium chciałam nabrać koloru ale to okazało się niemożliwe. Proszę o pomoc w dobraniu koloru włosów i trochę fryzurki albo podania linków do stron gdzie mogę zaczerpnąć inspiracji. Mam nadzieję, że ktoś mi doradzi. Jeszcze fryzurki do twarzy okrągłych jak piłka.

Gość pogodynka...
ja bym radziła podciąć włosy, tak mniej więcej do łopatek i oczywiście pocieniować , żeby ładnie się układały (krótsze wokól twarzy, dłuższe z tyłu) może nawet grzywka. kolor w sumie nie jest zły, ale jakbyś chciała zmienić to może jakiś brąz ciepły. co o tym sądzisz???????

Gość Zaałamka
Dziękuje pogodynko za pomoc przemyślę sprawe napewno. Co jeszce zrobić mam bardzo szeroką głowe taką jak piłka czy będzie mi pasować grzywka na bok? Co o tym myślicie? Czekam na jakieś cenne uwagi sprytnych kobitek? I te brązowe pasma przemyśle przyciemnianie mniej niszczy niż rozjaśnianie.

Gość nihnnnnnnnn
A nie mogłabyś się na nich wzorowac? Obie, Miko i Kidman maja jasne cery i włosy i wyglądają świetnie. A ty najchętniej byś się przefarbowała i opaliła :O Nie ma to jak natura :O

zdecydowanie podcinamy włoski, a później hmm długa by to była historia powiem jak było ze mną miałam włosy takie typowe, polskie szare, napuszone strasznie i takie niemiłe w dotyku, ale stał się cud. zaczęło się od dobrej prostownicy (babyliss pro new tech), mam ją już 3 lata i włosy się nie zniszczyły (prostuję co 2-3 dni) a wręcz ich stan się poprawił, bo zaczęłam lepiej o nie dbać, raz w tygodniu wax henna treatment i ciepły kompres na głowie, do mycia szampon intensywnie regenerujący z gliss kura. no i biosilk pod prostownicę.. nawet moja fryzjerka zapytała jak to zrobiłam, że uratowałam moje szare i napuszone niesforne włosy :D polecam taki zestaw, zapewniam, że sie nie zawiedziesz :) a do farbowania używam loreal casting.. pięknie się nakłada, szybko i łatwo wyczarujesz piękny koloor :)

Gość Zaałamka
największy problem to włosy take małe sianko ale w ogólne nie okropnej kondycji grube gęste naprawde jest ich dużo. I to jest problem duży bo są ciężkie, a jak za mocno wycieniowane to znowu fruwają we wszystkich kierunkach takie afro na głowie. Dziękuję za nazwe prostownicy przemyślę i pewnie kupię. Moje włosy naturalnie się lekko falują lekka poprawa jest po kosmetykach mareix tych pomarańczowych ale co dalej i nie każcie mi się opalać bo już napisałam ciało opalę na brąz a twarz i tak nic jedynie później w aptece wydam fortunne na ratowanie jej. A ta grzywka na bok pasuje do buzi okrągłej?

Gość Zaałamka
Bravia wax już znam nakładam już miesiąć ale rewelacji jeszcze nie ma ten szampon wyprubuje napewno mam nadzieję żę mnie nie uczuli pozdrawiam i wielkie dzięki

Gość omffffffffg
a ile kosztowała cie ta prostownica? ja mam krecone włosy i chciałabym wiedziec czy dobrze krecone prostuje???

Gość Zaałamka
nikt nia ma pomysłów?

Gość pogodynka...
myśle, że grzywka na bok pasowałaby do ciebie, ale broń boże nie za krótka.jakbyś szła do fryzjera to pilnuj tego, bo one uwiebiją robić z dziewczyny maszkarony, przez to ze obcinają grzywkę do połowy czoła. ja też miałam kiedyś puszące się włosy. zrobiłam sobie grzywkę (długą :)) prostuje ją codziennie, ale nie mam zniszczonej bo bardzo dbam o włosy.używam odżywek nawilżających, jedwabiu i innych takich i to bardzo mi pomaga, mam gładkie i błyszczące włosy. więc odżywki to podstawa. jak chcesz grzywkę to musi być prostowana. powodzenia

Gość Zaałamka
Pogodynko napewno będe prostować grzywke niechce wyglądać jak upiór musze znaleść dobrego fryzjera bo tym to nie ufam bo żadko który wie ile to 2 cm teraz mam problem dobry fryzjer w moim mieście to istotny problem jest ich dużo ale mało który umie się posługiwać nożyczkami. A co do odrzywek to mam już sporą gromade na stanie więc chyba dam rade, moje włosy puszą się najbardziej w miejscach rozjaśnionych pasemek.

Gość pogodynka....
no to witaj w klubie, ja też rozjaśniałam, prostuję , mam kręcone i nie sforne. ale teraz już lubie swoje włosy. jak nakładam maseczkę to trzymam ją nawet godzinę, po tym chłodną wodą spłukjue, a jak sa już prawie suche to nakładam coś nawilżającego na ten końcówki, co wyklądają jak piórka latające. a z jakiego regionu polski jesteś?może pdzielimy się radami co do fryzjerów???

Gość Zaałamka
Jestem z województwa łódzkiego dokładnie Wieluń i ciężko tu o dobrego fryzjera jak ktoś takiego zna to niech pisze.

Gość oj kobiety kobiety
chcesz by dobrac ci kolor a nie piszesz jaki masz kolor oczu a to ważne nie tylko sam kolor cery decyduje o kolorze włosów ale także oczy skoro masz jasną cerę to po co masz farbowac na brąz ? po to by potem przyciemniac twarz makijażem czy pudrami ? bez sensu zamiast solarki używaj kremów z dodatkiem samoopalacza lub pudru brązującego zamiast różu do policzków, oczywiście wszystko zależy od twojej karnacji grzywka na bok wyszczupla okrągłą buzię, podobnie działają wycieniowane, krótkie pazurki na policzkach