Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona asia

Naturalnie wypleniić trądzik?????

Polecane posty

Gość zrozpaczona asia

Co zrobić gdy markowe kosmetyki, dieta i tebletki hormonalne nie działają? zostaje chyba tyko sie powiesic. mam 22 lata i nie wiem jak wyglada czysta buzia choć dbam o nią jak o nic innego na swiecie. Podajcie jakies naturalne metody, moze algi, drożdze czy coś tam, domowymi sposobami bez sztucznosc. Chwytam się już brzytwy, a rezultattów nadal nie ma.

Gość klik klik
mi pomogl aknemycin plus, mam 21 lat

Gość naturalne metody
sa dla 15latek, ktorym wysypało się 5 pryszczy:O tym wieku, trezba działac radykalnie - Izotek lub jego odpowiedniki.

Gość klik klik
aknemycin plus ma jakies tam ilosci izoteku. moge go polecic jak najbardziej

Gość naturalne metody
???????????????

sudocrem, pasta cynkowa. Ja sie pozbylam w ten sposob. No, prawie pozbylam:) Ale w kazdym razie pomoglo znacznie. Tani srodek do kupienia w aptece, nie zaszkodzi sprobowac.

Gość naturalne metody
Tak, tak "nie zaszkodzi spróbować" Ile można próbować? całe życie?:O Ja mam za sobą 7 lat walki z tym gównem! Teraz nareszcie jest dobrze i najwazniejsze, ze ryzyko nawrotu jest małe.

Gość marilyn27
ja mam prawie 24 i niestety tabl hormonalne pomagały mi doraźnie, po odstawieniu come back. Dietę mam w miare zdrową, kosmetykó niewiele używam a jednak to paskudztwo siedzi. Właśnie mam tak bolesnego dziada na brodzie ze nie mogę ruszać szczeną ;) Osttatnio stosowałam Atrederm płyn- siekiera straszna, złuszczył mi tak twarz ze schodziła płatami. Niestety efekt kuracji krótkotrwały. Ja już sie pogodziłam z tym :( Dla złagodzenia objawów przemywam twarz rumiankiem, stosuje ten Atrederm doraźnie, Myje twarz płatkami owsianymi, maseczki z glinki zielonej itp. Ale to wszystko tylko działą powierzchownie i chwilowo. Nie da sie zmienic cery :( Tak już bedzie ze bede mieć gigantyczne pory i tłusta cerę :(

A jak inaczej sobie z tym radzic , niz metoda prob i bledow??? Przeciez to co pomoglo jednej osobie niekoniecznie moze pomoc drugiej. A skoro dziewczyna zaklada topik to chyba probowac jednak chce??? Wyobrazasz sobie ze ktos tu wyskoczy i poda jeden niezawodny srodek dla wszystkich??

Gość naturalne metody
Tak, izotek pomaga wszystkim.

Gość naturalne metody
Przeczytaj mój pierwszy post :O

Gość naturalne metody
A sudocrem i pasta cynkowa to naturalne metody? :D :D :D

a cynk nie jest naturalny?? W swiecie gdzie w kosmetykach znajduje sie czysta chemia, wybacz ale masc cynkowa bede nazywala naturalna metoda

:D koniec dyskusji, musze sniadanie zjesc. A autorce topiku zycze powodzenia, bez wzgledu na to co wyprobuje:)

Gość naturalne metody
Nie wiem czy wiesz, ale cynk jest pierwiastkiem chemicznym :D Nie ma co dyskutować z ludźmi nie posiadającymi podstawowej wiedzy:D Dla zainteresowanych, wklejam linka ze strona o Izoteku, można stamtąd pobrać ulotkę.

Gość ja urodziłam
past e cynkową można używać tylko punktowo i nie działa ona prewencyjnie. wysusza istniejące ognisko zapalne i sprawia że się szybciej goi-to wszystko-nie jest ona lekiem na trądzik tylko środkiem doraźnym gdy trądzik już jest. Sudokrem zostawmy dzieciom na odparzenia-do tego służy. Nakładając go na buzię po kilku miesiącach uzyskasz efekt odwrotny-wysuszysz skórę, wystąpią zaburzenia jej funkcji i wysyp murowany. "leki: z cynkiem można stosować tylko punktowo jak się komuś pryszcz pojawi, a nie dla kogoś z regularnym trądzikiem.

Gość zaufaj mi i wydaję te 80 zł
żel - effaclar LA ROCHE POSAY - 38zł (wystarcza na 2 mce) krem - effaclar k LA ROCHE POSAY - 42zł(wystarcza na mc). po tygodniu nie poznasz cery.

Gość joellla82
a wiecie co mi pomoglo na buzie? Niesamowite, ale odstawienie tonikow. Kiedys pare lat temu nieużywalam wcale toniku i mialam ladną cere, potem przeczytawszy w mądrych pismach ze to bardzo duzy bląd zaczelam je stosowac. przerozne, nawet te z wyzszej polki i nic mi one nie dawaly. Po jakims czasie zaczelam miec rozne "wysypy "krostek.Dlugo stosowalam rozne antytrądzikowe preparaty i toniki. teraz kupilam sobie zel fizjologiczny do mycia twarzy La roche posay i krem tej firmy i nic wiecej nie uzywam. Krostki znikają:) Od dluzszego czasu podejrzewalam że to moze byc sprawka tonikow. Dziwne co nie? czy ktoś tak mial? Pozdrawiam

Gość zrozpaczona asia
znam to wszystko, pomaga doraźnie ale na krótko.A próbowałyście maseczke z ziół np. nagietka albo jakies maseczki z alg?

Gość zrozpaczona asia
h e l p !

Gość nowa 9999
ja mam 30 lat, próbowałam różnych metod teraz leczę się sama. Twarz myję przegotowaną wodą, używam mydła z nanosrebrem, robię na zmiany maseczki z glinki i z drożdży. 3X dziennie zioła ACNEVULTEN i tabletki z bratka z drożdżami. Na razie pomaga aby tak dalej. Powodzenia

Z naturalnych metod walki z trądzikiem znam na przykład naftę oczyszczoną (urt - oil). Metoda stara, ale za to skuteczna. Wystarczy raz dziennie przecierać twarz wacikiem/ płatkiem kosmetycznym nasączonym naftą oczyszczoną. Myślę, że powinno pomóc.