Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolezanki do trojkata

SZUKAM IMIE DLA CHLOPCA

Polecane posty

kiedys był tu podobny topik i ktoś napisał niesamowicie trafnie że imie musi komponować się z nazwiskiem bo średnio bedzie to wygladac jak ktos bedzie mial na imie Dżesika Golonka ;] A co do Stasi i innych Rysi to te imiona wracają do użytku i dzieci już tak nie zwracają na to uwagi wiec sie z tego coraz rzadziej wysmiewaja :)

ja też wolę Kevina, Briana i Denisa od Stasia, Józka, czy Jasia.:P

stasiów, jasiów i antosiów jest teraz wiecej niz denisow i kevinów... osobiscie zdecydowanie wolę te 3 pierwsze :) kevina to mam powyzej uszy... co świeta to albo sam w domu albo sam w nowym jorku :D:D

najlepsze imiona wymyśla moj mąż:) chcial nazwac synka Adolf, Rudolf albo Ingeborg hehe bez komentarza...:P:P

Nie chcę nikogo obrazić, ale naprawdę imiona tyou Alan, Brian itp. dla polskich dzieci mieszkajacych w Polsce świadczą chyba najbardziej o kompleksach rodziców i opacznym dążeniu do oryginalności... Można powiedzieć: kwestia gustu. Ale to jest w złymm guście: Dżesika Nowak. Może jak tak bardzo Ci zależy na \"zagranicznym\" imieniu wybierz takie, która ma swoją wersję spolszczona i \"zagraniczny\" odpowiednik... Jak dzieciak emigruje to tylko sobie pisownie zmieni ;-) A Agata - Agatha Agnieszka - Agnes Aleksander- Alexander - Alec, Alex Aleksandra- Alexandra - Sandra Alicja- Alice - Alison Andrzej - Andrew - Andy Anna - Ann, Anne - Nan, Nancy Antoni - Anthony - Tony B Bartłomiej - Bartholomew D Daniel - Daniel - Danny, Dan Dawid - David - Dave Diana - Diana - Di Dorota - Dorothy - Dolly, Dora, doris E Edyta - Edith Edward - Edward - Ted, Ned Elżbieta - Elizabeth - Betty, Lisa, liza, Liz, Lizzy, Bess Emilia - Emily - Em Eugeniusz - Eugene - Gene Ewa- Eve, Eva Ewelina - Ewelyn F Filip - Philip, Phillip - Phil Franciszka - Frances - Fanny G Grzegorz - Gregory - Greg H Helena - Helen, Helena - Nell Henryk- Henry - Harry Henryka - Harriet I Irena - Irene Iwona Ivonne Izabela - Isabel J Jadwiga - Hedwig Jakub - James - Jim Jan - John - Johnny Janina - Jane - Janet, Jenny Jerzy - George - Georgie Joanna - Joan, Joanna - Jean, Jo Józef - Joseph- Joe Julia - Julia - Juliet, Jill Justyna - Justine K Karol - Charles - Charlie Karolina - Caroline - Carol Katarzyna - Catherine, Katherine - Kate, Kathleen, Kitty, Cathy Klara - Clare Krystyna - Christina, Christine - Chris Krzysztof - Christopher - Chris, Kit L Lidia - Lydia Liliana - Lillian Ludwik - Lewis - Lou Ł Łucja - Lucy Łukasz - Lucas - Luke M Magdalena - Magdalene Małgorzata - Margaret - Meggie, Peggie, Marjorie Mare - Mark Maria- Mary- Polly, Moll, Molly Marcin - Martin Marta - Martha Mateusz - Matthew Michalina - Nicola Michał - Michael - Micky, Mike Mikołaj - Nicholas - Nick, Colin Monika - Monica P Patrycja - Patricia - pat Patryk - Patrick - Pat Paulina - Pauline - Paula Paweł - Paul Piotr - Peter - Pete R Robert - Robert - Bert, Bob, Rob, Robin Róża - Rose - Rosie Ryszard - Richard - Dick S Sara - Sarah Sebastian - Sebastian - Seb Stefan - Stephen - Steve Szymon - Simon Sylwia - Sylvia T Teresa - Theresa, Teresa - Terry Tomasz - Thomas - Tom, Tommy U Urszula - Ursula W Weronika - Veronica Wiktor - Victor - Vic Wiktoria - Victoria - Vicky Wioletta - Viola Z Zofia - Sophia, Sophie Zuzanna - Susan - Sue

bardzo podoba mi sie enrike ale w naszej pisowni polskiej pisze sie to normalnie np.mam corke nikole a zawsze chcialam zeby miala na imie Nicoll dlaczego u nas nie mozna tak dac na imie jak sie chce.

