Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23latka.

Skóra przesuszona, ale przetłuszczająca się- polećcie dobry krem.

Polecane posty

Gość 23latka.

Używam Iwostinu i Humektanu, ale wolałabym coś skuteczniejszego, zwłaszcza jeśli chodzi o nawilżanie. I żeby nie był zbyt tłusty i ciężki, bo do tego wszystkiego miewam kłopoty z cerą:O

Gość moze nie na temat
sprobuje opuncji figowej z ziaji albo tego z oliwka lekka formula z ziaji:-)

Gość lucy69
Ja do przesuszonej cery używam krem Dardia, moim zdaniem jest bardzo dobry w przywracaniu dobrego stanu skóry

Gość bugrei
avene hydrance optimale legere, poza tym avene i lrp mają kremy nawiżająco-łagodzące do cery trądzikowej,no i lieracz serii hydra chrono

Gość no właśnie nie chodzi mi o
kremy typu Ziaja, Garnier, Nivea itd. tylko o takie porządniejsze. Pewnie te do trądzikowej cery gorzej nawilżają... Ja mam po prostu koszmarnie suchą cerę, skóra po umyciu twarzy się łuszczy, dosłownie odchodzi płatami, a po całym dniu jest trochę przetłuszczona, nie pomagają żadne Capivity itd., nic:(

Gość lucy69
mi Dardie w sumie polecił dermatolog i mówił że jest to krem lepszy od zwykłych nawilżaczy, który można uznać za krem leczniczo-pielęgnacyjny i że nawet przy takich problemach skórnych jak azs można go stosować, więc jest to chyba porządniejszy preparat.

Gość niebieskooookaa22
---> no właśnie nie chodzi mi o, do super suchej cery napewno super jest odzywka Nanobase do skóry suchej natomiast do cery suchej i przetłuszczającej się, może ją xłe pielegnujesz? chodzi mi o mycie, może używasz żelu do mycia nie stosowanego do cery, albo wodę masz b.twardą, możesz sobie spryskiwac twarz wodą termalną i po chwili przyłożyc chusteczkę abyz ebrac nadmiar wody, ja stosuję mleczko Garniera rózane do demakijażu a potem myje jeszcze wodą rpzegotowaną z kostką Seba med baby (nie zaw. mydła) więc sobie dodatkowo nei poduszam buzi, dzięki czemu nie świeci mi się po pewnym czasie jeżeli chodzi o kremy, to właśnie humektan jest dobry, a inne? może Emolium kremdo twarzy sprobuj albo SVR Xerialine, Eris te ma nieye kremz

Gość niebieskooookaa22
ten krem Dardia napewno wartz wyprbowania

Moja skora jest tlusta a kiedy bywa przesuszona uzywam na noc kremu pod oczy nivea. Ma lekka kosystencje i jest przeznaczony do nawilzania delikatnej skory wokol oczu ale z przesuszona skora mojej twarzy radzi sobie super. I najwazniejsze ze nic mi po nim nie wyskakuje jak bylo w przypadku iwostinu.

Gość 23latka.
Używam Physiogelu do mycia twarzy, wodę mam raczej normalną. Nie mogę myć się samym mleczkiem, bo porobią mi się pryszcze. Używałam tego kremu SVR Xerial, zatyka mi pory, skóra się świeci, a skóra wcale nie jest nawilżona i wcale mniej się nie łuszczy:( Po umyciu twarzy, jak jej natychmiast nie nakremuję, to widać popękaną skórę, wysuszone, odstające skórki, mam ściągniętą całą twarz, musze ciągle robić jakieś mocne peelingi, bo inaczej nawet nie mam jak się pomalować, a bez kremu i makijażu skóra wysycha jeszcze szybciej i wygląda strasznie:O

Gość hghgfgf
Normaderm na dzień. Vichy.

Gość black latte
Spróbuje zestaw: Vichy Normaderm na noc (do odblokowania zaskórników i usuwania toksyn i nadmiatu sebum), a na dzień Vichy Aqualia Richie do intensywnego nawilżenia po przetarciu twarzy jakimś dobrmy tonikiem matującym (np. Nivea Visage matujący). Polecam bo sama też mam takie problemy i pomaga.

Gość black latte
Jest jeszcze serum Vichy intensywnie nawilżające, to już powinno pomóc.

Gość 23latka.
Ale ja nie mogę używać toników, a na pewno nie Nivea:O Normaderm podrażnia skórę. Używam na noc juz Acnedermu, więcej nie mogę.

Gość inna 23 latka
no skoro używasz ance derm to sie nie dziwie, ze masz suchlice godzine po aplikacji kwasu mozesz, a nawet musisz uzyc nawilzacza ! jesli masz problem z przesuszona twarza. kup sobie zel - krem do mycia twarzy z AA, do cery suchej, wrazliwej i atopowej. pomaga. po nim naloz te masc, a godzine po aplikacji krem: ziaga kozie mleko (wiem, ze "tanich" nie chcesz, ale on jest swietny! bez parafiny). tez bylam sceptycznie do niego nastawiona bo normalnie uzywac lrp avene svr vichy itp. a na dzien pod podklad lrp - maja w ofercie kilka kremow nawilzajacych. avene w tej materii jest gorszy. poza tym maseczki nawilzajace ! co najmniej 2-3 razy w tyg.

Gość inna 23 latka
jeszcze olay complete care jest godny polecenia !!!!!!!!!!!

Gość conis
Myślę, że jeśli chodzi o przetłuszczającą się cerę to lepiej udać się do dermatologa i zacząć jakąś dobrą kurację. niektóre kremy potrafią zwiększyć problem. Z tego co wiem, to ziołowe czy naturalne preparaty są niezłe.

Gość sdfghjkl
BABYDREAM!!! z rossmana. sa rozne ale konkretnie chodzi o ten: Krem z rumiankiem oraz pantenolem, z woskiem pszczelim oraz witaminą E. Nie zawiera oleju mineralnego, barwników ani konserwantów. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16936 uwaga-teraz zmienili opakowanie i jest w tubie a nie sloiczku

Gość sdfghjkl
tez mam bardzo przetluszczajaca sie ale sucha i na noc uzywam oraz na dzien na policzki babydream a na strefe czolo-nos BARWA-Siarkowa Moc-super

Gość dlaczegomniesietoprzytrafilooo
tylko i wyłącznie dermtolog

Gość dwwe
Mój ratunek to preparat dostępny na stronie www.4Akne.pl . Co wązne jest nie tylko skuteczny, ale również likwiduje nie tylko objawy, ale i przyczyny. Dzięki zawartości cynku, witaminy a i laktoferyny zahamowany zostaje proces wytwarzania łojotoku, który jest głównym winowajcom problemów z cerą.