Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123425123425

Czy kupowanie niemarkowych ciuchów to wstyd?!

Polecane posty

Gość 123425123425

Mam córkę, niewielką wypłatę. Nie stać mnie żeby kupić córce spodnie za stówę a nawet droższe. Tzn moze i by bylo mnie stac, ale mam inne potrzeby, opłacanie rachunków, jedzenie, ciągle coś... Czy to wstyd nosić ciuchy ze zwykłego sklepiku? Niemarkowe, za 50zł? W klasie mojej córki wszystkie chwalą się, ze kupują w sklepach tj Top Secret, Cropp czy jakos tak... A moja corka nosi zwykle ubrania z tanich sklepow... Czy to wstyd?!

żaden wstyd.. nigdy nie nosiłam markowych ciuchów i wcale żadnej z moich koleżanek to nie przeszkadzało.

Gość remiks ale to to
w pewnym wieku dla dzieciaków to wstyd, zwlaszcza w terazniejszym swiecie, ja mam tylko 22 lata,ale to co odwalaja dzieciaki jest dla mnie niepojete, za moich czasow nikogo nie obchodzilo co kto nosi, tak jak teraz, wrecz modniejsze są szmateksy

Gość zaden wstyd
wstyd bylby jesli bys niemiala nic do jedzenia a jednoczesnie chodzila bys w drogich ubraniach, ja czesto kupuje ciuch w szmateksie kilkakrotnie taniej, wiedzac ze jest oryginalny tylko ze uzywany ale co z tego?Zachodzisz do sklepu firmowego , placisz jak za oryginalne a kupujesz jedynie na firmowej licencji produkowane tanim kosztem w polsce lub w chinach prawda?

Gość lalalalalalala
Sytuacja trudna, dla dorosłych markowe ciuch nie maja takiego zaczenia. mamy inny system wartości. Jedno mogę ći poradzić, ja bardzo często tak robię, kupuję rzeczy w markowych sklepach gdy jest czas przecen. Wiem, ze cięzko jest z odzieżą letnią, ale pozostałe sezony sa łatwiejsze, pogoda zatarła swoje granice i to co kupi się na wiosnę pasuje i w zimę i na jesień.

a co na to twoja córka?jeżeli jest rozsądną dziewczyną nie powinna się tym przejmować..

Gość remiks ale to to
obcieło moja wypowiedz.... chcialam napisac ze wrecz teraz dla osób w moim wieku modniejsze sa szmateksy, chociaz słowo "modniejsze" nie jest tu adekwatne, po prostu fajne ciekawe ciuszki za malutkie pieniadze.ale sadze ze corce nie przetlumaczysz, kiedys to zrozumie,ale teraz nie chce odstawac od durnej reszty, bo są takie osoby (ja na szczescie nigdy takiej nie spotkałam,ale słyszalam ze sa :P ) które wysmiewaja jak ktos nie ma wielkiego loga h&m na koszulce

Gość asdfg
DLA MNIE TO JEST WSTYD CHODZIC W SZMATACH ZE ZWYKLEGO SKLEPU,FUJJJJ..NIGDY W ZYCIU!!!!!!!TE SZMATY SA PASKUDNE

Gość piszcze w polu
o kur.wa zalamalas mnie . Nigdy nie kupilam jeansow za mniej niz 300. Te za 50 zl musza byc super, kroj i material. Zainwestuj to i na dluzej starcza. PS fajna potrzeba- oplacanie rachunkow. :D

Gość a możeeee
remiks ale to to ja też mam 22 lata i za moich czasów obchodziło kogoś jak ktoś wygląda, w co się ubiera itp przykre to ale takie są dzieci, zawsze się przechwalają kto i co ma lepsze i taka smutna prawda

Gość 123425123425
Moja córka woli takie tańsze ciuchy bo wtedy za 100 zł kupi spodnie i dwie pary bluzek, a w markowym sklepie byc moze nawet nie starczy na nic...

Gość piszcze w polu
remiks ale to to dobre ciuchy nie maja logo na 3/4 ubrania tylko metki. Duze logo maja tylko podrobki.

Gość 123425123425
ale tez slyszy szepty kolezanek ktore krytykuja inne dziewczyny

Sama jestem jeszcze nastolatką i niestety muszę powiedzieć ,że wiele osób traktuje osoby niechodzące w oryginalnych ciuchach jako ludzi gorszej kategorii, ale na takie osoby nie warto zwracać uwagę :). Nie ważne czy ubranie jest znanej firmy, ważniejsze jest to jak ono wygląda.

