Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vxzvx

KARAKUŁY-faktycznie to jagniecia wyciagane z łona matki??

Polecane posty

Gość vxzvx

ostatnio Piotrowska mowila ze futro z karakulow robi sie wlasnie w ten sposob-wyciaga sie z łona matki(owcy)jagnie i oczywiscie oba zwierzeta gina.przeciez to masakra! nie wierze!

Gość vxzvx
no tak wiem...zle sie wyrazilam...wiem,ze to rasa.. ale co z tym okrutnym zabijaniem?naprawde "przerywaja ciaze",zabijaja matke i dziecko dla paru cm futerka??? szukam o tym w google,ale malo na ten temat...i jakos trudno mi w to uwierzyc..

Gość vxzvx
jesli juz to jest napisane,ze jagnie zabijane jest dzien do 5 dni po urodzeniu(tez malo pocieszajaca wiadomosc:()

Gość w takich momentach
jak ten kiedy coś takiego czytam i dowiaduje sie o kolejnej sadystycznej rzeczy odprawianej na bezbronnych organizmach mam dość ludzi , patrzenia na nich, przebywania z nimi. Bestie, skurwysyny, śmiecie... żaden epitet nie jest tu dobry. Nad takimi powinno się lincz odprawić. Ktoś zdolny do czegoś takiego jest w stanie nawet dziecko zabić i nie wierze ze nie bo to już nie człowiek obdarty z uczuć! ktoś kto robi coś tak haniebnego juz człowiekiem nazywac się nie może!!!

tak ...świetna sprawa kretynie! powinni pomyśleć o tym jak byłeś w łonie matki szkoda ze nie pomyśleli bo byłby większy pożytek z ciebie teraz !!

Gość ludzie to prostaki
chamy i zera - nie ma co ludzie weźcie pomyślcie wpierw zanim coś napiszecie zamiast pisać zeby pisać byle co byle jak!! palant 'powywieszac te gówno' - żal mi cie ty padlino ludzka - nie masz nic madrego do powiedzenia, nie potrafisz się po polsku nawet wypowiedzieć więc nie pisz nic zamiast sie ośmieszać i zaśmiecać porządny temat gdzie jego realia naprawdę nie są "fają sprawą" skąd takie dna się biorą? myślałam ze to kafe jest dla dojrzałych wartościowych ludzi ale widze ze przeliczyłam sie mocno! Żuczek pozdrawiam - zawsze mądrze piszesz 👄

Gość wg encyklopedii
Karakuł, rasa owcy domowej zaliczana do owiec tłustoogoniastych. Hodowla dla uzyskania skór jagniąt przeznaczonych w tym celu do uboju w wieku 1-5 dni.

Gość gość
Im jagnię "młodsze" tym lepsze futerko. Najczęściej robi się to w ten sposób, że wycina się jagnie jeszcze z brzucha, po czym zabija, bo takie młode mają "czarne, ładnie skręcone foterko". Masakra!!