Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyDynamites

Nowy JOY,DIETA NOWOJORSKA,Dieta gwiazd 14 dniowa

Polecane posty

Gość gosiek997..
witam dziewczyny;) ja zaczyna dzisiaj..juz jestem po rannym posilku tzn omlet z bialka...bo nie kupilam jeszcze gotowego bialka;) ale zaraz sie kapie i uderzam po zakup gotowego...Jak macie jakis do polecenia to poprosze o nazwe;) Mam nadzieje ze sie uda trzeba dac rade;) Carolka_23 jak mozesz to podaj nazwe tego koktajlu;)

Gość Carolka_23
mam koktajl o nazwie Olimp SYSTEM PROTEIN 80 SPECIAL NIGHT FORMULA 750 g. wiem ze bialka mialo byc 100 ale ponoc nigdy i tak go tyle nie ma. koktajl kupil mi moj brat ktory trenuje na silowni i zna sie troszke na tych wszystkich odzywkach i koktajlach:)

Gość gosiek997..
a jak idzie Ci dietka ? jak samopoczucie?drogie te białko i gdzie Twoj brat go kupil?;)

Gość Carolka_23
kupil w sklepie z odzywkami dla sportowcow za 69 zl. Z diety jestem bardzo zadowolona, staram sie troszke do tego cwiczyc we wlasnym zakresie ale chyba i tak trzeba bedzie wybrac sie na silownie:) Polmetek diety mam w srode i dopiero wtedy mam zamiar sprawdzic ile udalo mi sie zrzucic:) dzis jest moj czwarty dzien i na pewno czuje sie lzej:) Samopoczucie bardzo dobre:)

Gość gosiek997..
a ten koktajl pijesz rano i wieczore? fajnie ze czujesz sie lzejsza ja zaraz zjem o 13 obiad i lece na rowerek;)

Gość Panna Ola
a ja dziś dzień 2. Wprawdzie głupio mówić, że już widze efekty, ale tak jest, czuje wyraźnie spłaszczony brzuch. Ważyć bede się rownież dopiero w połowie.. więc tym bardziej nie moge się doczekać. A jedzie jest pyszne, lekkie i sycące.. no i bardzo kolorowo i estetycznie wyglkąda na talerzu :) pozdrawiam!

Gość dziewczyny moglybyscie
hej :) moglybyscie zeskanowac ta diete? po wielkanocy przytylam 2kg, ktorych chcialabym sie jak najszybciej pozbyc. dzieki

Zaciekawilo mnie co owiewacie taka wielka tajemnica, wiec postanowilam poszukac w necie na wlasna reke. Znalazlam i nie widze powodow do bicia poklonow. Napisane jak cale Joy: lekko, latwo, niezbyt rzeczowo. Dieta nie odkrywa nic nowego - najlepiej jesc czesciej ale niewielkie porcje, zrezygnowac z niezdrowych weglowodanow. Zainteresowane trwalym schudnieciem odsylam do googli z haslem Montignac. Poniewaz widzialam duzo wpisow od osob poszukujacych diety, wrzucilam ja na moje konto na plikusiu: http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Dieta_nowojorska-134362.html Nie dziwcie sie dziewczynom, ze nie opisaly wam diety. Joy uprawia takie wodolejstwo, ze ciezko by bylo cos kompaktowego z tego sklecic.

Gość Carolka_23
Koktajl bede pic na pewno co wieczor, a na sniadanie bede stosowac zamiennie z omletem:)

hejjj dziewczyny, ja takze przylaczam sie do odchudzania, zobaczymy, dwa lata temu schudlam 17kg i waga sie urzymywala niestety teraz cialka przybylo :) i czas zabrac sie za siebie:) zaczynamy:) piszcie jak samopoczucie i efekty :) damy rade :)

Gość Panna Ola
ja bym odradzała, bo zapewne skład jest podobny jak w tym http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=336275578 a tu chodzi o samo białko, a białka to tu tyle co nic, a cukrów i węgli od cholery dlatego jak już chcesz kupić koktajl, to taki dla sportowców, białkowy, zreszta taki przykład jest tez w joy'u to dieta białkowa przypominam ;p a za mną dzień 2.. czuje się najedzona i mam wrażenie, że to źle. Bo zazwyczaj stawiałam na głodowe diety. no ale okaże sie za 5 dni. pozdrawiam!

