Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nokids

niechcenie dzieci a przyszly maz

Polecane posty

Gość nokids

Czy sa tu kobiety, ktore nie chca miec dzieci i ich partner jeszcze o tym nie wie?? Czy trzeba o tym mowic?

Gość jasneże należy o takich
rzeczach mówić wcześniej-bo większość osób jednak chce mieć rodzinnę z dziećmi...

Gość nokids
A czy ludzie zawsze rozmawiaja o takim czyms przed slubem? Przeciez pobieramy sie z milosci, a nie bo czujemy jakas misje zakladania rodziny...

Gość nokids
Poza tym to kobiety zazwyczaj chca miec dzieci, a faceci zostaja tylko poinformowani, ze zostana ojcami i musza udawac, ze sie ciesza, nawet jesli tak nie jest....

ale tak czy siak większość ludzi chce mieć dzieci, powinnaś się dowiedzieć czy on jest w stanie zaakceptować ich brak :o

Gość nokids
Nie bede komentowala powyzszej wypowiedzi, bo z prymitywami nie rozmawiam:O Zastanawiam sie tylko, czy skladanie jakichkolwiek deklaracji ma teraz sens. Przeciez sa osoby, ktore w dniu slubu chca miec dzieci, ale po paru latach zmieniaja zdanie.

Gość to jest powod do rozwodu
Moze nie chcesz zeby Ci Twoj przyszly Maz powiedzial, ze jest choruje na nieuleczalna chorobe???

Gość OD RAZU TAM MATOŁ
są ludzie którzy nie chcą i tyle....a tylko ci którzy są nietolerancyjni tego nie rozumieją.... co do faceta....to zależy jak długo go znasz, wiadomo ze nie musicie rozwijac tematu dzieci na pierwszej randce...ale jeśli jesteś w trwałym długim związku to wtedy rozmawia się na różne tematy... mówi się o tym jakie kolory, potrawy się lubi, jakie ma się poglądy polityczne, rozmawia sie o tym jak kto lubi spędzac czas i rozmawia się o dzieciach jeśli planuje się wspólną przyszłośc, zaręczyny i ślub... nikt nie gada o dzieciah z kolesiem którego zna raptem miesiąc

:o no tak... ale istnieją też takie małżeństwa, które po kilku latach się rozpadają, bo jedna osoba chce dziecka a druga niee

Gość sami jo
lepiej uprzedz od razu ze nie chcesz miec dzieci.ja nie powiedzialam swojemu mezowi ze nie chce i jestem juz po rozwodzie

Gość jajajaja. ja
no kurwa co za pytanie ! jak sie facet chce zenic to nie dlatego zeby mial zone .... bo sobie moze miec wiecznie dziewczyne ... chce zalozyc rodzine i MUSI wiedziec ze nie lubisz dzieci im szybciej tym lepiej

Gość nokids
Znamy sie 2 lata, ale jakos temat dzieci nigdy nie byl poruszany. Nie bylo po prostu okazji. Nawet jak rozmawiamy o naszej przyszlosci, to mowimy o tym, gdzie zamiszkamy, gdzie pojedziemy, ale nigdy o dzieciach. Gdyby je chcial bardzo miec, to chyba by chociaz raz poruszyl ten temat...

Gość nokids
Dodam jeszcze, ze oswiadczyl mi sie, bo mnie bardzo kocha(a ja jego) i chcemy ze soba spedzic reszte zycia, a nie dlatego, bo marzy o dzieciach.

Gość zaqwer
rozjebał mnie ten topik. Ludzie to mają dylematy. Tak!! TAK TAK TAK!!!!!! Powinnas mu powiedzieć, jeśli chcesz wziąć a nim ślub. Dżizas :O

Gość nokids
A mnie dziwi fakt, ze tak trudno niektorym zachowac odpowiedni poziom dyskusji. Nie ma obowiazku wypowiadania sie na kazdym topicu.

Nie rozumiem zwiazku posiadania dzieci a malzenstwa, czyli co jak sie wychodzi za maz to zeby mozna bylo miec dzieci pozniej - zupelny bezsens, dzieci moga byc dopelnieniem malzenstwa ale niekoniecznie.... co do pytania - KONIECZNIE musisz mu powiedziec, tylko najpierw przemysl czy naprawde nie chcesz, ja swojemu powiedzialam ze nie wiem czy chce, mj facet chce ale powiedzial ze jezeli po jakims czasie powiem zdecydowanie nie, to bedzie ok

Gość nokids
warta grzechu, nie wiem, czy on w ogole nie chce miec dzieci, ale chyba gdyby je BARDZO chcial miec, to chyba by cos o tym mowil, prawda?