Gość Tobiasz

Gość doroniasiek
a ja znam mnostwo rodzin patologicznych gdzie dzieci nosza imienia takie jak Ania,Asia ,Basia,Grzes itp.Wcale to nie ma znaczenia.A takie rzeczy co Wy wypisujecie to mi sie wydaje ze tak mysla ludzie malo inteligetni.

Gość doroniasiek
Ja dzisiaj mam usg i wlasnie tez szukam imienia dla chlopca myslalam nad Dawidem i chyba przy tym zostane. A moze nazwie mojego synka Jony i wszyscy nienormalni ludzie pomysla sobie ze jest z patologicznej rodziny..........boze ale niektorzy ludzie to bezmozgi.

Gość doroniasiek
a jeszcze chcialam cos dodac ze juz z Polski robi sie druga Anglia czy Irlandia i niebawem po naszych ulicach beda biegac male murzynki i co wtedy powiecie?Pewnie bedziecie tylko wybaluszac oczy i sie zastanawiac czy jego matka jak go robila byla pijana!

Gość MałaJawora
Gdy dowiedziałam się że będę miała Synka miałam 16 lat nie wiedziałam wtedy nic na ten temat ...Ale po porodzie uświadomiłam sobie jaka to ciężka praca... Nie wiedziałam jak dam mu na imię ... Ale wybrałam imię Bentley bo jest śliczne .... Jak jakaś dziewczyna chce jakiś porad na ten temat niech napisze na numer gg : 6965068 :)

Gość Natalia:)
mi się podoba imię Brajan. jest śliczne a oprócz tego: Aleksander(Aleks) Gabryś Tymoteusz Franio Igor. dla dziewczynki: Aleksandra (Ala lub Ola) Kalina Lenka lub Konstancja. jestem w 6 miesiącu ciąży i mam w brzuchu... trójkę:) wybraliśmy dla trzech chłopców Aleks, Brajan, Tymek, lub dziewczynek Aleksandra Kalina Lena lub Aleks Brajan Kalina, lub Kalina Aleksandra(Ala) Brajan. Trochę Skomplikowane:) pozdrawiam:^

Gość dumna przyszła mama
My rozważamy Maksymilian Oliwier Albert Zostało 11 tyg do porodu...chyba będzie MAKSYMILIAN :)

Gość mjnjhuy88
mój synek ma najpiękniejsze imię Adrian

Gość ;/
no cóż, ja mam zagraniczne imie i w młodości dzieci się mnie nie czepiały :/

Gość ;/
no chyba że niektórzy wolą aby w klasie ich dziecka było dziesięć Wiktorii czy Michałków.

Gość martulkaa82
moj pierwszy syn to Elias a drugi bedzie Jonas :))

Gość revision
nie wybieraj na siłę takich powiedzmy modnych imion? A moze poszukaj w rodzinnych zrodłach jak miał na imię pra pra dziadek czy ktos inny z rodziny. dowiedz się o nim jak najwiecej i wtedy poszukaj imienia? Twoj synek od razu bedzie miał godne wzorce do naśladowania. :)

Gość megi :)
Co myslicie o imieniu Jamal ....

Jamal-kojarzy mi sie z gosciem w dredach z Jamajki :) Oryginalne bardzo... Ja tez szukam uparcie i narazie podoba nam sie Igorek :)

Gość Aluniaaa9999
Tymon

Gość Aluniaaa9999
dajcie spokoj z Dżesikami....

Gość jaśminowa dama pik
ale prowo spójrzcie na jej stopke. kolejny trol na kafe