Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kościół_katolicki

Co myślicie o Kościele Katolickim?

Polecane posty

Gość oportunista z krzyżem
Wszyscy dostrzegamy łaski boze dane Kosciołowi. Radio Ma_ryja jest sluchane przez tysiace starszych osob. I to nadaje im sens zycia. Ks Dyrektor jezdzi coraz wiekszym autem. Ks Jankowski otrzymuje coraz wiecej bursztynu na swoj oltarz. Buduje sie coraz wiecej kosciolow i coraz mniej szkol z ktorych rozlewa sie ateizm. Pomniki Wielkiego Nauczyciela zdobia kazdy przysiolek miedzy Bugiem a Odra. A niedlugo juz polskie firmy budowlane beda je budowaly na katolickiej Ukrainie. Prawdziwa wiara w Papieza i w Mame Pana Bozi staje sie zrodlem natchnienia katolikow polskich. Kosciol wyprząta ksiegarnie z niedozwolonej literatury, no gdzie dostaniesz Drewermanna juz dzisiaj. Papiez prowadzi dialog (glownie z samym soba). Teologia wyzwolenia zostala godnie pokonana. W Polsce coraz mniej przestepcow, zanika korupcja, sedziowie juz nie daja sie przekupywac, jak za komuny. Politycy przestali juz dawno krasc. Rodzice moga coraz wiecej podarunkow kupic swoim dzieciom. Zanika bezrobocie, starzy ludzie nie musza żebrac na ulicach jak w krajach bezboznej Europy Zachodniej, gdzie ksieza dotknieci sa skandalami seksualnymi. Kazda lekcja rozpoczyna sie modlitwa a najwiekszy autorytet w szkole ma ksiadz katecheta, zaraz po nim nauczyciel WF-u. Czy potrzeba Ci wiecej dowodow na łaski Boga??? Modle sie za Ciebie, abys nigdy nie utraciła wiary w moc Matki naszej, Kosciola Katolickiego.

Gość zdziwią się...
Większość ludzi już widzi tę obłudę.

Gość odtumanek z kretesem
Z matematyki powinniście wiedzieć jedynie, że banknot 10 zł = dwie monety po 5 zł, ale obciąża znacznie mniej tacę. A ponieważ sprawa masy jest domeną fizyki, to powinniście umieć obliczyć, po jakim czasie święty o wadze 50 kg wyprzedzi świętego o wadze 70 kg podczas lotu do nieba bez paliwa. A ponieważ niebo, a bardziej prawidłowo orbita jest obiektem astronomii, powinniście potrafić udowodnić, że gwiazdka betlejemska wiodła 3 króli, poruszając się w kierunku przeciwnym niż ruch innych ciał niebieskich i dlaczego nie spowodowało to reakcji równiej wybuchowi wszystkich bomb jądrowych, które wyprodukowali chrześcijanie od czasow Hiroshimy i Nagasaki. Skoro jesteśmy przy temacie ciała, to stykamy się z domeną seksuologii, a tyle wiedzieć powinniście, że jeśli nie praktykujecie poczęcia niepokalanego, to obowiązuje was pozycja misjonarska i całkowite wyrzeczenie się przyjemności związanej z aktem prokreacyjnym. Z dziedziny chemii powinniście zainteresować się chemią środków spożywczych i chemicznie przedstawić wzór zamiany H2O w tkankę łączną, zwaną krwią. Również obiektem waszych analiz powinno być zagadnienie, czy opłatek, będący ciałem waszego Zbawiciele, podlega procesowi rozkładu czy czerstwienia. Z literatury powinniście znać litanię, różaniec, żywoty świętych i życiorys Jana Pawła II. Z nauki językow obcych powinniście opanować na pamięć zdrowaśki w 52 językach, jak to czynił wasz Wielki Szef. Tylko taka matura gwarantuje wam wiedzę przewyższającą przeciętną wiedzę młodego neopoganina w każdym kraju Unii Europejskiej oraz jest gwarancją rozwoju ekonomicznego Polski w pożądanym (dla kleru) kierunku - czyli ku biedzie, zabobonowi, ignorancji i arogancji. a w ogóle, to chwalmy pomysły biskupa: jak się gość nie nachla, język ma jak szpachla

Gość kościół_katolicki
Po tym, co się teraz stało w KK, mój facet stwierdził, że to atak na KK. Obłęd. Najlepiej żyć w obłudzie.

