Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reniaaa22

im glupsza i mniej wyksztalcona kobieta tym szyciej ma dzieci

Polecane posty

Gość reniaaa22

tak zauwazylam.nie slyszalam zeby inteligentna dziewczyna, ktora uczy sie w dobrym lo, albo studiuje na dobrej uczelni miala dziecko w wieku ponizej 20 lat.na studiach zdarzaja sie wpadki, ale to tez z regluly jakies niedobitki, ktorym sie udalo wcisnac na studia i ledwo sobie na nich radza.madre kobiety, albo nie uprawiaja seksu z byle kim i nie wpadaja, albo jak maja stalego partnera to biora tabsy i maja po problemie.teraz dobrabiam sobie pracjac w sklepie( mam 22 lata, studiuje dziennie, na dobrej uczelni) tam wszystkie laski w moim wieku maja dzieci!!! mi sie to w glowie nie miesci po prostu:O madre kobiety rodza w wieku 28-25 lat, jak juz maja mieszkanie, prace, meza, troche juz przezyly, zarobily kase na utrzymanie dziecka.

reniuuuu- troche logiki nie zaszkodzi wiadomo że skoro urodziła dziecko poniżej 20 lat to na studiach być jeszcze nie mogła;)

Gość reniaaa22
tak? ja poszlam na studia jak mialam jeszcze nieskonczone 19( chodz 19 rocznikowo) wiec sama pomysl o logice.nie kazdy chodzi do 5 letniego technikum, normalnie, idzie sie na studia w wieku lat 19.

madre kobiety nie zakladaja takich tematow;):P:P za to zakladaja je przeswiadczone o swoim wielkim doswiadczeniu zyciowym.. dziewczynki, ktore mysla ze pozjadaly wszystkie rozumy co jeszcze? z pierwsza czescia wypowiedzi jestem w stanie sie zgodzic.. choc tez reguly nie ma.. natomiast 2ga czesc wypowiedzi chyba swiadczy o jakims kompleksie lub niespelnieniu;)

ale zachodzi się wtedy w ciąże w zasadzie w wieku 18stu ciąża troszkę trwa;)

Gość asia_s
Ci się to w głowie nie mieści, bo może nie uprawiasz seksu i dlatego tobie to sie nie ma jak zdarzyć. . Nie oceniaj innych nie znając ich. Ja jestem dobrze wychowana, mam normalną rodzine jak każdy inny, studiuje i wpadłam, jak to nazywasz. Jestem teraz samotną matką , ale nie uważam, żebym była jakaś głupia, czy niemądra .. Nie puszczam się na lewoi prawo. Byłam z chłopakiem krótko, mimo to teraz mam ślicznego synka i staram mu się zapewnić dobrą opiekę. Prcuję, uczę się.. I naoewno nie jestem gorsza od Ciebie...

Gość reniaaa22
mozecie sie nie zgadza co pisze, ja tylko chcialam wyrazic to, co zauwazylam.te moje"kolezanki" z pracy, moje rowiesniczki,ktore maja juz dzieci, teraz rycza, ze im do pierwszego nie starcza, bo zarabiaja 900 zl, siedza u rodzicow z dzieckiem i mezem w pokoju, bo nie stac ich na wynajecie mieszkania, co dopiero mowic o kupnie swojego, bardzo fajne zycie majaj.chodzi o to, ze madra kobieta jest swiadoma, ze 18-25 lat, to wiek na nauke, poznawanie ludzi i zdobywanie jakis doswiadczen zycowych, strua, praca, poznanie ukochanego,a nie na pieluchy!!

reniu i do czego prowadzą te twoje \"mądre\" rozważania?

