Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kościół_katolicki

Co myślicie o Kościele Katolickim?

Polecane posty

dla mnie najważniejsze, to: życie zgodnie z własnym sumieniem. Pozdrawiam.

No i proszę, można. \"czyżby czyżby czyżby\" wyznaje, iż do kościoła chodzi i wierzy w Boga. Bez wulgaryzmów, bez chamstwa, bez jakiejś wydumanej propagandy politycznej. Ładnie, czysto i przejrzyście. Ucz się unijny liberale. Kultura osobista jest w cenie.

a w tym filmiku to nie katolicy tylko sekta, wieje od nich nienawiścią... chyba nie o to w tym wszystkim chodzi

No widzisz. A teraz możemy podyskutować. Spokojnie, bez nerwów, jak na kulturalnych ludzi przystało;)

Gość a mi kościół
no właśnie, tacy katolicy jak czyżby czyżby czyżby są w porządku ale niektórzy zatracili po prostu granicę między dobrem a złem, to straszne co oni robią, chory system, chore wartości, ksenofobia, paranoja, skąd tyle kwasu i nienawiści w tych ludziach

Z psychologii wynika, że taką agresją reagują ludzie: - o niskiej samoocenie - niedouczeni (brak wiedzy pokrywają agresją) - fanatycznie oddani sprawie (nie mają życzenia nawet przyjąć do wiadomości, że ktoś może mieć inne zdanie a co dopiero zdania tego wysłuchać) - zachowania stadne (przykład był na filmiku). Jak wiadomo, poziom IQ grupy równa do poziomu najmniej inteligentnych osobników.

prawdopodobnie autor tezy , ze byla czerwona komuna a teraz jest czarna komuna [ odnoszac sie w pejoratywnym znaczeniu ] do KK w realu odziany i garniturek i krawacik na koniunkturalnej dyskusji intelektualnej by nie wyrazil się tak bo mam nadzieje , ze jednak az takim abnegatem faktograficznym w ujeciu historycznym nie jest. gdyby jednak imiennie a nie schowany [ jak my wszyscy za ekran monitora] wyrazil taką teze to skompromitowalby sie nawet przed ludzmi niewierzacymi. boz to swoista chora projekcja przypisywac cechy komunizmu Kosciołowi. gdyby w rzeczy samej tak było to zbrodniarze komunistyczni dzis za przyczyna KK dyndali by na latarniach albo gineli w kazamatach , podobnie jak to miał uprzejmośc zwalczac tych co przeciw komunizm. i chocby mocno krzyczalo kłamstwo i na ilośc bralo to zawsze bedzie kłamstwem. i dlatego krzyczy i sie miota bo o tym wie i sie boi. a klamczuchów i oszustow i manipulantów sie nie szanuje [ tylko w komunizmie i lewactwie byli holubieni] wiec jak mozna ich obrazic.

Niestety w każdej większej grupie znajdzie sie KTOŚ, kto jest czarną owcą. Kto odstaje. Kto chce przejąć prym. A w KK takimi owcami jest wiekszość fanatycznych babć, które niestety są przykładem dwulicowości..skąd to wynika? Nie można jednoznacznie wskazać, że to wina Rydzyka i jego prania mózgu, jakie robi. Bo znam wiele osób, które słuchają tego radia i są normalni. Zgadza się, to co te babcie odstawiają klęcząc z różańcami na Jasnej Górze by potem kląć jak szewc...to jest nieporozumienie. Co z kolei odstrasza zwykłych, chcących sie pomodlić ludzi od tego, by się angażować w życie kościoła. Nikt nie chce mieć doczynienia z "wariatami". Ale ja mam na to sposób. Idąc do kościoła, siadam jak najbliżej ołtarza. Nie widzę w ten sposób tych wszystkich nadętych bab, które klepiąc różaniec (no bo sorry, ale to, jak te babcie się "modlą"-to nie jest modlitwa) rozglądają się lustrując wszystko i wszystkich. To mi oszczędza nerwy. Jestem tylko ja i ksiądz. Może to spora jego zasługa, bo kazania ma wyjątkowo piękne, poza kościołem jest również przewspaniałym człowiekiem. Szkoda, że to taka rzadkość. Ale to chyba jak w każdym zawodzie. Są ludzie, którzy tylko odwalają swoją robotę a są ludzie prawdziwie zaangażowani w swoją pracę. I niestety jest tak i z księżmi. to samo się tyczy zakłamania i manipulacji...nie WSZYSCY tacy są, na szczęście.

jak sie juz ukradlo pierwszy milion i ma sie media i srodki na propagande to wtedy \" jest sie porzadnym zrównowazonym i dojrzałym \" obywatelem. co myslec i jak reagowac gdy przedstawicielka opcji SLD Senyszyn publicznie [ kto ja tam wpuscil? ] stare uklady ] mówi , że broszurki dot. zycia seksualnego małych szescioletnich dzieci powinny wzorem niemiec [ gdzie je jednak wycofano] byc w szkołach polskich. oczywiscie pani ta jest zrownowazona, elokwentna , bogata, i wykształcona a więc jest autorytetem. a Ci , którzy maja czelnośc podważac to oszolomy , ciemnogród i osobnicy bez sensu. od kilku lat to słychać. bo tolerancja dla jednych jest zawsze nietolerancją dla innych. a zło zawsze bedzie złem. a dobro dobrem. nawet gdy i jego obronie przywalisz komuś w morde.