Nie zapominajmy w zgiełku życia o RELIGII - największym skarbie. Seks - oczywiscie ale tylko z wlasna zona, nigdy z zona sasiada. Powinniśmy dawać przykład całemu światu życiem naszym codziennym. Powinna to być cząstka naszego wkładu w ewangelizacje Europy. Budzimy się wcześnie, kiedy ranne wstają zorza i zapieje trzeci kur. Jeśli to dzień powszechny, obmywamy się wodą (najlepiej święconą - do nabycia w najbliższej zakrystii)) dosyć pobieżnie, aby nie marnować czasu, który możnaby przeznaczyć na modlitwę. Jeśli to niedziela, jeszcze szybciej, aby nie spóznić się na mszę. Następnie spożywamy w skupieniu kawałek naszego chleba powszedniego, pamiętając, że dał nam go Nasz Ojciec Niebiański (i wiedząc jednocześnie, że może nam go zabrać, jeśli przestaniemy dawać na tacę). Naszą działalność intelektualną rozpoczynamy serią 12 zdrowasiek (wersja apostolska), lub 27 zdrowasiek (wersja papieska). Przechodzimy następnie do repertuaru śpiewanego, spiewając ulubioną pieśń Naszego Wielkiego Rodaka, czyli `Góralu, czy ci nie żal...' . Podczas śpiewania nie spożywamy żadnych napoi. Nie zapominamy o modlitwie, aby Bóg miłosierny pokarał jak najsrożej, komuchów, ateistów, aborcjonistów, przeciwników Radia Maryja, aby smażyli się w piekle jak najdłużej. Następnie rozpoczynamy częśc samokształceniową, włączajac Radio Maryja. Przypominamy sobie najważniejsze naukowe prawdy naszej religii, a więc; że dziewice rodzą i pozostają dziewicami po porodzie, że świeci lecą do nieba pokonując siłę grawitacji zdrowaśmaryjkami, że każdy papież jest wielki a następny jeszcze większy od poprzedniego, że po śmierci pojdziemy do raju, jeśli odpowiednio dawaliśmy na tacę za życia. Włączamy następnie TV Trwam. W niej możemy obejrzeć stosowne programy pogłębiajace nasza duchowość. Tak wiec z programu historycznego dowiemy się o historii życia Jana Pawła II. Z programów naukowych dowiemy się jakie nauki glosił Jan Paweł II. W programie na temat medycyny dowiemy się, jak modlił się personel szpitala im. Jana Pawła II. Możemy rownież przejść do programu artystycznego i zobaczyć ostatnie projekty pomnikow Jana Pawła II. Z programu o geografii dowiemy się, dokąd podróżował Jan Paweł II, a program rozrywkowy przypomni nam, jak rozrywać się zgodnie z naukami Jana Pawła II. Możemy wybrać program o aktualnościach dnia, z którego dowiemy się o trasie aktualnych pielgrzymek. Następnie jedziemy do pracy, obserwując z miłością dostojnie jadące mercedesy personelu religijnego. Pamiętamy, że to na chwałę Pana Naszego a poza tym, że to tylko dobra doczesne. W pracy, jeśli to dzień wypłaty, liczymy, jaka część naszej pensji powinniśmy przeznaczyć dla Ojca Rydzyka, na następny pomnik Jana Pawła II, na powiększenie naszej parafii, na rozbudowę przytulnej plebanii; z tego co pozostanie, możemy przeżyć do nastepnej wypłaty. Po powrocie do domu włączamy natychmiast Radio Maryja, jeśli obowiązki bieżące nie pozwalają nam spoglądać na ekran, możemy rownież wzrokiem słuchem chłonąć święte treści. W części odpoczynku codziennego właczamy TV Trwam. Nasz dzień jak codzień kończymy serią 12 zdrowasiek (wersja apostolska), lub 27 zdrowasiek (wersja papieska). Przechodzimy następnie do repertuaru śpiewanego, śpiewając ulubioną pieśń Naszego Wielkiego Rodaka, czyli `Góralu, czy ci nie żal...' . Teraz możemy spożywac napoje. Nie zapominamy o modlitwie, aby Bóg miłosierny pokarał jak najsrożej, komuchów, ateistów, aborcjonistów, przeciwników Radia Maryja, aby smażyli się w piekle jak najdłużej. Śnią się nam rzeczy religijne; pomniki świętych, pielgrzymki, nieszpory, litanie, różańce, kropidła, gromnice... Po przyzwoicie przespanej nocy budzimy się wcześnie, kiedy ranne wstają zorza i zapieje trzeci kur.....

