Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka tegoroczna

Studia BIOTECHNOLOGIA co sadzisz??

Polecane posty

Zdaje w tym roku mature i chcialabym pojsc na studia na kierunek biotechnologia ale mam dylemat bo nie wiem czy te studia aby napewno sa ciekawe i czy bedzie bardzo ciezko...nie wiem tez czy bede mogla pozniej znalesc prace?? mam dylemat a czasu malo moze ktos studiuje i moze sie podzielic jakimis informacjami??

Gość biotechnologia jest ciekawa
ale w naszym kraju trudno po niej znaleźć pracę. Ogólnie to praca w laborat. jest słabo płatna. Nie polecam tego kierunku- mysląc o tym jaki los cię spotka po studiach. Same studia są bardzo fajne, ale co z tego???

mój kolega to studiuje, poszedl na to bo nigdie indziej go nie przyjeli i teraz klnie, bo ma sama fizyke, matematyke i chemie a na dodatek jak sie dowiadywal to nie ma w zasadzie zadnych perspektyw dobrej pracy po tym kierunku, najwyzej moze pracowac np w sanepidzie albo gdzies w laboratorium, czyli 1500 zl maks i do domu:/

truskawa zapodałaś bolesną prawdę :o niestety

dobrze wiedziec:/ to co polecacie zblizonego ale z wiekszymi perspektywami??

tzn perspektywy są jeśli znasz języki i chcesz pracować za granicą jako biotechnolog. np w irlandii. Może lepiej na nauczycielskie studia jakieś się wybrać, przynajmniej praca będzie.

a jeszcze co do pracy w irlandii to oczywiście zatrudnia cie ale bedziesz zarabiala 1/4 tego co irlandczyk w tym samym zawodzie. Nie idź na takie studia. Wspomnisz kiedyś moje slowa :p ale taka brutalna prawda

rozszerzona biologia chemia i fizyka co do jezykow niemiecki znam biegle bo kiedys tam mieszkalam angielski tez raczej dobrze ale wiadomo ze nie biegle zdaje z angola mature rozszerzona

ja nie cche studiowac ani medycyny ani niczego podobnego:) takze fizjooterpaia, pilegniarstow odpadaja:P nie wiem co robic moze jakas chemia albo biofizyka??:>

no wybralam te przedmioty ktore lubie ale z ludzmi nie chce pracowac..moze wetwrynaria:) albo inzynieria bimoedyczna:D

Gość wybierasz sobie takie
ekstremalne te kierunki że nawet już mi sie nie chce podpowiadać że po tym pracy nie będziesz miała. Może z mama pogadaj?? Weterynaria fajna jedynie ale nie wiem czy przy pierwszym porodzie krowy nie padniesz z wrażenia :O albo przy zapłodnieniu hehe

Gość wybierasz sobie takie
tak tak idź na chemię albo biofizykę to skończysz w najlepszym wypadku na kasie w supermarkecie, ciąglę idziesz jedną ścieżką z tymi kierunkami....

no dzieki za krytyke;/ trudno bede na kasie w supermarkecie:P

Gość no to jak jestes madrzejsza
to skoncz ktorys z kierunkow ktory wymieniam to pogadamy wtedy. Czego ci szczerze nie życzę. 🖐️

nie chodzi o to czy jestem madrzejsza czy nie.. ale po cos te kierunki zakladali..i wcale sie nie wymadrzam tylko zastanawiam chcialam zeby ktos mi podpowiedzial, dal jakies wskazowki, opowiedzial jak to jest w jego przypadku ale widze ze tutaj pomocy nie znajde:/

Gość asiaaaaaaaaa...............
przeciez napisali o twoich kierunkach.

biotechnologia to świetny kierunek, z przyszłoscia niestety nie w Polsce ale za granicą jest duze zapotrzebowanie a wcale nie wiaze sie to z praca w sanepidzie czy laboratorium owszem mozna ale trzeba dodatkowo miec uprawnieia diagnosty co wiaze sie ze studiami podyplomowymi ale mozna pracowac w firmioe farmaceuytcznej czy jakis firmach biotechnologicznych....