Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość virgin_smart

Kampania virginity

Polecane posty

Gość włoszzzczyzna
Osobiscie nie wiem co może tam bulwersowac. To przeciez kampania z przymrużeniem oka po prostu zwracajaca uwage nowatorską forma i tyle. Nie wierzę,że znalazł się ktoś kogo zbulwesowała ta fotka....

Wierzących zbulwersuje, bo jesli z "przymróżeniem oka" to jest to kpina z istotnych dla katolików wartości. I to JEST kpina. Mnie to nie bulwersuje bo nie jestem wierzący ale czuć to prowokacją z kilometra :D

Gość brokaciara
przecież House to ciuchy (i to całkiem fajne ciuchy) a nie jakaś ideologia czy dziwne przekonania. moim zdaniem ci, którzy tak głosno krytykują te reklamy to sztywniaki i tyle. a House osiągnął to, co chciał - jest o nim głośno, a na ulicach i w autobusach nareszcie coś się dzieje :)

Nie nie jest mniej istotne ,,co\". Ciekawa jestem czy byleś na ich stronie i zapoznałeś/łaś się z ta cała reklama. Nie ma tam żadnych symboli religijnych. Ponadto mam wrażenie,że reklama jest skierowana do młodych, nieobciążonych komunistyczym marudzeniem i apatia, inteligentnych ludzi z poczuciem humoru. Takie posty jak frk-09 sprawiaja tylko, że mam wrażenie,że żyje w krajach trzeciego świata. Dac Ci maczetę? W sumie house powinien się cieszyc z tego całego szumu, ponieważ reklamy innej marki też budziły protesty, szokowały co poniektórych a nota bene wyszło jej to na dobre.

Gość zanurkowana
reklama to też sztuka, a sztuka czasem ma za zadanie szokować - tak było i w tym przypadku z akcją virginity. jak dla mnie jest to część sztuki i takie rzeczy mnie nie przerażają.mają one po prostu zwrócić uwagę na konkretną markę. i już :) zero ideologii tylko sztuka w reklamie i już :)

no, trzeba przyznać, że pomysłodawcy mieli genialny pomysł na reklamęi wypromowanie nowej kolekcji

a rozaniec to nie jest przypadkiem symbol religijny? poza tym rece zlozone do modlitwy. reklama ma prowokowac i prowokuje, ale moze dla kogos uderza ona w naszą wiarę. niektórzy młodzi ludzie nie są bardzo religijni i ich to może razić. dla mnie reklama jest okropna i prowokująca. 🖐️

Gość większośc młodzieży
zwłaszcza w dużych miastach, a tam głownie jest ta reklama, ma gdzieś kościół i wiare katolicka i przypuszczam, ze bardzo im się ta akcja podoba

Dozylismy czasów, w których posadzenie kupsztala na trawniku pod blokiem wielu krytyków nazwałoby arcydziełem sztuki nowoczesnej Szkoda tylko, że w takich prowokacyjnych reklamach nie występuje gwiazda Dawida, malując na jej tle dajmy na to fallusa z pewnością dorównałbym sławą wielkim malarzom świata tego

osmoza jestem ateistą i mnie to nie przeszkadza, nawet trochę bawi ale stać mnie na zrozumienie odczuć innych ludzi nawet pomijając te odczucia WIDAĆ WYRAŹNIE jak kogoś bawi "napierdlanie" się z religii, co teraz jedt bardzo modne i zupełnie do tego nie trzeba odwagi rozważania o współczesnej kulturze są poza Twoim zasięgiem zatem podaj mi tę maczetę, jednym ruchem zrobię Ci lobotomię :classic_cool:

"Ponadto mam wrażenie,że reklama jest skierowana do młodych, nieobciążonych komunistyczym marudzeniem i apatia, inteligentnych ludzi z poczuciem humoru" Tak byłem na tej stronie, bednia na bredni, jak to w reklamie. Najistotniejsze jest (w odbiorze reklamy), nieobciążenie myśleniem. Jeśli chodzi o szyderstwa z KK i jego etyki, wolę polegać na starych mistrzach. De Sade wiecznie żywy :p

możnaby wysunąć wiele spekulacji na temat tej kampanii, faktem jednak jest to, że house odnosi poprzez te reklamy swoje cele, jestem pewna, że przez tą reklamę sprzedaż wzrośnie a marka house stanie się bardziej rozpoznawalna a to sztuka dobrej reklamy właśnie

cyt."Reklama to tez sztuka" umieszczam w kategorii brednia roku:) Sprzedawca hot-dogów wrzeszczący na ulicy--kupujcie hot-dogi kupujcie!!!!jest przedstawicielem, którego kierunku w sztuce??? Późne rokokoko, a może reprezentuje malarstwo flamandzkie a może to starożytna rzeźba etruska " Człowiek z parówą" ?

