Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość money must be funny

prezenty od byłego

Polecane posty

Gość money must be funny

co o tym myślicie byłam w związku 4 lata, wiadomo że chłopak czasami mi pomagał. a teraz prawie 2 lata po rozstaniu żąda abym mu oddała pieniądze za rzeczy które mi dał albo zasponsorował.

a po co utrzymujesz z nim kontakt? graty od niego ładnie bym mu spakowała i wysłała pocztą i tyle

Gość money must be funny
no tak, ale dzisiaj powiedział że prezentów nie chce. alu uznał że pieniądze to była pożyczka, mimo że nigdy sie tak nie umawialiśmy. znalazł mnie na jakimś portalu spolecznościowym i nie daje teraz spokoju a ma 35 lat, normalnie głupia byłam kiedyś

Gość onnnnanisstka
podlicz go za pranie sprzatanie kolacyjki itd i niech wyjdzie na twoja korzysc :) a co :P i żadaj zwrotu kasy koniecznie :)

W żadnym wypadku nie ma prawa Cię nękać, nie byliście w formalnym związku, a więc jego prezenty to przejaw dobrej woli. Nie ma prawa, które pozwalałoby mu żadać pieniędzy za zakupione podarunki. Jeśli nie da Ci spokoju i będzie nachodził, lub nękał telefonami, spokojnie możesz zgłosić to na policję.

Gość money must be funny
też mi sie tak zdaje, chodzi o kwote 600zł które mi praktycznie z własnej woli dał na prawo jazdy, a teraz chrzani że z dobrej woli to on nie nalicvza odsetek. a nie umawiał sie ze mną że to pożyczka.

Gość money must be funny
po prostu złość mnie egarnia jak pomyśle że 4 lata byłam z takim niedorozwojem emocjonalnym. ale młoda to głupia. a byłam naprawde sporo od niego młodsza

Ten człowiek zapewne wie, że prawnie żaden zwrot mu nie przysługuje, dlatego próbuje Cię zastraszyć. To, że kiedyś dał Ci pieniądze do niczego go nie upoważnia.

Kobieto, Ty nie masz innych problemów w zyciu, tylko jakis były sprzed lat z jego smiesznymi żądaniami? Wyluzuj i zajmij się swoimi sprawami.

Gość money must be funny
od zerwania jeszcze sie z nim osobiście nie widziałam, i staram sie jak moge żeby go nie spotkać, ale to co on robi przechodzi pojęcie. Nawet na tych portalach społ. pisze jakieś głupie komentarze pod moim zdjęciem odn. tej kasy a to przecież czyta pełno osób

mój były pakował we mnie sporo pieniedzy z własnej nie przymuszonej woli, od ponad roku nie jesteśmy razem a on mi jeszcze prezenty robi, dzwoni co jakiś czas i pyta czy niczego nie potrzebuje :-) O oddawaniu mu czegokolwiek nie ma nawet mowy nawet gdybym sama chciala mu cos oddac,ale do tego to trzeba miec klase.

Gość money must be funny
mam,le on mi robi kolo tyłka tak że nie moge tak po prostu tego zostawić, a nie chce żeby on czsem wplątał moich rodziców w te gierki bo on jest niezle powalony i wiem że może to zrobić, ma mentalność takiego wieśniaka- nie obrażająć oczywiście nikogo

dobrze ci ktoś poradził zrób liste rzeczy, ktore dla niego zrobiłaś (kolacja, obiad, podwożenie, pranie, cokolwiek) i zrób cennik podeślij mu i powiedz, że nie umawiałaś się z nim, że robisz to za darmo moze się opamieta

Gość nie usuwaj jego
komentarzy, odpowiedz mu w komentarzu "mam cię gdzieś żałosny dupku" już więcej nie napisze

Musisz całkowicie zerwać z nim kontakt, nie reagować na jakiekolwiek zaczepki i próby zastraszania. Jeśli będzie próbował przychodzić do Twojego domu wezwiesz policję. Co do robienia cenników, to jest to idealna zaczepka, która idealnie rozjuszy takiego człowieka. Dlatego nie radzę.

Gość money must be funny
w zasadzie ten komentarz napisał jego równie mądry brat. boje sie że jak go spotkam w autobusie czy gdzie to mi narobi obciachu. matko co to za debil. albo niedługo wybieram sie z obecnym partnerem do domu rodzinnego i nie chciałabym żeby przy nim zaczął coś gadać

Gość pamietaj też aby
policzyć wszystkie "lody", obciągi, połyki - zrób osobny cennik! Policz rżnięcia, a cholerka okaże się, że to on jest Ci winien 10 000 PLN! Ale wtedy będzie!

Gość money must be funny
aż takch rzeczy nie robiłam.