Gość bez-przesady
renia wracaj do szkółki, boś tępa... i obyś dzieci nie miała, bo tego typu kwasu dezoksyrybonukleinowego nie należy przenosić dalej - zagraża tym normalnym i nie tak agresywnym i nienawistnym :P

"...madre kobiety rodza w wieku 28-25 lat jak juz maja mieszkanie, prace, meza, troche juz przezyly, zarobily kase na utrzymanie dziecka". w związku z tym mam pytanie: możesz mnie uświadomić, skoro studia kończy się mając lat 25 to jak w tym czasie Mądre Kobiety zarabiają na kupno mieszkania? bo ani ja, ani mój mąż który skończył prawo a potem podyplomową psychologie zabardzo mądrzy widocznie nie jesteśmy :(

Gość reniaaa22
uprawiam seks, mam narzeczonego , jeste z nim 3 lata, wiec nie musisz mnie pouczac w takich wzgledach.jak sie uprawia regularnie seks, to bierze sie tabletki, wtedy ryzyko wpadki jest jakies 0,01 %, wiec watpie, zeby akurat na Ciebie to padlo.

reniaa każdy żyje jak chce osobiście znam niejednego i niejedna którzy bez wykształcenia zarabiaja więcje niż osoby wykształcone posiadanie dzieci w młodym wieku nie swiadczy ani o głupocie ani nie oznacza że dana mama jest mniej wyształcona od bezdzietnej - twoje stereotypowe myslenie troszke poraża jak na osobe tak madrą i kształcącą się

Gość asia_s
Może jesteś bezpłodna..ty weź się lepiej zbadaj. Albo ten twój narzeczony. :)

Gość renia ma rację
szybko dzieci mają głupie kobiety. wiem z otoczenia. te co sie najgorzej uczyły w podstawówie czy LO juz mają po dwoje, troje dzieci, biednie ubrane, nie mają kasy, zaniedbane, wygladają na 5 lat starsze niz są. czesto z nadwagą. Laski które znałam ze studiów w wiekszosci nie mają dzieci. pracują za granica, mają facetów, niektóre mężów, jeżdzą na narty, łażą po górach , uprawiają seks i ani w głowie im ryczące dzieci i pieluchy. Sama mam 26 lat i nie w głowie mi dziecko, chcę zycia użyć ;)

Gość krettka1
Widze, ze najwiecej maja do powiedzenia kobiety, ktore byly tak niedojrzale, ze nie potrafily sie nawet zabezpieczyc i zaliczyly wpadke. Faktycznie, szczyt dojrzalosci:D Oczywiscie, ze masz racje. Studiuje na AE w Poznaniu i na palcach jednej reki moglabym policzyc dziewczyny, ktore maja dzieci. Gdyby tak teraz zrobic ankiete i policzyc ile matek jest wsrod kobiet po zawodowkach, czy kiepskich LO, to mysle, ze bylaby to wiekszosc.

Gość renia ma rację
ania_s - jak sie bierze tabsy to jest niecały 1% ze sie wpadnie. Wiec daruj złośliwości. Moze jestes wkurzona ze ci sie zycie nie udało, ze facet sie na ciebie wypiął? moze mogłaś stosowac te tabsy.... :P

A ja powiem inaczej. Reniu jesteś jeszcze młoda i nie wiadomo jak ci się życie ułoży. Nie zagwarantuje ci nikt, że nie wpadniesz nawet przy braniu tabletek. Nikt ci także nie zagwarantuje, że pracując teraz zarobisz na dostatek dla swojego dziecka, siebie i że znajdziesz wspaniałego faceta z którym będziesz całe życie. W sumie to dobrze że tak właśnie myślisz ale w życiu nie zawsze układa się wszystko po naszej myśli.

mądra kobieta w twoim wieku renia, to już ma pracę, męża, mieszkanie i dziecko :D no przynajmniej ja miałam :P opóźniona jesteś :D:D:D

Gość Anjellliica
Czesto tez mają dzieci kobiety brzydkie lub grube. Z moich koleżanek czy znajomych te własnie brzydule mają juz dzeici a te ładne owszem mają facetów, narzeczonych, mężów, ale dzieci nie. ciekawa sprawa;) mówie tu o kobietach w wieku 20-26 lat.

Gość Anjellliica
Czesto tez mają dzieci kobiety brzydkie lub grube. Z moich koleżanek czy znajomych te własnie brzydule mają juz dzeici a te ładne owszem mają facetów, narzeczonych, mężów, ale dzieci nie. ciekawa sprawa;) mówie tu o kobietach w wieku 20-26 lat.