Gość kościół_katolicki
W ogóle obraz Kościoła - jest przerażający, odstraszający. Te budowle...

Gość kościół_katolicki
Do tego dźwięk organów.

Gość a mi kościół
kojarzy się z księżami pedofilami i wyzyskiwaniem biednych staruszek:D

nareszcie! piekny topik. tyle madrych uczonych wpisow i ukazujacych , ze wiele jest ludzi swiatłych i nowoczesnych i europejskich. a takze takich , ktorzy sie czuja szczesliwi gdy odnalezli nowe swiatynie - city center. a i GW wyrasta na autorytet. pierwszej klasy. musicie byc czujni Tow. wróg nie spi! i pilnowac zdobyczy europejskich oraz chronic niczym Anglicy krolowa - swoje spirytus movens : Gazete Wyborcza!a tak na marginesie to tylko przypadek [ on Władek i on Władek] , ze przed Wielkanoca wybuchl news GW o rzekomym molestowaniu. z leninowskim pozdrowieniem Towarzysze!jak juz zwalczycie KK to czeka Was szczesliwosc ogolna!

Gość mi z inkwizycją stosami
torturami, wykorzystywaniem finansowym i seksualnym wiernych, wyprawami krzyżowymi, hipokryzją, zboczeniami, wynaturzeniami i czarną zarazą:O

Gość a cóż to za jełop
komunizm padl, KOMUNA zostala. Dlaczego? Bo komunizm to forma gospodarki a komuna to sposob myslenia. I tu nic sie nie zmienilo!!! Co wam jakies zmiany po glowie chodza? Nic sie nie zmienilo. Podobne (z ta roznica ze religianckie), a nie czerwone, matoly u wladzy. Bo przeciez byly dwie KOMUNY - czerwona i czarna Agenci komuny CZARNEJ przepedzili agentow komuny CZERWONEJ. Dlatego nie chodzimy juz na pochody 1 maja lecz na pielgrzymki. Dlatego nie czcimy juz I Sekretarza PZPR ale Zastepce Pana Bozi na ziemi. Dlatego nie ma juz oficerow politycznych w armii a sa kapelani. Daltego nie uczy sie juz historii partii w szkolach lecz religii. Dlatego zabroniona jest aborcja a w cenie sa dziewice wszelkiego wieku i rozmiaru. Datego nawiedza nas juz nie I Sekretarz bratniej partii bratniego narodu ale Pontifex Maximus ostatniej dyktatury europejskiej. Dlatego juz nie ORMO i ZOMO lecz Mlodziez Wszechpolska i opanowuje ulice miast polskich. Dlatego juz nie agenci moskiewscy panosza sie w Polsce lecz agenci watykanscy. Dlatego nie stawia sie juz pomnikow Robotnikowi Przy Tokarce i Kolchoznicy Za Kierownica Traktora lecz Sw. Cymbalowi i Niepokalanej Nekrofilii. Dlatego mlodziez polska, wychowana w komunie czarnej, marzy o opuszczeniu tego skansenu ciemnogrodu jak marzyli ich poprzednicy za komuny czerwonej. Dlatego nic sie nie zmienilo bo zmienic sie nie moze dopoki religianci wierliwi zastepowac beda dyletantow ekonomicznych. nie życzę nikomu tego co ja przechodzę !

