Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 virrus

UWAGA HPV!

Polecane posty

Go艣膰 no to wyt艂umaczcie mi jedno
nie mia艂am 偶adnych objaw贸w i nie po to robi艂am test wiem 偶e mam nad偶erk臋 wi臋c si臋 badam cz臋艣ciej ni偶 zalecane, robi臋 cytologi臋 co p贸艂 roku, test zrobi艂am bo te艣ciowa mia艂a raka uzna艂am jej przypadek za ostrze偶enie, na dwa miesi膮ce przed wykryciem raka mia艂a prawid艂ow膮 cytologi臋, wi臋c kto艣 pope艂ni艂 b艂膮d obecnie jest ju偶 po operacji usuni臋cia macicy i jajnik贸w i po na艣wietlaniach, na razie 3 lata po operacji jest dobrze nie robiono mi testu "przy okazji" ale sama go zarz膮da艂am i um贸wi艂am si臋 na test, by艂 odp艂atny, ponad 1000 z艂

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a ja mam wirusa
Urodzi艂am dziecko i po kilku mcach okaza艂o si臋 偶e mam k艂ykciny. M膮偶 mnie nie zdradza ani ja jego bo uda艂o nam sie ma艂偶en艣two i nie w g艂owie nam g艂upoty. Jeste艣my ze sob膮 9 lat. Wi臋c nie s膮dz臋 偶eby to przetrwa艂o po moim ostatnim partnerze. Mozna za艂apa膰 w solarium, na basenie, uzywaj膮c czyjego艣 r臋cznika, u ginekologa jak przed tob膮 b臋dzie pacjentka z tym wirusem a on zle umyje r臋ce. Wirusy s膮 wirusami bo umieja przetrwa膰. Tylko lekarze nie s膮 poinformowani z czym wog贸le maj膮 do czynienia.

Udost臋pnij ten post

co do brodawek to zwyk艂e brodawki m艂odocianych na d艂oniach, owszem, od dzieci艅stwa zdarzaj膮 mi si臋, usuwa艂am je laserem, wymra偶aniem czy specjalnymi preparatami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 virrus
dziewczyno, test kosztuje 152 z艂, za co zap艂aci艂a艣 1000 z艂? kto艣 ci臋 wrobi艂 w bani臋.

Udost臋pnij ten post

te偶 si臋 boj臋 偶e mog臋 zostac zara偶ona w gabinecie, ostatnio nie藕le sie zeschizowa艂am gdy gin przy usg nie za艂o偶y艂 na g艂owic臋 gumki...

Udost臋pnij ten post

robi艂am test w 2006 roku, zaraz gdy zacz臋to m贸wic o szczepionce, te kt贸re by艂y podane z linku w w膮tku s膮 innego typu zastanawia mnie dlaczego w wi臋kszo艣ci podawane s膮 namiary na prywatne gabinety, mo偶e na tym polega zabawa 偶e teraz robi膮 te testy r贸wnie偶 lekarze kt贸rzy nawiazali wsp贸艂prac臋 z firm膮 X, kt贸ra te testy dystrybuuje w momencie gdy podje艂am decyzj臋 o przeprowadzeniu badania jedynym o艣rodkiem robi膮cym testy by艂 szpital, zap艂aci艂am za test wg cennika, mog艂abym zrobic test bezp艂atnie gdybym mia艂a wielokrotnie bardzo z艂y wynik cytologii, jako osobie zdrowej bezp艂atny test mi nie przys艂ugiwa艂 ot nasza NFZ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitta nikita
Wed艂ug mnie najwi臋cej syf贸w 艂apiemy u lekarzy. Czy przy Was jaki艣 gin my艂 r臋ce przed badaniem albo po zdj臋ciu r臋kawic po badaniu? A przecie偶 na r臋kawicach zostaj膮 kom贸rki, zdejmuje si臋 je r臋kami i te wirusy zostaj膮 na r臋kach.

Udost臋pnij ten post

"nie sypiac z kim popadnie" miec sta艂ego partnera i jego r贸znie偶 zach臋cac do bada艅, w przygodnym seksie u偶ywac zabezpieczenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitta nikita
dobrze powiedziane

Udost臋pnij ten post

pyta艂am gink臋 czy mog臋 zrobic test na NFZ to wi艂a si臋 jak diabe艂 pod wp艂ywem 艣wi臋conej wody....pewnie i by艂a tak amozliwo艣c ale w praktyce pewnie to oznacza艂o 偶e by艂 limit na dany rok na dany gabinet i ona ju偶 go wykorzysta艂a na pacjentk臋 kt贸ra leczy sie u niej prywatnie... (life)

Udost臋pnij ten post

nikitta - m贸j aktualny gin owszem myje 艂apy kiedy trzeba ;) Ale to faktycznie rzadko艣膰, a jeszcze gorzej jest w szpitalach. Zreszt膮 jak podpytasz kogo艣 znajomego ze s艂u偶by zdrowia, to Ci powie prawd臋 - r臋kawiczki to s膮 po to 偶eby oni si臋 niczym od pacjent贸w nie zara偶ali. by艂am niedawno w szpitalu na trzy doby (w ci膮偶y) i jak widzia艂am co si臋 tam dzieje to ca艂y czas by艂am w panice 偶e mnie czym艣 zara偶膮, w dodatku po艂o偶yli mnie na sal臋 z dwoma mocno zazi臋bionymi (albo zagrypionymi?) pacjentkami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie za艂amujcie mnie
prosz臋, ju偶 chyba nie pojd臋 do 偶adnego lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest prostszy spos贸b na wykona
nanie testu, wystarczy go 艣ci膮gn膮膰 ze stronki test-hpv.pl, p贸j艣c z nim do swego gina, tez pobiera wymaz jak przy cytologi, wysy艂asz to do badania, przysy艂aj膮 wyniki i po problemie. No, albo problem si臋 zaczyna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 shfgdfgjfj
M贸j m膮偶 ma k艂ykciny na cz艂onku. Co teraz? Dla siebie zam贸wi艂am na stronie test-hpv.pl test z opcj膮 genotypowania wirusa hpv, ale mam pytanie dot. ewentualnego zara偶enia si臋 m臋偶a. Czy fakt, 偶e u niego pojawi艂y si臋 w okolicy napletka malutkie kurzajki zawsze oznacza zara偶enie si臋 wirusem brodawczaka ludzkiego? Czy ten objaw jest r贸wnoznaczny z HPV? Ja nie mam 偶adnych objaw贸w ani te偶 nigdy nie mia艂am, nie zdradzi艂am te偶 nigdy swojego m臋偶a. On jednak to zrobi艂 z kobiet膮 wysokiego ryzyka (prostytutka), wiem, 偶e w prezerwatywie- jednak s膮 przecie偶 te偶 kontakty oralne... Jak dalej mamy post臋powa膰 w takiej sytuacji? Gdzie si臋 uda膰 z m臋偶em w celu usuni臋cia takich k艂ykcin? Jaki lekarz zajmuje si臋 czym艣 takim u m臋偶czyzn? Prosz臋 o potraktowanie powa偶nie moich pyta艅.

Udost臋pnij ten post