Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kościół_katolicki

Co myślicie o Kościele Katolickim?

Polecane posty

Gość kościół_katolicki

Gość nic nie mysle bo to sekta

Gość kościół_katolicki
A skąd ten wniosek?

Gość najprężniej działająca
grupa przestępcza od wieków. Specjalizują się w mordach, wymuszeniach, wyłudzeniach, gwałtach i zastraszaniu:O

Gość kościół_katolicki
Zaraz może być atak ze strony zagorzałych katolików.

Gość I SAMI SIEBIE USPRAWIEDLIWIAJA

Gość one nie panują
one są ofiarami naiwności, głupoty, nieuctwa i zabobonu. Panują faceci w sukienkach i zakrwawionych łapach:O

Gość kościół_katolicki
Niestety, ludzie są zaślepieni; myślą, że robią dobrze.

Gość odtumanek z kretesem
Nie kpijcie z wyksztalcenia KLERU Czy wiecie jak trudno nauczyc sie prawidlowych egzorcyzmow? Ile samozaparcia trzeba aby wypedzic diabla z ciala opetanego? Albo nauczyc sie prawdziwej geografii i obliczyc obwod dysku plaskiej ziemi? Albo wyliczyc w dawnych wiekach w sposob ekonomiczny, ile drewna potrzeba bylo na stos aby spalic heretyka lub czarownice? Jak dobrze trzeba opanowac matematyke, aby wiedziec, kiedy swiety doleci do nieba. Czy wiecie, jak dobrze trzeba bylo nauczyc sie anatomii, aby umiejetnie torturowac czarownice? A obecnie; ile trzeba sie nakleczec aby wyprosic deszcz w Pana Boga . Ile trzeba nie nagadac w rydzykowej szczekaczce aby udowodnic moherom, ze sie nie miesza do polityki i aby glosowali jednak na konkretna, jedyna uczciwa partie w rodzju bankruta - PiSa? Dlatego studia musza trwac dlugo i byc oplacane z budzetu panstwa i podatkow wszystkich obywateli, bez wzgledu na to, czy chca zbawienia czy nie. Wiecej szacunku dla prawdziwej wiedzy, prosze.

Gość atakuja
skad taki wniosek , e sekta_ otórz nie działąją wg Słów Boga tylko wg słów człowieka weżmy pierwszy przykład : odprawianie mszy na duszę zmarłych - czy pisze o tym w Biblii ? przecież umarłemu nie pomogą nasze modlitwy - a ksiądz bierze swiadomie pieniądze !!! tych przykładów jest mnóstwo .... jesli chcecie moge wymieniac ...

Gość oazowa dusza
Nalezy zrobic wszystko, aby przyciagnac mlodziez do kosciola i zachęcić ich do pozostawiania w nim kasy. A moze wprowadzic dodatkowo; chodzenie ksiedza na linie nad oltarzem, wyscigi ministrantow na kleczkach dookola kosciola, walki blaznow przed konfesjonalem, niedzwiedzia na lancuchu udzielajacego komunii, parade pudelkow przed swietymi obrazkami a to wszystko przy dzwiekach muzyki kapeli strazackiej. Na koniec wystepy magika, zamieniajacego wode w wódke. Nie watpie, ze wierni nie chcieliby opuszczac kosciola przez wiele godzin. Dla tych co dali na tacę przynajmniej dyszkę moznaby wyświetlić darmową projekcję filmu "Porownanie Niepokalanego i naturalnego Poczecia".

Gość atakuja
kolejny przykład wody święconej

Gość kościół_katolicki
Dokładnie.

Gość pokrzywdzony
Sluszna jest twoja intuicja, ze zostałem skrzywdzony w dzieciństwie przez osoby z najbliższej rodziny, uważające się za katolików i stąd ten silny uraz, który nie został we właściwy sposób odreagowany Jako dziecko zawleczono mnie do KK, polano kranówką i obiecano życie wieczne po śmierci. Potem objawiono mi kilka prawd niezglebionych. Ze Pana Bozie zabili zydzi i trzeba sie nimi brzydzic. Ze dziewice rodza i pozostaja po porodzie dziewicami. Ze swieci lataja na orbite bez paliwa. Ze najwiekszy aparatczyk religijny jest nieomylny. Ze kleczac zdobywam wolnosc umyslu. Ze myslac zniewalam sie swiatem materialnym. Ze wartosci duchowe sa wazniejsze niz doczesne a wiec te doczesne traeba dac na tace. Ze musze opowiadac pyzatemu za kratka, jak grzesze z kolezanka a on mi za pokute zada wyjawienie szczegolow i adresu kolezanki. Ze aborcjonisci, geje i ateisci to najwieksze zlo na swiecie. Ze glosowac trzeba na wybrancow KK. Ze jak bede pilnie modlil sie przed fotka Nieomylnego, to po smierci ujrze Boga. Jaki szczesciarz ze mnie!!! Inni nie beda mieli tej szansy do konca zycia. I beda sie smazyc w piekle.