Sprzedawca hot-dogów wrzeszczący na ulicy--kupujcie hot-dogi kupujcie!!!!jest przedstawicielem, którego kierunku w sztuce??? no brak słów po prostu, jeśli w ten sposób rozumiesz reklamę to tylko pogratulować, tak dla mało zorientowanych reklama to o wiele szerszy proces niż wykrzykiwanie "kupujcie hot-dogi kupujcie!!!!" nad reklamą pracują kreatywni ludzie, przeprowadzają różnego rodzaju badania, to nie jest takie hop-siup zrobić dobrą reklame, która przyniesie zamierzone efekty, przecież, jak w temacie, twórcy kampanii virginity wiedzieli doskonale jakie kontrowersje reklama wzbudzi i to jest właśnie ich sposób - osiągnięcie zysku przez prowokującą, bulwersującą reklamę, no chyba, że ktoś chce sprzedawać hot-dogi to już inna bajka hah... :D

no widzisz , jak Ty o życiu nic nie wiesz:) Między sprzedawca parówek a innymi reklamami nie ma żadnej różnicy: on tez musi określić swój target, ustawić wózek z parówami w odpowiednim miejscu aby osiągnąć max utarg etc ale niech mi nikt nie mówi że to sztuka

Gość House to bardzo dobre ciuchy
i do tego tanie. Mam od nich kurtkę zimową za 80 zł i jestem z niej bardzo zadowolony. A reszta mnie nie interesuje. Dopóki robią rzeczy dobrej jakości za małą cenę to mogą nawet mieć na plakatach Hitlera z podpisem "Sieg Heil", a i tak będę to kupował.

Cóż jeśli uważasz, że nie ma różnicy między sprzedawcą parówek, który odniesie zysk rzędem kilkuset zł a potężną firmą generującą zysk w mln zł to rzeczywiście nie mamy o czym dyskutować :D

Kampania ta bardzo mi się nie podoba :P Nie jestem wierząca, rażące są dla mnie gesty po prostu. Kierowanie do młodych ludzi takich a nie innych przekazów jest nieetyczne. I koniec.

nie, nie tylko sprzedawca parówek nie będzie opracowywał planów taktycznych, strategicznych, nie będzie przeprowadzał badań rynku, symulacji i prognóz rynkowych, badań nad popytem i podażą, nie zaangażuje dziesiątek specjalistów(itp, itd) aby sprzedać parówkę :D, ustawi jedynie stragan w odpowiednim (w jego mniemaniu) miejscu, ale skąd może wiedzieć, że np miejsce po drugiej stronie nie byłoby lepsze? w ogóle te dwie kwestie są nieporównywalne, o.

Badanie rynku-----sprzedawca bada czy w sąsiedztwie nie ma ktos podobnego interesu Plan taktyczny-----krzyczeć osobiście czy może nagrać jakiegoś dżingla Badanie popytu----sprawdza kto mógłby kupić fast fooda (uczniowie robotnicy etc) Sprawdza ruch pieszy po obu stronach ulicy licząc przechodniów. Analogia jest oczywista nawet dla mnie -człowieka, który w reklamie nie siedzi

twierdzisz więc, że setki ludzi, managerów uczacych się o taktykach, reklamach ich odmianach, specyfice rynku, i tak dalej uczy sie, aby potem móc wykorzystać wiedze w praktyce, na darmo bo to samo co oni może zrobić przeciętny sprzedawca parówek ?:D:D

a ''najfajniejsze'' jest to, że gdyby ktoś nie założył tego tematu, to wszyscy by i tak olali równo tę kampanię, a tak robi się burzę w szklance wody, te relkamy są wszędzie już, tylko żeby jeszcze było na co zwracać uwagę, a tu takie coś;

a tak w ogóle o co chodzi w tej kampani. dla mnie ona nie ma sensu (oprocz tego ze zwraca uwage). moze i jestem blondynka ale fajnie jakby mi ktos wytlumaczyl.