Gość Carolka_23
Ja mam tak samo- ciagle czuje sie najedzona, glownie po obiadku, czasami mam wrazenie ze zjadam za duzo, a ze jestem na diecie przypominaja mi wieczory kiedy burczy w brzuchu;/

Gość Panna Ola
dziś dzień 3 krewetki wyszły naparwde bardzo dobre.. a wczesniej nie mogłam nawet ich przełknąć ;) a jak u was ? ktoś się jeszcze trzyma?

Gość Panna Ola
nie, na śniadanie zamiennie omlet, a na kolacje to co jest proponowane zamiast koktajlu, czyli zaczwyczaj jakieś mieso z warzywami.

Gość rosami
oj dziewczyny, dziewczyny. Jakie banany, jak własna robota? Dieta nowojorska jest restrykcyjna, jets też bardzo skuteczna, ale trzeba ją stosować na tip top, żadne tam twarożki czy banany. Ta dieta polega na dostarczeniu dużej ilości białka, a ograniczeniu spożycia węglowodanów i tłuszczu. Proszek proteinowy kupicie w sklepach z odzywkami dla sportowców, ja mam na bazie serwatki i zapłaciłam 35 zł. Aha no i żadna o tym nie wspomniała, niezbędnym elementem tej diety jest RUCH. Kochane trenig siłowy + kardio, jakiś fitness, wiosła czy spinning dla odmiany. Ja trenuję 5x w tygodniu po dwie godziny, chodzę do gymnasjonu, gdzie w cenie karnetu macie już darmowe rozpisanie indywidualnego treningu. Na diecie jestem od dwóch miesięcy, a na diecie o kórej mowa, czyli diecie nowojorskiej bądź też Davida Kirscha od 4 dni, razem straciłam 11 kg, w tym na diecie NY 4kg-4dni. Ważyłam 65kg, a teraz już 54. Ale podstawą jest aktywność fizyczna bez tego ani rusz, a to naprawdę można polubić, wiem, bo sama keidyś byłam antyfanem sportu. Powodzenia!Aha i jeszcze jedno, ta dieta to bilet w jedną stronę, jesli nie macie zamiaru zmienić nawyków na stałe to szkoda czasu, bo efekt jojo gwarantowany:)

Gość Panna Ola
żadna odkrywczość, wiemy wiemy ;) gratuluje spadku wagi, ja póki co trzymam siebie w niepewności i się nie waże. Jutro dzień 4. a czy jest restrykcyjna? nie sądze, ja się bynajmniej najadam i to bardzo :) ..zobaczymy z jakim skutkiem ;p

Gość Panna Ola
własnie, co to za proszek ? i czy może ma akurat smak czekoladowy ;p? bo bardzo cierpie na jego brak ;-)

