Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzis nie podam niku

Byłam przeciwniczką aborcji..

Polecane posty

Gość dzis nie podam niku
xyz.. to nie jest tak, ze oni nie chcą mnie utrzymywać tylko poprostu mój ojciec uważa ze jestem w takim wieku ze powinnam sie wyprowadzic i zobaczyc jak to jest \"zyc na własną ręke\" a nie być na utrzymaniu rodziców. Jednak jak narazie nie mam sie gdzie wyprowadzić więc mnie utrzymują.

dzis nie podam niku nie mysl o tym ze zawidołas rodzicach, gdyz nie zawiodłas swojej dzidzi ze zdecydowłas sie urodzić. postaraj się o stypendium socjalne może bedzie ci przysługiwać zobacysz ze jak juz dziecko się urodzi to i rodzice złagodnieją . popytaj wśród koleżanek może ktos mam jakieś ubranka dla dzieci czestowo w sklepach z odzieża używaną bardzo ładne i niedrogie głowa do góry!!!

Gość milianna
becikowe przysługuje każdej Polce która urodziła dziecko, czy zarabia 1000zł czy 20000zł czy jest studentką czy na bezrobociu, natomiast zasiłek dostaję się na dziecko w przypadku kiedy dochód na osobę w gospodarstwie domowym nie przekracza kwoty która jest ustalona teraz to będzie jakies powyżej 500zł, samotna matka ma większe szanse, tak więc nawet jak w mieszkaniu w którym mieszkamy jest dużo osób nie zawsze ich dochody się wliczają, jeśli masz jakiś dochód to możesz powiedziec że utryzmujesz się sama i prowadzisz odrębne gospodarstwo domowe niż rodzice wtedy Twój dochód dzieli się na Ciebie i dziecko jeśli nie masz żadnego dochodu to wiadomo że utrzymują Cię rodzice i z nimi prowadzisz gospodarstwo jak się urodzi dziecko dochody rodziców dzieli się na ilośc ludzi czyli mamę, tatę Ciebie i dziecko i ew jeszcze rodzeństwo jak masz tylko zasiłek nie jest duży

Gość milianna
i mam nadzieję że jak już wnuk przyjdzie na świat Twoi rodzice się w nim zakochają i zmienią zdanie ;) tego Ci właśnie życzę ;) powodzenia i wytrwania w słusznej decyzji, napewno po latach nie będziesz żałowac że masz swoje małe szczęście

do głupie pindy nikt ci nie każe tego czytać nie osądzaj skoro nie wiesz jak jest na prawdę oby ciebie taka sytuacja nie spotkała

Gość może się mylę ale
cudzym? a ja myślałam, że rodzice to nabliższa rodzina.

Przeszlam ciaze po ciazy,jest mi b.ciezko,mam 2 ke malutkich dzieci,nikt mi nie pomaga.Maz jest o 20 w domu.Kocham moje dzieci,nie zdecydowalabym sie na aborcje...jednak nie potepiam tych ktore usuwają ciaze.dopoki nie uksztaltuje sie uklad nerwowy,czyli 3 m-ca jest to w moim odczuciu tylko zarodek. Zreszta nie mnie oceniac takie kobiety,to ich sprawa.

siedzi taka i się nudzi- próbuje na co 2 rofum zrobić zamieszanie- czepnąc się byle kogo- nawet własny topik założyła na temat staraczek- kurcze naprawdę jak głeboko sflustrowaną osobą trzeba być żeby koniecznie musieć komuś dosrać za przeproszeniem- nie pójdziesz dziś spac jak ci się w końcu nie uda?? moze wybierz się dziewczyno do psychologa- bierz jakieś leki antydepresyjne- bo to już nie jest kwestia za małej inteligęcji a poprostu choroba

Gość myśle ze twoi rodzice
jak zobaczą ta małą łysiutka istotkę w noskiem jak groszek padną przed nim i zwariują na jego punkcie!!!

z tym różnie bywa- moja była teściowa niecierpiała malutkich dzieci- my przez jakiś czas mieszkaliśmy z nia- po porodzie nic się nie zmieniło ale też pamiętam córka koleżanki mojej mamy też zaszła w ciąże- jej ojciec był prawdziwym cholerykiem- nadawał na nią, wyganiał z domu dziecko nazywał bękartem- a jak mały się urodził- heh- był oczkiem w głowie swojego dziadka- nie ten człowiek - zresztą długo sobie wyrzycał wcześniejsze zachowanie- i w żadnym wypadku nawet nie chciał słyszeć żeby córka się wyprowadziła;)

Gość zatroskana
Najlepiej udać sie do OPS i przedstawic swoją sytuację.Kobiety na miejscu powiedzą,pod jaki paragraf się kwalifikujesz. Zasilek jako samotna matka powinnas otrzymać,gdyż po 1 nie jesteście małżeństwem,a po 2 razem nie gospodarujecie. Rzeczywiście zarobki rodziców zostaną wzięte pod uwagę podczas wywiadu,ale becikowe ci się należy.Glowa do gory i dzialaj,ja juz teraz poszlabym do opieki i to zaden wstyd.Nie tacy biora i sie nie wstydzą!!!!

autorko napisz mi na meila w jakiej miejscowosci mieszkasz (jesli oczywiscie chcesz) bo ja tez mieszkam w malej miejscowosci w Łodzkim to moze okazac sie nie daleko :-) tez mam 20 lat i 7 miesieczna coreczke :-) napisz mi tutaj czy odpislas na meila