Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giniaminia

Loreal Casting - jaki kolor?

Polecane posty

Gość giniaminia

Jaki byślcie poleciły drogie Panie kolor do włosów ciemny blond? Chodzi mi o to, który z kolorów szamponu koloryzującego Loreal Casting dobrze na takich włosach chwyci?

Loreal casting nie zawiera srodkow rozjasniajacych wiec najlepiej wybrac zawsze szampon w kolorze ciut ciemniejszym od naturalnego koloru wlosow. Wtedy wzmocni naturalny kolor i ladnie wyjdzie. A jak sie nie spodoba to sie zmyje i po klopocie :) Ja jestem szatynka i uzywam ciemnego brazu badz z amerykanskiego odpowiednika espresso ciemny braz. Nastepnym razem chyba sprobuje po prostu braz bo brazy i tak na poczatku wychodza bardzo ciemne a pozniej sie troszke rozjasniaja.

Gość giniaminia
No waśnie, czyli wynika z tego, że najlepiej jakbym wybrała np. ciemny blond tak? Kusi mnie też jasny brąz ale obawiam się, że coś może być nie tak.

mozesz sprobowac jasny braz jesli masz naturalny ciemny blond. Wazne jaka masz oprawe oczu, kolor oczu, cere :) najlepiej zrob sobie test na typ urody i zobacz jakie kolory do ciebie pasuja :) http://www.makijaz.net/tt.html a po zakonczeniu testu poczytaj o swoim typie :)

Gość giniaminia
No to tak: oprawę oczu mam zdecydowanie ciemną:brwi i rzęsy ciemny brąz, prawie czarne, oczy wielokolorowe z przwagą zieleni, brązu i odrobiną szarości. Z tego testu wynika, że mój typ urody to lato ale pewna nie jestem:P Miałam już kiedyś ciemne włosy i było mi w nich dobrze, ale wtedy farbowałam farbami raczej. A teraz mam naturalne włosy ciemny blond, ale nie jednolity, gdzieniegdzie są w klorze średni blond a nawet blond. To efekt działania bułgarskiego słońca, utrzymuje się on od wakacji. Tak wię zgłupiałam:D

Gość giniaminia
Aha i zalezy mi jeszcze żeby ten kolor faktycznie się zmył po jakimś czasie, bo naczytałam się tyle o brązach, że się we włosy mocno wżerają. A już się kiedyś solidnie namęczyłam z tymi blond odrostami przy ciemnej farbie:/

Gość giniaminia
podnoszę

jak jestes latem czyli typem chlodnym to pewnie bedzie ci ladnie i w kolorze ciemny blond i jasny braz. Pojdz do drogerii i poogladaj probniki. poprzykladaj do twarzy. ja bym zaryzykowala jasny braz bo lubie jak kolor wlosow podkresla oprawe oczu i wyostrza rysy twarzy :)

Gość giniaminia
No kurcze to się chyba skuszę:P Ale co własnie z tym wypłukiwaniem koloru? I czy złapie na tych jaśniejszych włosach jasny brąz?

zlapie :) mojej znajomej nawet siwe kryje. ja sobie tak dobralam odcien ze nie zauwazam jak sie wyplukuje. Jest bardzo zblizony do naturalnego :) Powinien sie trzymac do 20-stu kilku myc. Jesli masz odrosty to naloz na nie na jakies 10-15min. A na reszte na 5 min. Inaczej wyjda ciemniejsze koncowki.

Gość giniaminia
No dobra, kupiłam ciemny blond, bo już nie było jasnego brązu no i pomyslałam, że jeśli będzie dobry to przecież można będzie później brąz zastosować jak się zmyje:) Trochę się obawiam, wszyscy mi wczoraj mówili, że mam takie ładne włosy więc jakby coś nie wyszło to wyjdę na głupka. Mam nadzieję, że będzie ok, zaraz się zabieram do rzeczy:)

Gość giniaminia
Już po wszystkim:) Wyszło super, nie żałuję na pewno. Szkoda tylko, że kolor zjaśnieje bo podoba mi się taki ciemny jak jest teraz, następnym razem może wypróbuje jasny brąz czy nawet brąz:)

braz bedzie za ciemny :) ja mam ciemne wlosy i robie braz. on najpierw prawie czarny wychodzi. ciesze sie, ze jestes zadowolona :)