Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no ile mozna

dziewczyny ,ja tymi wymiotami juz jestem wycienczona!!

Polecane posty

Gość no ile mozna

po kilka razy dziennie a w miedzy czasie mdłości czy to nie szkodzi dziecku ?

Gość czy tylko ja tak strasznie
to przechodze!!!

Gość to chwilowe
Przejdzie :)

nie piszcie ze przejdzie! nie zawsze przechodzi. ja nadal wymiotuje i mam mdlosci a to juz 17 tydzien. lekarz powiedzial ze raczej tak juz mi zostanie od taka nie za fajna ciąza :)

Mam tak samo jak Mamani.18 tc i dalej jazda choć nie tak ostra jak na początku ale dalej mnie rzuca i mam jedzeniowstręt.

MaMani a myślisz, że czego zapas stoi w przedpokoju? :Dnie mogę soków, nie mogę herbaty, bo leci do kibla na spływ.. tylko colę mogę

nglka ja wlasnie sie przerzucilam na pepsi twist mocno cytrynowa :D:D:D ale najpierw odkrecam butelke stoi caly dzien i dopiero jest cacy jak juz wszystko z niej wyparuje bo inaczej mi bardziej niedobrze od takiej gazowanej :)

nie jestem w ciazy co prawda ale jak mialam mdlosci ostatnio i zapilam gazowana cola to nie minela chwila a juz pawik gotowy:O

no tak. kazdy inaczej reaguje. niektorym pomagają migdaly a mi nic nie dają... u mnie dziala cola :)

moja pierwsza ciaza to dramat z wymiotowaniem. zaczelo sie na poczatku 3 miesiaca, skonczylo na sali porodowej!! w czwartym miesiacu był szczyt - wymiotowalam po kilkadziesiat razy na dzien. z tego powodu spedzilam kilka tygodni w szpitalu. potem do 6 miesiaca bylo kilka razy dzienie , nastepnie stopniowo zmniejszalo sie do 1-2 razy w ciagudwóch dni. w 4 miesiacu wazylam 54 kg (3 kg mniej niz przed zajsciem w ciaze), w sumie przytylam do 75 kg!! dzidziu urodzil sie zdrowy i dosc duzy - 3800 g. jesli masz podobnie do mnie - to współczuję, a jeśli wymioty dokuczają Ci mniej - to pociesz się, że niektórzy mieli gorzej. :) kolejne ciąże były mniej dokuczliwe , ale też do końca męczyłam się z tym. pozdrawiam

MaMani - ja za to niegazowanej do ust nie wezmę. dziubassek ale tu musisz wziąć pod uwagę, że mdłości w ciąży nie biorą się z problemów trawiennych jak w przypadku Twoim raczej z szaleństwa hormonów, dlatego nie można porównać tego stanu do ciąży.

:) fakt, nie wymiotowałam ani razu a to moja pierwsza ciąża (34 tc) i z własnej obserwacji mogę śmiało nazwać się w kwestii \"ciążowego pawiowania\" szczęściarą :) Ale żeby nie było tak fajnie, do 4 m-ca męczyły mnie koszmarne mdłości. 24 h/dobę i koszmarny ból głowy :o Na mdłości pomagała woda niegazowana z sokiem z cytryny lub migdały. Na ból głowy - leżenie z zamkniętymi oczyma. Zapomniałam o mojej bardzo dobrze znajomej - zgadze - tą pokokuję do dziś dnia kubłem gorącego mleka bez dodatków. Wytrwałości życzę w tym szczególnym stanie i Pogodnych i spokojnych Świąt :) K.

sluchajcie,,..mialyscie takie potworne mdlosci i nic Wam lekarz nie przepisal? Powiem Wam ze ja mialam takie przez ponad 2 tyg-24 godz na dobe mnie mulilo!!! nie dalo sie nic jesc ani pic:O caly czas bym lezala bo taka slaba bylam...myslalam ze wykituje...nic nie pomagalo.Juz nie wiedzialam kiedy brac folik bo i tak ladowal wiadomo gdzie:O balam sie nawet napic wody...brrrr skret zolądka na mysl o kazdym jedzeniu i zapachu:O A mam 1,5 rocznego synka wiec musze byc na chodzie. W poniedzialek bylam u ginki i dostalam lek na recepte. Przeszlo jak reką odjal. Od tamtej pory zmulilo mnie lekko 2 razy,.czuje sie swietnie. Moja tesciowa przez mdlosci lezala w szpitalu pod kroplówką:O ja sobie nie moge na to pozwolic bo kto by sie zajal synkiem..? cale szczescie czuje sie juz ok.. Obawiam sie troche 3 trymestru, w poprzedniej ciazy tez mnie wtedy mulilo ale to przez scisniety zolądek:(