Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emkafe

pomóżcie z dietą

Polecane posty

Hejka mam pytanko ułożyłam sobie dietę i nie wiem czy będzie zdrowa dla mojego organizmu gram w koszykówkę mam 5 razy w tygodniu treningi. w ciągu dnia jem: 1 śniadanie: mleko zależy jakie jest w domu 0,5% albo 3,2 do tego chrupki kukurydziane i łyżkę miodu albo musli z orzechami(100g = 450 kcal duzo:() 2 przekąska :2 kromki chleba razowego z pasztetem serem masłem albo almettą labo jakiś owoce jabłko i banan(a moze jeszcze tu marchew dołożyć?) 3 obiad : w szkole jakiś nie smaczny są rożne zazwyczaj mięso i ziemniaki z surówką no i jeszcze jest zupa ale nie zawsze jem 4 przekąska:zupa,2kanapki szynka ser itd. 2 tosty 5kolacja: activia zastanawiam sie czy tej activi nie zamienić na sałatkę z sałaty tuńczyka albo jajka i pomidorów ogórków fety rzodkiewki itd. no to jak może być chwiałabym na takim menu schudnąć 1 kg tygodniowo dam radę czy za dużo?i czy zdrowo?

Gość qtwa
wg mnie to jesz za duzo.....ja bym na takiej diecie przytyla a nie schudla:-/ wg mnie powinnas wyeliminowac te kanapki zamiast tego jakis owoc ewentualnie wase z jakas chuda szynka.I obiad zjadaj bez ziemniakow np sama surowke z miesem .Aha i po co ci na przekaske zupa?wg mnie jakies jablko wystarczy.....takie jest moje zdanie

Gość fluoreo
za duzo!!!

Gość Nie je za dużo
przy takiej aktywności fizycznej to w sam raz!

Gość Jesli to nie jest dieta
odchudzająca;) to w sam raz. Szczególnie, że uprawiasz sport to tym bardziej.

Za dużo... Według mnie. Ja ćwiczę codziennie i chodzę wszędzie na pieszo, czyli około 2h aktywności, a jem około 1500-2000 kcal. Ale każdy ma inny organizm.

Gość fluoreo
a faktycznie,nie przyuwazylam,ze trenuje 5razy w tyg;) ja mysle,ze moglabys jesc wieksze sniadanie(mleka nie pij,wcale nie jest zdrowe dla ludzi;) a na przekaski-owoce. w sumie nie znam sie,to tylko moje przemyslenia.

Gość Lyra02
*odchudzania;)

dzięki ze odpisałyście. czyli zamiast kanapek owoce i warzywa? a co z kolacją czy tam przekąską jak to ja tam nazwałam bo w sumie ta kolacja i potem tylko jogurt moze piwinnam wąłsnie zaienić to najpierw jogurt a potem coś wiekszego bo jak sie kłade jestm glodna troche i mam jeszcze ptanko ile około ma obiad w szkole kcal?

a czym mogę zastąpić mleko bo jakoś jogurt naturalny nie leży mi za bardzo. a ja policzyłam kcal no i śniadanie chrupki z mlekiem około 300kcla+kanapki 300 kcal+obiad (jeśli tyle maja w szkole obiady 500 kcal+przekąska labo co to tam jest no te kanapki 300kcal+activia 150 kcal= 1550 kcal chyba ok?)ale może źle myślę albo liczę może ktoś to lubi i sie zna i chce policzyć a znacie jakieś fajne temaciki na forum może polecicie coś do poczytania