jak to sie mówi, jak chcesz uderzyć psa kij zawsze się znajdzie. Ty, unijny, stosujesz właśnie tę technikę. Na siłę chcesz pokazać, że KK to banda oszołomów. Ależ wszyscy o tym wiedzą. Tyle że niektórzy w to wierzą a inni chodzą do kościoła dla Boga. I tyle. Miłego dnia

no toz zrozumiała com napisał gratulacje. wlasnie chce pokazac , że KK to instytucja od której powszechnosci zacząl się jednak lepszy świat - prztrwał 2000 lat a po drodze wszystko padło. i czyja racja? lewako-libarałow czy Kościoła Katolickiego , który mimo wielu niedoskonałości [ no body\'s perfect] jest od Boga. a od kogo sa lewako-liberałowie ?

Gość badacz logiki wypowiedzi
"prawdopodobnie autor tezy , ze byla czerwona komuna a teraz jest czarna komuna [ odnoszac sie w pejoratywnym znaczeniu ] do KK w realu odziany i garniturek i krawacik" Skąd masz informacje jak on sie ubiera? Bo mi się wydaje, że nie wiesz i to, co napisałeś, to kłamstwo. Pierwsze kłamstwo na samym początku wypowiedzi. "na koniunkturalnej dyskusji intelektualnej by nie wyrazil się tak " Skąd wiesz, że by się tak nie wyraził? Jesteś jasnowidzem? matka Boską Częstochowską? Drugie kłamstwo. "bo mam nadzieje , ze jednak az takim abnegatem faktograficznym w ujeciu historycznym nie jest" Oszczerstwo bez jakiejkolwiek tezy, argumentu, faktu. czyste oszczerstwo. Mamy więc dwa kłamstwa i jedno oszczerstwo. "gdyby jednak imiennie a nie schowany [ jak my wszyscy za ekran monitora] wyrazil taką teze to skompromitowalby sie nawet przed ludzmi niewierzacymi." Domniemanie. Ja podzielam pogląd autora więc w moich oczach by się nie skompromitował. Mamy dwa kłamstwa, oszczerstwo i domniemanie. " boz to swoista chora projekcja przypisywac cechy komunizmu Kosciołowi. gdyby w rzeczy samej tak było to zbrodniarze komunistyczni dzis za przyczyna KK dyndali by na latarniach albo gineli w kazamatach , podobnie jak to miał uprzejmośc zwalczac tych co przeciw komunizm." Nieprzemyślane domniemanie. Metody kościoła ewoluowały. Dlaczego sądzisz, że kościół, który ma za sobą tyle wieków doświadczeń miełby czerpać wzorce ze stosunkowo młodego nurtu jakim jest komunizm? Przecież metody te stosował w czasach inkwizycji. Miałby się cofać? Mamy dwa kłamstwa, oszczerstwo i dwa domniemania. "i chocby mocno krzyczalo kłamstwo i na ilośc bralo to zawsze bedzie kłamstwem. i dlatego krzyczy i sie miota bo o tym wie i sie boi.' Nowomowa rodem z socjalizmu. Czyli bełkot i demagogia. Mamy dwa kłamstwa, oszczerstwo, dwa domniemania i demagogię. "a klamczuchów i oszustow i manipulantów sie nie szanuje [ tylko w komunizmie i lewactwie byli holubieni] wiec jak mozna ich obrazic." Nowomowa i tautologia. Cały twój post nie wniósł nic. Były w nim dwa kłamstwa, oszczerstwo, dwa domniemania, demagogia i tautologia. Zero faktów, zero logicznej, popartej czymkolwiek argumentacji. Smutne to.

myślę, ze częśc ludzi atakujących KK jest taka sama jak ludzie od rydzyka z filmiku, tylko stoja po drugiej stronie

Gość Ania Zbaszynska
ja wszystkich szanuje i p. Michnika i P. senyszyn, P. Grassa , p. oOlejniczaka, i wszystkich , a slucham Radia Maryja i Szanuje O. T. Rydzyka i sluchaczy RM też.

Gość frk-08
masturbuje sie - grzesze.

Gość W KK jest dużo zła
Hierarchowie KK pławią się w luksusie, zapomnieli o swojej misji, zapomnieli o Bogu W KK króluje pycha, blicht, ba łwochwalstwo i nie ma miejsca dla Boga To mnie martwi Ostanie afery w KK na świcie zwi ązane z pedofilia księży tez mówią same za siebie KK potrzebuje zmian i to zmian od zaraz Nie wiem czy Pamież- staruszek jest w stanie tych zmian dokonać ?

Gość Warwik
kupa gówna za ciężkie pieniądze

Gość tak na spokojnie
KK to kupa gówna. I już mojego zdania nikt nie zmieni, mam ...oj sporo roczków...