Gość Estreva
Kobiety te nazywane przez was proszki czy tez koktajle to poprostu serwatka bialkowa - najlepiej przyswajalne bialko sposrod dostepnych.Uzywane naj najczesciej przez kultorystow do szybkiego i rownomiernego przyrostu masy miesniowej,w diecie sluzy jako bardzo dobry spalacz tkanki tluszczowej ....Nalezy ograniczyc spozywanie weglowodanow(ALE BEZ PRZESADY!) za to spozywac zwiekszona ilosc bialka...na nowojorskiej diecie jeszcze nie jestem ale rozpoczne ja za kilka dni.(PAMIETAJCIE! jezeli nie planujecie ruszac sie przynajmniej 2-3 razy w tyg to mozecie odpuscic sobie kupno serwatki i cala ta diete - polecam trenning silowy i zaraz po tym w miare trenning areobowy) Polecam bialko z Olimpu (dostaniecie w dobrych sklepach sportowych oraz aptekach lub na allegro - 1000g ok 79zl - 6 lyzek stolowych na 150ml wody) Olimp ogolnie najlepsza firma wedlug mnie produkujaca suplementy dla sportowcow (przetestowalam wiec mowie prawde HMB ,Olimp Therm Line, Olimp L-Karnityna,Olimp Omega3) Jezeli w diecie zalecono rano i wieczorem pic "koktajl serwatkowy" to musicie sie do tego dostosowac! Zadnych zastepczych koktajlow typu soczek pomidorowy z olejem lnianym czy jakims tam(Jak sok pomidorowy moze zastapic bialko?!! Niektorzy naprawde wypisywali w tym watku bzdury!)...Rowniez bez dodatkow typu banany(kaloryczny owoc) lub jogurciki ...Po 2 tyg mozecie wprowadzac wiecej produktow ale musicie wiecej cwiczyc ;)) Mam nadzieje ze pomoglam :)

Gość Estreva
NAPISZE JESZCZE PEWNE SPROSTOWANIE DO BZDURNYCH WYPOWIEDZI KILKU UZYTKOWNIKOW (nie chce zeby takie wypowiedzi wprowadzily kogos w blad-moje komentarze sa w nawiasach) 00:03 Nona35 tez myślę o tej diecie a co do koktajlów: no problem. Lepiej zrobić go samemu. ja raz takie koktajle piłam są ohydne w smaku i maja w składzie np cukier... Także sokowirówka albo mikser i do działa . ja biorę się za tą dietę po świętach. A przepis na koktajl: -chude mleko (0,5-2%) 200ml -2białka jaja kurzego -łyżka stołowa miodu I tyle Moja koleżanka z pracy dodaje jeszcze banana i robi z jednym białkiem. (Jak chcesz schudnac w 2 tyg jezeli nie stosujesz sie do zalecen nowojorskiej diety i w dodatku wprowadzasz wlasne i do tego kaloryczne produkty? Miod? Mleko? Bzdury! Koktajl zrobiony ze zwyklych jaj kurzych nigdy nie da takiego samego silnego efektu jak w przypadku spozywania bialka serwatkowego ....!!!!!) 18:44 co to niby ma byc Przecież masz jasno napisane że koktajl białkowy możesz zastąpic ugotowanym białkiem jaja. jak zamiast koktajlu zjesz na śniadanie twarożek light to też będzie ok (Ta sama sytuacja ...Bialko kurze (ale nie surowe!) jest pyszne i bardzo przydatne ..Jest zrodlem bialka i zaleca sie jego spozywanie..Ale jesli chcemy schudnac szybciej i rozbudowac choc troszeczke swoja mase miesniowa ratuje nas bialko serwatkowe) 25.03.2008] 09:06 Nona35 Ciekawe, czy te 8kg jest możliwe... ja to bardzo wolno chudnę;/ ale napewno spróbuję (Kochana troche checi oraz wiary nie zaszkodzi ;) Prawdopodobnie stosowalas glodowki lub jesz nieregularne posilki a co za tym idzie : twoj metabolizm sie spowalnia i organizm blokukuje spalanie tluszczyku ;) troche wysilku + dobry spalacz kalorii (L-karnityna,Olimp Therm Line) + zdrowe potrawy = szczuple i zdrowe cialo..POWODZENIA!) 