Gość atakuja
mawet przykazanie wyrzucili z Dekalogu

Gość analityk krytyczny
Zaprezentuje Ci fragmenty moich badan nad dusza religioty. Ostatni etap ewolucji to HOMO POLONICUS Ewolucja stworzyla ten gatunek aby ukarac Homo Sapiens z Europy Zachodnie za bezbozność. Homo Polonus uzywa pisma lacinskiego ale myslenie ma azjatycke. Chodzi w niedziele do kosciola, bo to jedyny dzien w ktorym moze robic to, co naprawde potrafi. Przez pozostale dni wystawiany byl w ciagu calej swej historii na eksperymenty socjalne w gatunku panszczyzny, kolchozow, powstan narodwych, rozbiorow, komunizmu, faszyzmu a obecnie klerykalizmu. Zywi sie glownie bigosem w dzien powszedni i komunia w niedziele. Najchetniej posluguje sie dwoma gatunkami cieczy - wodą swięconą i wódką. Jedna pokropuja go co niedziela, druga wlewa w siebie codziennie w ilosciach, ktore zdumiewaja caly swiat. Przed 20 laty biegal na pochody 1-wszo Majowe rownie chetnie jak chodzi obecnie na procesje i pielgrzymki oraz sluchal przemowien I Sekretarza jak obecnie kazan ksiezy. Do jego ulubionych rozrywek nalezy sluchanie Radia Maryja, zapijanie sie na umor, przeklinanie, oszukiwanie, chodzenie do spowiedzi, odmawianie rozanca, modlitwa na klęczkach a ostatnio polityka, czyli okradanie blizniego swego, na skale nigdzie indziej nie spotykana. Ma w tym najwieksze osiagniecia na calym swiecie. Z jezykow obcych zna glownie łacinę furmanską i kilka slow obcych w rodzaju Santo Subito. Dziala chetnie w Parlamencie Unii Europejskiej gdzie broni praw muzulmanek do noszenia nakryc na twarz i grzmi na gejow, ze trzeba ich sie pozbyc. Ma przekonanie, ze przekaze Europie to, czego ona z takim trudem sie pozbywala przez stulecia - prawdziwa wiare. Europa nie wyprowadza go z błędu. W koncu zawod błazna nie kazdy potrafi wykonywac tak wdziecznie i z takim talentem.

Gość kościół_katolicki
Stale myślę, jakich argumentów użyć, żeby w końcu odeprzeć ataki zagorzałego katolika z którym niestety jestem. On ślepo wierzy, że dobrze robi, że religia katolicka pochodzi od Boga. Nie mam siły się z nim kłucić - to muszą być proste, jasne, a dobitne argumenty.

Gość atakuja
najgorsze jest to , że sami siebie usprawiedliwiają i zaraz robią jeszcze gorzej

Gość zdziwią się...
...jak pozamykają kościoły.

Gość zdziwią się...
Będzie żałość.

Gość analityk krytyczny
Trzeba jeszcze dodać coś o ich życiu społecznym: Homo mohericus polonicus żyje w stadach liczących do kilkudziesięciu osobników. Ich przywódcami są zazwyczaj osobniki o największej posturze bądź potrafiące najlepiej mamrotać podczas codziennego "rytuału trzymania medalika". Ich stado zazwyczaj trzyma się ulubionych pastwisk w budowlach oznaczonych krzyżami. Jedną z ciekawszych cech tego gatunku jest wielki wymarsz uprawiany przez nie nawet kilka razy w roku. Wszystkie, zawsze o tej samej porze opuszczają swe pastwiska i wyruszają w wielką podróż której celem jest starożytne Wielkie Pastwisko znane też jako Jasna Góra. Tam Homo mohericusy polonicusy robią dokładnie to samo co na swych stałych pastwiskach, po czym wracają do swych rodzinnych stron. Naukowcy i badacze jeszcze nie stwierdzili w jakim celu odprawiają ten rytuał. Jedna ze śmielszych hipotez głosi że pochodzi on jeszcze od przodka polonicusa, Homo mohericus rydzycus. Uprawiały one sztukę szamanistyczną, w celu odstraszenia złych duchów, za pomocą przerażających jednostajnych zaśpiewów. Ale te zbierały się wyłącznie w okolicach Torunia. Archeolodzy podczas swych badań w pobliżu głównego miejsca spotkań rydzycusów okryli, że już w tedy był czczony wielki moher. Przedstawiany jako ubrany na czarno samiec alfa, z wysuniętym czołem i dużymi kawałkami szkła, splecionymi drutem.

