Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczka dziwaczka2

Mam tyłozgiecie-stąd pytanko

Polecane posty

Gość kaczka dziwaczka2

jakie pozycje przyspeiszają zajście w ciąże?Od roku sie staram!dzieki za odp!

Gość kaczka dziwaczka2
upupupuu

Gość kaczka dziwaczka2
prosze poradzcie cos z własnego doswiacdzenia

tez mam tylozgiecie, ale zaszlam od razu, podobno wystarczy po stosunku podniesc biodra do gory i tak wytrwac chwile (wiem od gin)

Gość tintinka2
jeśli nie mozesz zajśc to powinnaś zrobic badania jeśli para stara sie ponad rok to robi się badania, trzeba sprawdzic czy masz właściwy poziom hormonów, tarczycę itp, czy występuje owulacja

Gość tintinka2
robi się taki monitoring cylku, czyli sprawdza poziom hormonów w określonych dnaich cyklu masz jakąś dziwną ginkę że tak to lekceważy i nie zaleciła już badań widocznie wychodzi z założenia że nie zrobi badań dopuki sama sie o nie nie upomnisz, wielu lekarzy właśnei w ten sposób żeruje na nieświadomosci pacjentów, jak sama nie wiesz co ci dolega, co sugerują symptomy to nei licz że lekarz Ci pomoże ja w ten sposób dopiero po zmianie gina dowiedziałam sie że mam nadżerkę, inny stwierdził polipy i zgrubienia endometrium których moja gin nie widziała mimo dwóch usg, gdy pytałam ją czemu nagle mam bolesne miesiączki to tylko wzruszała ramionami..... dopiero teraz zaczynam sie zastanawiac czy w ogóle mam owulację i czy w ogólę zajdę w ciążę już nie wierzę lekarzom

Gość kaczka dziwaczka2
aha! ale skoro co miesiac mam widoczne dni płodne co do dnia,to chyba to jest owolucja,co! tarczyce badałam, hormony zbadam.Dzieki

najlepsza pozycja to na pieska :D od tyłu, wtedy sperma spływa w głąb brzucha, dobrze jest wtedy jeszcze chwilę poleżeć kladąc się na podłodze ale pupa wyżej na kolanach albo w pozycji klasycznej po stosunku zrobić świecę i tak chwilę postać

Gość kaczka dziwaczka2
ja też już nie wierzę lekarzom!! :( Mowią,że jestem zdrowa jak ryba-mam co pół roku dopochwowe usg i cyto :( okres i dni płodne co do dnia,a w ciaze zajsc nie moge :(

Gość tintinka2
co to znaczy masz widoczną owulację ? że śluz płodny ? kochana, też mam śluz płodny i wszystko cacy niby ale teraz sie zastanawiam czy te całe bolesne miesiaczki nie są spowodowane brakiem progesteronu w drugiej fazie cyklu.... czyli gdyby nie ten drugi gin i jego diagnoza....to bym pewnie poroniła zaraz po zajściu w ciążę....na razie mam dwa miechy brac progesteron dodatkowo a potem sprawdzi stan tego endometrium...już się boję

Gość kaczka dziwaczka2
dzieki popróbuje! robiłam swiece ciągfle.Teraz spróbuje od tyłu z pupą w górę!dzieki

Gość kaczka dziwaczka2
czyli tintinka proponujesz bym na własną reke zrobiła badanie hormonów??

Gość tintinka2
hmmm może to Twój partner powinien sie zbadac ? bo skoro ty jesteś niby płodna, masz owulacje, próbujecie i nawet "świecą stajesz" no to może to nie w Tobie tkwi problem naprawdę się dziwie że lekarz niczego nei sugerował, w końcu 12 miesięcy to wcale niemało

Gość tintinka2
nie, bo po co masz wydawac kasę, po prostu ochrzań ginkę /gina i niech weźmie się wreszcie do roboty nie rozumiem, przychodzisz do gina i mówisz że znowu nic a ona/on bez reakcji ? no chyba że wcale nie mówiłaś że planujesz ciążę i ze się staracie Rafinka, doradz, bo Ty zaprawiona w boju jesteś !!!!