w marcu przypada kolejna okragla rocznica smierci śloneczka Narodów wielkiego i szlachetnego Wodza Waszego Towarzysze Józefa Stalina. zapomnieliście Towarzysze ? nieładnie? a moze to ze starosci amnezja?a przeciez to taki wspaniały czlowiek był. Wasz Towarzysze z LiD czlowiek. a i Towarzyszy zacnych z UW protoplasty PO. P.Michnika , Geremka , Olechowskiego. jakoś żaden o tym nie pamięta.... zapomnieli w ferworze ważniejszych dla środowiska GW spraw w okresie WielkiejNocy.

Gość a mi kościół
jeszcze z okropnie przenikającym do szpiku kości zimnem, nudnym usypiającym głosem księdza, który wygląda jakby sam zaraz miał zasnąć z nudów na ambonie i z wyrazem twarzy "a jakie grzech musze tutaj sterczeć, poszedłbym już coś chlapnąc" nie ma to jak wino mszalne:D

zawsze miałam problem z Matkami Boskimi .Tyle ich w kalendarzu ,a to zielna a to dziewica itp,itdFatimska ,czestochowska .No i ktora jest prawdziwa ? Chciałabym to wiedzieć a ksiądz nie chiał mi wyjaśnić tylko mnie zwyzywał że jaja sobie robię .Miałam wtedy 10 lat Do dzisiaj muszę sama sobie z niewidzą radzić !!!

Gość sdferafsda
wlasnie wrocilam z rekolekcji z dziecmi (musiala zaprowadzic jedna klase w ramach zajec szkolnych) i noz mi sie w kieszeni otwieral na to pierdolenie. nudaaaa, tragedia, te ich z dupy wziete porownania do kretych drug itp, a jak kilkoro dzieci zaczelo klaskac ksiedzu rekolekcjoniscie to drugi sie oburzyl i zaczal krzyczec ze co to za kalsaknie, ze sa w kosciele a nie na koncercie. no myslalam, ze zaraz moja klase wyprowadze stamtąd albo przynejmniej powiem, zeby nie lschaly tych piredolców.

Gość a cóż to za jełop
Unijny liberał - masz problemy z czytaniem czy ze zrozumieniem tekstu? Dla mnie dbie komuny i czarna i czerwona są obrzydliwe więc twoje pisanie jest jakby nie na temat. Bez sensu i głupio. Ale tak to już jest jak się żyje według prawd z radia maryja i stada pedofilów.

Gość taktaktak
wszyscy gadacie na KK a w sobotę polecicie ze święconką no i święta też bedziecie obchodzić, dla rodziny, znajomych, sąsiadów bo boicie się przyznać, że wcale nie macie czasu i ochoty na k. OBLUDA

Gość prawda sama prawda
kler popierał faszystów więc komuszki mu zalazły za skórę. Kler się szybko znalazł w nowej sytuacji i z jednej strony podburzał naród a z drugiej donosił i właził czerwonym w dupę. Kler to największa kurwa i tyle:O

Do kościoła nie chadzam i wiedzą o tym zarówno znajomi jak i sąsiedzie. Świąt nie święcę (w tym wielkanocnych, które to święta są pogańskie i czczą boga płodności), zdrowasiek nie klepię, nie umartwiam się i nie daję na tacę. Wolałbym aby też od moich podatków czarni trzymali łapy w bezpiecznej odległości.

ograniczonys ! ja twierdze , ze jestes zboczencem, kurwa i pedofilem. mam prawo. ot tak a co? i udawadniaj łachudro , ze takim nie jestes. pało obspermiona. mam prawo oceniac kogo che i jak chce. np. uwazam , ze w GW pracują zboczeńcy i debile. a co? wolnośc i tolerancja dla innych pogladow i osadow jest. bo europejskośc to europejskośc. i udawadniajta , że tak nie jest....bo inaczej to znaczy , że tak jest.