Myślę, że KK w Polsce jest zbyt skostniałą istytucją. Kiedyś poznałam księdza z Hiszpanii i był w szoku, jak zobaczył jak Polscy księża odnoszą się do wiernych, jak wygłaszają kazania i jakie mają podejscie do życia świeckich.

Gość historyk religii
Krótka historia chrzescijaństwa W kazdej legendzie jest ziarnko prawdy. Czlowiek sprzed 2000 lat, nie majacy instrumentow myslenia historycznego, byl swiecie przekonany, ze historie ksztaltuja anioly i diably. Dawno,dawno temu, za gorami, za lasami zyl byl sobie w Palestynie ciesla. Jak kazdy z nas, mial matke ojca i rodzenstwo. Zostal skazany za sprzeciwianie sie wladzy okupantow, Rzymian na kare, ktora karano buntownikow - na UKRZYZOWANIE. Zyl byl sobie kilka lat po ukrzyzowaniu Jezusa, faryzeusz Szawel. Jak spadl z konia na glowe, zrobil sie z niego Pawel. Wymyslil sobie Chrystusa, ktorego apostolem sie mienil. Jezusa nigdy na oczy nie widzial. Napisal 7 listow, z biegiem czasu dopisano mu jeszcze 6 falszywych i tak funkcjonuje wsrod religiantow jako autor 13 prawdziwych listow. W ten sposob powstaly pierwsze pisma i basnie chrzescijan. To te listy sa fundamentem i najstarszymi mitami chrzescijanstwa. Tak wiec, wszystko zaczyna sie z olbrzymia doza prawdy. Pozniej wymyslono ewangelie i przypisano je analfabetom, jakimi byli czlonkowie kolka rybackiego, zalozonego przez Jezusa, kolo jezziora Genezaret, poslugujacy sie pseudonimem `apostolowie.' Zyl byl sobie Konstantyn okolo 1700 lat temu, cesarz rzymski. Zrozumial, ze trzeba nauczyc prostaczkow iz, wladza pochodzi od Boga i przeciwstawienie sie jej jest zamachem na Boga, czyli na Chrystusa, czyli na niego samego, na Konstantyna, czyli na panstwo. Zyja sobi (i to niezle) papieze. Sa nieomylni od okolo 140 lat. Sa zastepcami i nastepcami Jezusa, czyli Chrystusa, czyli Boga na ziemi. Kto w to nie wierzy nie dostapi zbawienia wiecznego (a w Polsce jest jeszcze gorzej, moga go wylac na zbity pysk z roboty). Ot i mamy KATOLICYZM. A z JEZUSEM trzeba bylo cos zrobic. I JEZUSA wyslano do nieba gdyz przeszkadzal KOSCIOLOWI i PAPIEZOM na ziemi. Jezus byl takim samym Bogiem jak cesarz Wespazjan, Marek Aureliusz i Trajan. A dalej jak Wojtyla i niejaki akwinata z internetu. Boskosc Jezusa zostala obwieszczona przez cesarza Konstantyma (zwanego przez katolikow Wielkim ale tytul Morderca bardzie mu pasuje). Gdyby on tego nie zrobil a zwyciezyla opcja Arjusza, to z rownym fanatyzmem i przekonaniem funkcjonariat religijny udowadnialby, ze Jezus jest tylko czlowiekiem. Przeciez oni, sprzedawczyki watykanskie, musza tak tanczyc, jak im centrala zagra. Powiem tak:Gdybym został wyskrobany nie musiałbym się męczyć w tym życzliwy,

jestem katoliczką chociaz do świętości mi daleko, wierzę w Boga, nie widzę nic złego w 10 przykazaniach ale czasem zastanawiam się czy wszyscy księża wierzą w Boga (mam na myśli rydzyka i jemu podobnych), dla mnie kościół nie równa kler, wkurzają mnie np. agresywne babcie bijące i plujące na dziennikarzy ze stacji komercyjnych ostatnia afera z molestowaniem, hańba dla kościoła, ten człowiek dawno powinien być osądzony, nie powinno się tego ukrywać, popieram zakonnika, który to ujawnił, chociaż zapóźno księża nie są dla mnie autorytetem, no chociaż paru by się zanlazło