Gość kaczka dziwaczka2
No myslalam,bo maz zrobil badanie,ale kurde jego rodzina taka płodna-5 rodzenstwa,maja juz dzieci,wiec chyba niemozliwe,co>

Gość tintinka2
hmmmm ile masz lat kaczuszko ?

Gość kaczka dziwaczka2
i niby jezdze do 1 z najlepsz w kraju-w Poznaniu w klinice prywatnej! mowil,ze przez rok mam co 2 dzien sie kochac,a w dni plodne codziennie,ale meza czesto nie ma,bo ma taka prace,ale juz rok minal i nic! przeciez jak bym taka jak ryba zdrowa byla,to nie wierze,ze juz bym nie miala dziecka!

Gość kaczka dziwaczka2
25 i pół ,a TY? :) Napisałas ze masz bolesne okresy-ja tez!!! bardzo

Kaczko stale nie bierzesz pod uwagę, że wina nie musi leżeć po twojej stronie a o d tego należy zacząć bo badanie nasienia jest nieinwazyjne i kosztuje 40 zł a niepłodność rozbija się na pół, tylu samo mężczyzn co i kobiet cierpi

Gość kaczka dziwaczka2
Dzięki nglka! Ale napisałam,ze on ma taka płodna rodzine,tyle ludzi u niego sie narodziło i takie duze rodzenstwo.AZ NIE CHCE MI SIE WIERZYC

tintinka, nie doradzę, bo ja zachodzę od pierwszego strzału :D pomimo tyłozgięcia ;) nie mam pojęcia, jakie badania się robi, jak się zajść nie może moje tyłozgięcie odkrył lekarz przy porodzie i dziwił się, że w ciążę zaszłam w ogóle, bo ponoć znaczne ale chyba po pierwszym porodzie mi się wyprostowało bo od tego czasu nie wiem co to bóle menstruacyjne ;) i okres zamiast tydzień trwa 3 dni drugi raz też zaszłam w ciążę od razu ale używałam tych pozycji, nie dlatego że miałam tyłozgięcie, bo nie wiedziałam o tym, tylko dlatego, żeby zajść w ciążę od razu albowiem jak sobie coś zaplanuję, to musi byc ;)

Każdy facet ma w końcu ojca i matkę, którzy byli płodni, nie? A nie każdy facet jest płodny. byłoby to strasznie nielogiczne wg tego toku myślenia :)

Ja też nie wiązałabym tego z tyłozgięciem, sama zaszłam w miarę szybko, bez akrobacji.

Ja tez mam tyłozgięcie i zaszłam w drugim cyklu starań, moja mama ma tyłozgięcie i zaszła trzy razy od od razu podobno. Ja leżałam z biodrami uniesionymi do góry. Uważam że to bujdy ze przy tyło zgieciu trudno zajść. Kup sobie testy owulacyjne w aptece.

Gość kaczka dziwaczka2
dzieki dziewczyny! na pewno zastosuje wasze rady i poprosze meza by sie zbadał!

Gość tintinka2
Ja niestety starucha jestem, prawie 34 lata. A te cyrki z bolesnymi miesiączkami zaczeły sie jakos zaraz po ślubie, czyli 4 lata temu...tylko że wtedy jakoś nie zwracałam na to uwagi, przeprowadzka, zmiana trybu życia, co innego mnie angażowało...a ból jak to ból da sie zniesc....słowem do nastęnego razu zapominałam o tym...przychodziła kolejna miesiączka i znowu ból.... do ginki chodziłam, zrobiła badania, mówiłą że wszystko ok, usg ok, cytologia co pół roku ok....w końcu się wkurzyłam i poszłam do innego lekarza, też jestem z Poznania....ostatnio właśnie badano mnie w Przychodni Przyszpitalnej na Polnej.... uznałam że jak moja nie wie o co chodzi to niech mnei w szpitalu obejrzą...

Gość kaczka dziwaczka2
teraz mi sie przypomniało,że jeszcze może mogą mi przeszkadzać zrosty!!! Jak miałąm laporoskopie na torbiela,to lekarz mnie o tym poinformował! Matko wszsycy juz na mnie z dzieckiem naciskaja-jestem załąmana!

Gość kaczka dziwaczka2
tintinka,ale Ty masz już dziecko?Czy starasz sie o nie?