Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaallegrowiczka

jakie kupujecie ciuszki na allegronowe czy używane?

Polecane posty

Gość mamaallegrowiczka

firmowe czy nie. lubicie zakupy przez allegro?

Gość impresja*
a Ty?

raczej nie kupuje ubranek przez allegro choc czasem mi sie zdarza... ale to zazwyczaj uzywane bo nowe są strasznie drogie... mam np sklepy h&m niedalko siebie i czasem jak widze ile te rzeczy kosztują w sklepie a o ile wiecej na allegro to ... Lubie kupowac na allegro zabawki i takie rozne pierdólki bo one znów są tansze niż w sklepach :) z ubrankami najczesciej na odwrót. pozatym rozmiar rozmiarowi nierówny i ubranko zawsze lepiej przylożyc do dziecka, zmierzyć...

Ja nie kupuję na allegro ubranek w ogóle, bo się to nie opłaca. Idę do C&A lub H&M.

Ja nie kupuje ciuchów na allegro :) Wole pójśc do sklepu (nawet do tego z odzieża uzywaną,gdzie naprawde można wyszukać jakieś cudo) i przymierzyć .Niektórzy nieźle kasują za przesyłke co się naprawde nie oplaca.

Teraz to w ogóle na allegro mało co się opłaca kupować... Ja odkryłam blisko siebie hurtownię. Kupiłam tam wózek za 899zł... taki sam kosztuje na Allegro 200zł drożej... Może jakąś matę edukacyjną, krzesełko - coś większego - opłaci się kupić. Ale drobnica? Kupując np. zawieszkę do maty wychodzi drożej niż jakby kupić w Smyku czy Glucku, gdzie wiadomo: prowizja horrendalna. A przynajmniej pomacać można ;)

Gość tylko nie wszyscy
mieszkają w miastach gdzie są smyki h&m itp.

no jak ktos nie ma takich mozliwosci to niestety zostaje mu przeplacanie na allegro...

Owszem owszem. Kiedyś już to tu przeliczałam dla Was :) Jeszcze raz :) Taki Nissan Micra - 80KM, autko-przeciętniaczek. Pali 6 litrów na 100 km. Litr benzyny - liczmy 4,20zł. 25 zł za całą wyprawę. Teraz sobie na allegro życzą za przesyłkę każdego drobiazgu 8-9 zł. Czyli za przesyłkę 3 produktów jedziesz do miasta i kupujesz co chcesz. Zresztą ja nie wierzę, że rodziny mieszkające na wsi nie jadą do miasta chociaż raz na jakiś czas: do pracy, do urzędu, do lekarza, do supermarketu, na uczelnię. Dowóz towaru kupionego na allegro trwa załóżmy tydzień. W tym czasie na pewno ktoś z rodziny będzie w mieście, w którym będzie sklep z dziecinnymi ciuszkami czy zabawkami.

Aha, zapomniałam dodać, że zakładam drogę 50km w jedną stronę, 50 km w drugą - razem 100km ;)

Gość allegromama
no bo ja właśnie kupuję używane na allegro ale staram sie brać np. kilka par pajacyków lub spodenek