Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia___22

O czym jest Lalka, bo mi sie czytać nie chce.

Polecane posty

Gość Ściage przeczytaj
tyle może dasz rady! ;)

Gość o starym facecie co był
kupcem i miał odmrożone ręcę i lasce którą kochał, a ona miała pusto we łbie jak lalka i go nie chciała... serial sobie obejrzyj nawet nie jest taki zły...

Gość o lalce ktorej sie nic
nie chce. nawet adoracja wokulskiego ja meczyla. pusta lalka w oczach prusa.

Gość elgreko
moze w koncu panna się weźmie sama za lekturę chyba,ze matura jej do szczescia niepotrzebna

Gość deseczka
zenada nawet czytac sie nie chce co za bachory teraz:O

to najpierw przeczytam streszczenie. A ty irene idz stąd nie chcę cie tu. Chciała, żebym bana dostała! Podszywaczka jedna!

nie pociaga mnie twoja kariera wapniaku! Chcę czegos więcej. Zrób ludzkości przysługę i poddaj się eutanazji staruszko, bo działasz wszystkim na nerwy. Pani Starsza!

taaa... forum wróżek i elfów. Lecz się kobieto. Mam tylko dwie ręce, nie potrafię pisać na kilku wątkach jednocześnie jak ty.

Lalka jest naprawdę bardzo fajna, jak dla mnie jedna z fajniejszych lektur. Mimo tego że jest długa,to bardzo fajnie się ją czyta. I dosyć często bywa na maturze :P

Gość jak widzsz kazdy
inaczej interpretuje Lalke. wiec nie pozostaje ci nic innego jak przeczytac. ja kiedys gdzies wyczytalam, ze jest tam rowniez watek apokaliptyczny, wiec tak nudno nie jest.

ale ja jestem mila:P fakt nie mialam nigdy cierpliwosci do uczniow w klasie. ale coz to czlowiek nie zrobi,zeby oswiecic mlodziez,nasza nadzieje.

lalka jest o panience co zabzwiala sie calymi dniami,kupowala sobie stroje i wydawala pieniadze tatusia. zakochal sie w niej facet,a ona go nie docenila bo jest typowo romantyczną ikoną ktora nie docenia pozytywistycznej postaci wokulskiego

i tak przeczytam, mimo że tu irene pisze. Bo może to być ciekawa ksiązka. Wcześniej nie chciało mi się czytać Granicy, ale jakoś zaczęłam a potem przestać nie mogłam,. bo taka fajna była.