Droga Autorko postu! ja chodze tylko w markowych rzeczach,jednakze kupuje je dlugo po sezonie,kiedy kosztują 30%pierwszej sumy.zazwyczaj place 50zlotych za rzecz kosztująca wczesniej okolo 120,czasem mozna kupic za 20zl bluzeczkę ktora przed przeceną kosztuje 80 zl:) ja kupuje tylko markowe rzeczy,zimową kurtkę kupilam w marcu,nie w listopadzie.za 59zl.w listopadzie kosztowala 250.wiesz na drugą zimę będę miec firmowa za grosze:D i nie obchodzi mnie ze zmienila sie moda.kupuj tylko klasyczne wersje,czarne bez zlota albo bez świecidelek.klasyka nie wychodzi z mody:)

Gość remiks ale to to
a możeee - to widac trafiałysmy na innych ludzi i ja na szczescie ciągle na takich trafiam,w zyciu bym nie pomyslala ze kogos obchodzi jakiej marki jest cos co mam na sobie, co za roznica, takie osoby są pojebane, przykro mi :)

Gość wy chyba nie wiecie
że w polsce placisz kase za metke a prawda jest taka ze drogi ciuch w polskich sklepach jest produkowany jedynie na samej licencji ale tanim kosztem w chinach lub w polsce, oryginalne ciuchy mozna przytachać z włoch lub francji

Gość asdfg
50ZL DZINY!!!!AHAHAHAHA!!!!!!!! JA CHODZE TYLKO W LEE !!!!!!! KTO CHODZI W DZINACH ZA 50ZL JEST GORSZY!!!

Gość 123425123425
no wybaczcie, jeansy za 50 zł mojej corce wytrzymują około 3 lat, to nie jest malo.

Gość GOWNIARZOM SIE W DUPACH
POPRZESTAWIALO :o

Gość 123425123425
A zresztą... Kiedys postanowilam kupic corce markowe spodnie, pomyslalam a niech tam, obeszłyśmy wszystkie sklepy i nic poza wysokimi ceniami nie znalazłyśmy... Wyglądało to na "szmatki"...

Gość taka jedna dziołcha
ja mam 18 lat, praktycznie nigdy nie kupowałam markowych ubran i żadnej mojej koleżance to w niczym nie przeszkadxzało. przecież nie o otchodzi żeby ubranie miało metkę, tylko żeby było schludne, ładne i żeby w nim dobrze wyglądac, czyż nie?

Gość do -asdfg
kupujesz tylko lee za 250 zl? chyba chcez powiedziec mama daje mi pieniazki a ja kupuje, zobaczymy jak przejdziesz na swoje czy dalej bedziesz taka rozrzutna i lekkomyslna buhahahaha

Gość ja tam ma 215 cm wzrostu
do asdfg- po pierwsze lee wcale nei są dobre za 250 zeta szmaty jak z h&m za 140 , po drugie kup sobie levi'sy i poznaj co dobre, po trzecei jak smiesz obrazać ludzi chodzacych w gorszych ubraniach , to jest załosne, mam znajomych w lepszych i gorszych ciuchach ale nie ciuch sie liczy tylko to jaka jest sie osoba , co z tego jak ktos ma drogie ciuchy jak pusto w głowie :-(

Gość asdfg
jestem dorosla osoba i nie biore juz od mamy, mi jest obojetnie czy lee czy levis...ostatnio kupilam spodnie lee , bo mi sie podobaly!!!!!!!!

Gość asdfg
DLA MNIE TO WSTYD CHODZIC W CIUCHACH Z BAZARKU ,A JAK DLA KOGOS NIE, TO NIECH CHODZI,ALE TO I TAK OD RAZU WIDAC ZE MA TANIA SZMATE NA SOBIE!!!!!!

Gość asdfg
zapomnaiałm dodać ze swoje lee kupuje najczesciej w szmateksach za 10 zł, musze wstawać o 6 razno aby zdazyc na swiaza dostwe ciuchów na wage, pónziej z wyzszoscia spogladam na ludzie ktorzy nie maja takiej metki jak ja , jestem osiedlową wyrocznia jesli chodzi o sprawy mody biore taniej niż Jacyków

Gość asdfg
ALE GLUPI PODSZYW ZAZDROSNEJ BIEDULI