Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość virrus

UWAGA HPV!

Polecane posty

Gość virrus

Wszędzie widać i słychac o tym wirusie tylko nic konkretnego. A tu się okazuje, że wirus ktory wywołuje raka szyjki macicy nosi większośc na w sobie. Wystarczy że się ma pieprzyki na ciele (HPV 2) albo brodawki w okolicach narządów rodnych (HPV 6, 11) albo nic (może być utajony przez co się przenosi chorobę nieświadomie na partnerów). CZy ktos się sczzepił przeciw temu wirisowi?

Gość harry potter i zakon feniksa
?? taaak, tak znane i lubiane

Gość virrus
czy to wirus konca świata? zapowiadanego na 2012 rok?

Gość lady h
Śmiejcie się, i tak pewnie go macie.

Gość lady h jak harry potterer

Gość veronica nosati
Szczepić przydałoby się 12-letnie dzieczynki, ktore jeszcze nie jmiały kontaktów seksualnych. Reszta ma z pewnością wirusa, tak wynika z badań. Bo skoro 70% społeczeństwa to ma. to 30% jak raz zostaje na dzieci.

Gość no to wytłumaczcie mi jedno
chyba coś Ci się pomieszało co mają znamiona na ciele do wirusa ? znamiona to po prostu nadmiar melaniny cała jestem upstrzona znamionami a mimo to wynik testu na hpv był ujemny nie każdy jest zarażony, zarażony jest ten kto współżył z osobą posiadającą tego wirusa, ja miałam szczęście

no bez jaj, miałam 4 partnerów, mam 34 lata i jak widac ostrożnośc popłaca po prostu trzeba uprawiac bezpieczny seks i nie sypiac z kim popadnie

Dlatego właśnie jak widzę plakaty z Anną Korcz, która nie oszukujmy się jest za stara na takie szczepienia (i raczej już nie dziewica), to się zastanawiam dlaczego koncerny farmaceutyczne traktują nas jak bandę kretynek :o

Gość bzyku bzyku i po krzyku
Znamiona to jedno, a brodawki na ciele to co innego. HPV to wirus brodawczaka ludzkiego, ktorego wynikiem tez sa brodawki na ciele, na poachwie, w wewnętrzych narządach płciowych, raj szyjki macicy. Poczytajcie a się doedukujecie.

Gość jolka1
dziewczynki wejdzie sobie na strone o hpv i poczytajcie a potem sie madrzyjcie...

Gość bhffhhh
tylko nie każdego stać no to szczepienie

Gość jolka1
Ja się madrzyłam i złapałam wirusa.I teraz się nie mądrzę.

Gość hfhgfgf
Ale każdego stać by sprawdzić czy się ma wurusa i przynajmniej potem dbać o siebie tak jak trzeba albo powoli leczyc i nie dawać się rozwinąć do najgorszej formy.

Ale to przecież prawda że większość kobiet które rozpoczęły już współżycie, już tego wirusa ma (wcale nie musi chorować czy mieć jakichkolwiek objawów). Druga sprawa, że ta szczepionka nie działa w przypadku kobiet powyżej 25 roku życia, więc szczepienie się powyżej tego wieku tym bardziej jest bez sensu. Co do pieprzyków, to ja o nich nie pisałam..

oczywiście brodawki: tylko że brodawki na dłoniach to nie to samo co kłykciny kończyste to że ktoś ma więcej niż 12 lat i nie jest dziewicą nie oznacza że jest automatycznie zarażony....sama jestem na to dowodem przyjeło się jedynie mówic że należy szczepic w wieku od od bo takie założenia przyjeli lekarze, uznali że powyżej 12 lat nie ma dziewic (?!) a skoro niedziewica to istnieje duże ryzyko zarażenia po to są testy by wykryc wirusa a jak go nie ma wykonuje się szczepienie to taki skrót myślowy, do jakiegoś wieku nie trzeba wykonywac testu ale można od razu szczepic, niedziewice należy najpierw zbadac na obecnośc wirusa

Gość virrus
czytajcie a sie uswiadomicie

sarkastyczna a niby czemu szczepienia nie działa powyżej 25 roku życia ? to w takim razie po choinkę zaproponowano mi szczepienie w Szpitalu Akademickim ? po to by zarobic kasę ? co do szczepionki to prawdą jest że nie wiadomo czy chroni przez całe życie, wiadomo że chroni tylko przed niektórymi typami wirusa

Gość virrus
na dłoniach wystepują kurzajki. inna bajka

czytałam i to co przeczytałam to wiem

Gość virrus
www.hpv.pl www.test-hpv.pl

no to wytłumaczcie mi jedno: "to że ktoś ma więcej niż 12 lat i nie jest dziewicą nie oznacza że jest automatycznie zarażony....sama jestem na to dowodem" - miałaś robiony test molekularny??? "sarkastyczna a niby czemu szczepienia nie działa powyżej 25 roku życia ?" - zapytaj lekarzy (byle nie tych co reklamują i wciskają te szczepienia wszystkim jak leci.

ten test to AMPLICOR HPV, robiono mi go jak wspomniałam w szpitalu: badanie na obecnośc DNA wirusów HPV wysokiego ryzyka: 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59 I 68 nie stwierdzono DNA wirusów

a co sarkastyczna wymysliłam sobie że robiłam test ? nie jestem blondynką która myli cytologię z testem na hpv, zainteresowałam się testem gdy zaczęto mówic o szczepionce, poczytałam na www.hpv.pl, popytałam gina i znalazłam miejsce gdzie przeprowadzają testy i szczepienia

I po co się doszukujesz moich podejrzanych intencji? Zdziwiłam się owszem, bo te testy są raczej mało popularne w Polsce i niewiele kobiet je wykonuje. To fajnie że przy okazji innych badań zrobili Ci ten test. Sama się zastanawiam czy go nie wykonać w najbliższym czasie, zwłaszcza że gabinet mojego lekarza jest na liście. Co do samych szczepień to znalazłam też mniej optymistyczne opinie na ten temat - dla zainteresowanych wkleję 2 linki: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=76682668&v=2&s=0 http://www.pro-life.org.pl/2007/09/przybywa-informacji-o-miertelnych.html

Gość virrus
po co się kłócić? wszędzie jest newiedza a tracą na tym głównie kobiety. kampania sobie a zycie sobie. 2 rózne tory

Gość zazapytam
no to wytłumaczcie mi jedno: wynik miałaś ok, a wczesniej zadnych zmian niepokojących ani brodawek na ciele? Zupełnie nic?

no to wytłumaczcie mi jedno "no bez jaj, miałam 4 partnerów, mam 34 lata i jak widac ostrożnośc popłaca po prostu trzeba uprawiac bezpieczny seks i nie sypiac z kim popadnie" To jeszcze tylko podam link ze strony testów na hpv: http://www.test-hpv.pl/dla_pacjentek/#26 Jak widzisz - rzadko bo rzadko, ale żeby się nie zarazić, nie wystarczy jak piszesz "nie sypiać z kim popadnie". Swoją drogą - co to wg Ciebie oznacza? To czy faceta znasz miesiąc czy 5 lat, to jeszcze niczego nie determinuje. Miałaś taką samą szansę zarażenia jak każda z nas, to że Tobie się "upiekło", a komuś innemu być może nie, to jeszcze nie świadczy o niczyim "złym" prowadzeniu się.