Gość krettka1
Taa, ty rafinka bylas bardzo madra. Ciaza w wieku 21 lat. Normalnie pozazdrosci tylko:O

Gość reniaaa22
blondyna- mozna wziac kredyt, moga czasem pomoc rodzice, mozna dostac w spadku.ale nie, lepiej nic nie miec jeszcze swojego, tylko dziecko.podam przyklad swoj, swoich rodzicow i rodzicow moich kolezankek, moze zrozumiecie o co mi chodzi.otoz moi rodzice pobrali sie w wieku 24 lat( pozno, jak na tamte czasy), mieszkali najpierw u rodzicow, potem w wieku 29 lat kupili mieszkanko.ja urodzilam sie jak byli juz na swoim, mieli troche kasy,zdazyli sie nacieszyc soba, przez prawie 6 lat jak byli malzenstwem i kilka lat przed slubem.tata zalozyl firme, bo byl po studiach, ktore skonczyl w normalnym czasie(24 lata) mama tez byla po studiach , tez skonczonych na czas. teraz, ja mam 22 lata, rodzicom ani mi nic nie brakuje, rodzice sa szczesliwi i jeszcze sa w stanie mi pomoc finansowo( np kupili mi mieszkanie).teraz rodzice kolezankek.po maturze, albo po jakiejs zawodowce od razu wzieli slub( wiek 19 at) w wieku 20 juz dziecko, 22 lata drugie dziecko, 23 trzecie dziecko.dzieci jak wiadomo pochlaniaja kupe pieniedzy, wiec nie bylo mowy o odkladaniu, studiach, wlasnym mieszkaniu.teraz, moje kolezanki maja po 20-25 lat,mieszkaja nadal w bloku w rodzicami i dziadkami( bo rodzice nie dali rady dorobic sie swojego mieszkania) jezdza na zmywak do angli, nie poszly na studia, niektre maja juz dzieci, bo kontynuuja rodzinna tradycje..rodzice czesto sa skloceni, baja pretensje do siebie ze nie potrafili sobie ulozyc zycia. a dla nas( czyli mnie i moich kolezanek) nie ma naprawdwe roznicy, czy mama ma teraz 52 lata, czy 42.o tym tylko mowie

"...madre kobiety rodza w wieku 28-25 lat, jak juz maja mieszkanie..." "rodzice kupili mi mieszkaie.." Dziękuję - nie mam więcej pytań

Gość reniaaa22
moja mama ma 52 lata, rzeczywiscie, babcia juz:O tylko ze wyglada i czuje sie mlodziej od tych 10 lat mlodszym mam moich kolezanek, bo nie musi tyrac 8 godzin w sklepie jak one, bo ma wyksztalcenie.

Gość Anjellliica
nie czepiajcie sie jej - kazdy wie o co chodzi. prawda taka ze ci najmniej inteligentni najbardziej sie płodza. wystarczy udac sie do mopsu i zobaczyć - najczesciej młode samotne mamy, albo kobiety 24 lata co juz maja 2 lub 3 dzieci. a wy sie czepiacie:P haha

Gość asia_s
Renia... nie jestem wkurzona ,że zycie mi sie nie ułożyło. BO TAK NIE JEST. Mam wspaniałego synka, który jest moim życiem- i jestem szczęśliwa, że go mam!! Oddałabym życie za niego.. i cieszę się, mimo, że jak to mówisz, facet mnie olał. Mam nadzieje, że twoj narzeczony, jeśli będziesz kiedykolwiek w ciąży, okarze się bardziej odpowiedzialny. A ty dorośnij trochę, bo nie znasz życia.. ja rok temu nie przypuszczałabym, że będe miała dziecko w wieku 22 lat. A jednak. . Takze daruj sobie swoje uwagi na tematy, o których nie masz nawet pojęcia.

a to ty tyrasz w sklepie;) i jeszcze nikt nie powiedzial, że tyrać nie będziesz ;)