Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie........

Pasy bezpieczeństwa, zapinać czy nie?

Polecane posty

Gość pytanie........

Niedługo wybieram się w podróż samochodem jako pasażer. Jestem w 25 tyg ciąży. Moje łożysko jest bardzo nisko usadowione (odmiana łożyska przodującego) położone naprzedniej ścianie. Czy w takim wypadku bezpiecznie jest zapinać pas bezpieczeństwa? Dzięki za odpowiedzi

Zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego i z nim to ustal. No chyba że będziesz miała farta i spotkasz tu babkę która miała taki sam dylemat i zrobiła to co powinnaś Ty zrobić - skonsultowała się z lekarzem ;) Powodzenia!

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
zimna kalkulacja...jak nie zapniesz to w razie groźnego wyadku zginiesz i ty i dzidzuś...a jak zapniesz to Ty będziesz cała. niezapięte pasy nawet w niewielkiej stłuczce to ogromne ryzyko urazu kręgosłupa...ryzyko i dla ciebie i dla dziecka. dowiedz się od lekarza czy istnieje adapter do pasów który był by odpowiedni w twojej sytuacji

Od siebie dodam że są dostępne w sprzedaży takie fajne urządzonka dla kobiet w ciąży wybierających się w podróż autem. nie wiem jak się to fachowo nazywa, musiałabyś poszukać w sklepach internetowych dla ciężarnych i małych dzieci.Montuje się na dolnej części pasa, który "ściąga" pas w kierunku krocza, co "w razie w." nie spowoduje urazu brzucha.Cena - ponad 100 zł

o właśnie, chyba poprzedniczka mnie wyprzedziła - adapter do pasów ;)

Gość milianna
a może któraś już go stosowała? zdał swoją rolę? bo cena jest duża jak na takie małe coś