To jest właśnie argumentacja i poziom dyskusji reprezentowany przez typowego katolusa. Obelgi, inwektywy, żółć, chamstwo i degrengolada. Witamy panie katolikus degeneratus:O

sorry ale nie wszyscy .Przyjełam wszystkie sakramenty .Ale dalej to już moja droga .Mieszkam w małym mieście .co zupełnie nie przeszkasza mi nie uznawać KK :)Oczywiscie ze ludzie mówią a nawet dziwią sie że jestem normalna .Tylko że ja gadanie ich mam w poważaniu .

Gość taktaktak
kerona- o takiej obłudzie właśnie mówię. po co wszystkie sakramenty przyjmować skoro się KK nie uznaje???

Zgadzam się. To, co zaprezentował unijny liberał w swoich wypowiedziach to dno. Ciekawe, jak się ma jego chamstwo i agresja do nakazu miłości bilźniego. Pewnie uważa, że jego to nie dotyczy, albo nawet o tym nie słyszał. Bo z czytaniem rzeczywiście u niego krucho:O

moja reakcja jest akuratna do waszych wypierdów , ukazujacych nienawiśc , zniesławianie i brak elementarnej przyzwoitosci. jeszcze nikomu niczego nie udowodniono a już tyle tu inwektyw a malo argumentów. wiec \'kulturalni i niepierdzący\' w krawacikach kłamczuchy i kanalie tylko z wami tak mozna dyskutowac bo wy tez tak traktujecie kazdego kto ma inne poglady. a jezeli z wami nie mozna jak z ludzmi bo to trza jak z dzikiem jechac. ogłupione i chamskie zakłamane bydło.

Ja tam nie mam nic przeciw KK, ale ostatnio byłam na pogrzebie przyjaciela z dzieciństwa (zginął w wypadku samochodowym mając 37 lat) i to co mówił ksiądz na mszy przeszło wszelkie granice, nigdy w życiu nie słyszałam takich bzdur i to na pogrzebie tak młodego człowieka. Straciłam dla księży ostatnie resztki szacunku, niech robią co chcą, ja mam to gdzieś. Pozdro.

Gość a mi kościół
to naprawde przerażające co ci ludzie robią, tak właśnie wygląda wasza wiara w boga katolicy?

Dotychczs jedyną osobą używającą słów powszechnie uznawanych za obelżywe i wylgarne na tym topiku jesteś ty. Ponadto poziom "nafaszerowania" wulgaryzmami jest godzien spitego do nieprzytomności menela w rynsztoku, który bełkotliwie klnie na prawo i lewo niespecjalnie wiedząc, co chce uzyskać i co powiedzieć. Doprawdy, czasem współczuje kościołowi katolickiemu (choć go nie lubię i nie popieram) takich piewców i agitatorów:O

a ja się nie wstydzę przyznać, że chodzę do kościoła, wierzę w Boga. Mam to szczęście, że mój proboszcz to Człowiek przez Wielkie C. Nie przestrzegam wszystkich przykazań, nie udaję bardziej świętej, nie siedzę w pierwszej ławce, nie biję się w piersi by za chwilę komuś doopę obrobić, ale sama jestem w zgodzie ze swoim sumieniem. Przestrzegam postu, co niedzielę ganiam z córką do kościoła. i co najważniejsze... NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ TRIDUUM PASCHALNE!!! To najpiękniejszy okres przed Świętami, żadne tam obżarstwo, spotkania z rodzią. Te 3 dni to jest najpiękniejsze by zrozumieć o co chodzi ze świętami. I o to chodzi w KK, nie o księży, którzy mają NIESTETY mnóstwo wad i większa część z nich w ogóle nie powinna być kapłanami. Ale chodzi o to, czym jest kościół, wiara w Boga, święta, drugi człowiek. Tylko wtedy można pojąć istotę KK.