Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tolaa

MÓJ MAŁY PRZEKRĘCA SIĘ TYLKO W JEDNĄ STRONĘ!!!!

Polecane posty

Tylko z pleców na brzuch w lewą stronę, w prawą nawet nie próbuje, ani z powrotem na plecy też nie. Próbowałam go motywowac, kłaśc zabawki na jego prawą, podciągac za rączkę w prawą stronę, umie sie przewrócic ale nie chce, czy to normalne? I kiedy powinien przewracac sie tez w drugą stronę czyli z powrotem na plecy???

moja też \"ukochała\" sobie jedną strone i tak jej zostało... nic jej nie dolega, bo byłam z tym specjalnie u lekarza:) a ile ma Twój mały?

zazwyczaj na poczatku dzieci wybierają sobie jedną stronę i na niej ćwiczą przekręcanie- nie masz się czym martwić

Gość moja corka tez tak miala
a po kilku miesiacach"dojrzala" do drugiej strony, a co do z powrotem na brzuch to chyba juz dawno to powinien robic??????????????????????

oj to nie masz się czym martwić, moja na plecy zaczęła przekręcać się na dobre dopiero w 8 miesiącu...

Gość to ja się powymadrzam
to normalne, po prostu lewa półkula dziecka lepiej się rozwija, można wspomóc prawą półkulę wymyślając zabawy które wymagają użycia wyobraźni u dziecka, muzyka i taniec również wspomagaja jej rozwój. Dorośli również mają z reguły większe predyspozycje jednostronne, dlatego piszemy jedną ręką, jesteśmy zdolni albo z przedmiotów ścisłych, albo humanistycznych, jesteśmy artystami lub świetnymi matematykami. Tylko u geniuszy półkule rozwijają się w tym samym tempie i czasie. Pozdrawiam.

Gość to ja się powymadrzam
szkoda, szkoda...ale pociesz się tym, że geniusze nigdy nie mieli łatwo, często nie byli i nie są akceptowani przez społeczeństwo. Więc czasem lepiej dla dziecka, ze jest przeciętny i nie ma problemu z procesem socjalizacji :)

no właśnie widzialam, ze wiekszosc dzieci umie sie przekrecac z brzucha na lecy wczesniej niz z plecow na brzuch