Gość zaqwer
zastanawia mnie ejdno- o czym ludzie rozmawiaja przed ślubem, jeśli nie o najważniejszych rzeczach? pytanko- ile macie lat?

Twoj narzeczony moze nie mowic o dzieciach bo np uwaza za oczywiste ze bedziecie je miec, albo np chce miec je w dalszej przyszlosci, wiec poki co o tym nie mysli. Powinno byc jasno powiedziane kto czego oczekuje po malzenstwie, a wydaje mi sie ze wiele spraw macie nie wyjasnionych. A dlaczego tak sie wahasz czy mu powiedziec, boisz sie ze Cie zostawi?

Gość nokids
Rozmawiamy bardzo duzo, wiec skoro temat dzieci nigdy nie padl, to znaczy chyba, ze dla obojga z nas nie jest to zaden priorytet. Boje sie tylko takiej sytuacji, ze ja sie zapytam, czy chce miec dzieci, a on powie, ze tak, bo bedzie myslal, ze ja oczekuje od niego takiej odpowiedzi(faceci chyba mysla, ze kazda kobieta chce miec dziecko z facetem, kotego kocha)

Gość Nie no dziewczyno
jak mu nie powiesz to nie zdziw sie, że po slubie jak sie o tym dowie rozwiedzie sie z tonbą! Baaa- bez problemu uzyska unieważnienie ślubu kościelnego jesli taki zamierzacie brać.

Skoro temat dzieci nie padl, to znaczy to tyle ze to dla was temat tabu, a nie ze to nie priorytet. Dopoki nie masz jasno powiedziane tak/nie to mozesz sie tylko domyslac, moze nawet blednie. A po co go pytac? Zamiast go pytac to po prostu powiedz mu ze o tym duzo myslisz i ze nie chcesz ich miec. Robisz z tego nie wiedziec czemu wielka tajemnice.

Gość nokids
Sardynka, jestem pewna, ze tego nie zrobi, bo wiem ,ze mnie kocha. Chyba mu powiem, ze nie wiem, czy chce miec dzieci. To chyba nie bedzie nieuczciwe.

\"k**wa, ty chyba z choinki sie urwałas. bierzecie slub po to by zalozyc rodzine.\" Rozwalił mnie ten tekst. Ślub kościelny i niechcenie dzieci- ok, ale co ma ślub cywilny, papierek, obrączki z założeniem rodziny? Branie ślubu kościelnego i nieplanowanie potomstwa, to taka sama hipokryzja, jak ślub kościelny i branie tabletek antykoncepcyjnych, ale ślub cywilny bierze się przede wszystkim z miłości. Zawieramy związek małżeński, a to czy będziemy mieli dzieci jest najmniej istotną kwestią. Nie mniej jednak o tym czy chcesz, czy nie chcesz mieć dzieci powinnaś poinformować swojego partnera, bo może on nie mówi o tym głośno, a jest to dla niego tak oczywiste, że nie wyobraża sobie życia bez dzieci. A po co być z facetem, który chce mieć dzieci i jeszcze wierci Ci o to dziurę w brzuchu? Porozmawiaj z nim o tym i dowiedz się, jakie jest jego stanowisko w tej sprawie.

Gość nokids
Skoro temat dzieci nie padl, to znaczy to tyle ze to dla was temat tabu, a nie ze to nie priorytet Dlaczego od razu tabu? Naprawde myslisz, ze kazda para rozmawia o dzieciach?

ja też nie chcę mieć dzieci ale powiedziałam o tym mężowi długo przed ślubem...uważałam że musi o tym wiedzieć...zgodził sie na to abyśmy nie mieli dzieci....tobie też radzę powiedzieć o tym narzeczonemu bo jeśli mu zależy na dziecku to może wystąpić nawet o rozwód kościelny....jeśli mu nie powiesz to jest zatajenie

Gość nokids
Yhy, a Twoj maz chcial miec dzieci?

Mysle ze kazda para rozmawia, a przynajmniej powinna. Zobaczysz ze z niedomowien takich jak te bedziesz miec potem same problemy.

on by chciał...ale nie namawia mnie ponieważ się zgodził że nie będziemy mieć dzieci...