10:19 dioluna Dziewczyny jak ja czytam te Wasze "zrób to sam" to nie mogę wyjść z podziwu. A póżniej płacz, że dieta nie skutkuje. Koktail białkowy kupuje się w odżywkach dla sportowców. To koszt ok 130 zł, który starcza na jakieś kilka miesięcy. Miód ? Banany ? jeśli ma to być dieta nowojorska to są to produkty na które nawet spojżeć nie można. I jeszcze jedna refleksja: często widzę przy okazji zakupów dziwczyny na tzw. diecie które kupują jogurcik, bułeczkę i pomarańczko a te produkty to cukier i węglowodany. W produktach mlecznych i owocach jest dużo cukru. Jeśli to ma być dieta nowojorska to na pewno bez tych produktów. Zawsze można wybrać dietę cookie diet tylko spójżcie (w dodatku joy'a) jak wyglądają osoby na tej diecie (Swietne sprostowanie! Jestem pelna podziwu! Prawdopodobnie nakierowalas zgubiona,otyla duszyczke na dobra droge ;) Zyczmy im szczescia i trzymajmy kciuki!) 10:33 Maddie tam były napisane polskie odpowiedniki tego koktajlu, napewno był firmy Olimp - "100% natural whey protein" i jakiś jeszcze drugi zamiennik. Też się zastanawiam nad tymi koktajlami, ale raz, że podobno nie są zbyt fajne w smaku, a dwa, że nawet jak pisze, że jest 100% białka, to w 100g. jest go 80g, a reszta to niestety węgle. Chyba faktycznie lepiej wcinać białko jajka, taniej i pewnie zdrowiej wyjdzie (Smak odgrywa tu najmniejsza role ..Jesli jestes zdeterminowana i czegos naprawde chcesz to wlasnie to osiagniesz i zrobisz wszystko zeby to miec...Tak,tak wcinaj surowe bialko jaja a za miesiac mozesz napisac jak ci poszlo....nie wroze ci sukcesow ;D) 15:24 Serwatkę sie robi z mleka to to co zostanie po odciagnięciu z niego sera (to troszeczke inna serwatka niz ta polecana sportowcom ...Przedewszystkim taka serwatka jest groznym ekologicznie odpadem przy produkcji sera lub kazeiny ;) 13:33 Carolka_23 Koktajl bede pic na pewno co wieczor, a na sniadanie bede stosowac zamiennie z omletem. (Polecalabym ci abys jednak rowniez pila koktajl rano,ale jesli nie mozesz to cwicz chociaz pod wieczor lub w poludnie i przed snem wypij serwatke ..W nocy zostanie ona dostarczona miesniom ktore zaczna sie regenerowac i rosnac) 16:51 Panna Ola nie, na śniadanie zamiennie omlet, a na kolacje to co jest proponowane zamiast koktajlu, czyli zaczwyczaj jakieś mieso z warzywami. (Zakladam ze w planach oprocz jedzenia posilkow znajdujacych sie w diecie nowojorskiej bedziesz rowniez cwiczyc..Wiec lepiej gdybys jednak pila "koktajl" ..Serwatka mobilizuje miesnie aby te szybciej pobieraly "paliwo" z kalorii) Moje rady nie mialy na celu nikogo obrazic! Nie mialam rowniez zamiaru sie wymadrzac,chce tylko pomoc osobom ktore stosuja ta diete ale maja pewne watpliwosci :)) POzdrawiam i Zycze powodzenia :)

Całkowicie zgadzam sie z przedmówczynią! Jem 4-5 małych posiłków dziennie. Od kilku dni piję koktajle zamiast 2 posiłków. Ssie mnie niesamowicie z głodu. Taki koktajl wystarcza na ok. 2 godziny. Przerwy między posiłkami 3 godz.....aaaaaa Może mój organizm się do tego przyzwyczai. Gorzej z przekąskami. Tuńczyk (85g) lub 10 migdałów..... tu czuję głód (nie tylko burczenie w brzuchu ale i ból) po ok. 1,5 godz. Zalewam żołądek wodą mineralną, trochę pomaga.

Gość Carolka_23
dziś półmetek:) niestety nie mam wagi (waga mój wróg; może tym razem się z nią zaprzyjaźnie;) ), więc nie mogę sprawdzić dokładnych wyników mojej diety... ale zauważam różnice po spodenkach i to bardzo wyraźną:) dziś ubrałam jeansy pierwszy raz od momentu rozpoczęcia dietki i chyba musze zakupić nowe bo te robią się za luźne:)) trzymam za Was mocno kciuki:))

Gość do sprostowaczki
nie stosuję koktajlu białkowego a i tak chudnę, nie trzymam się ściśle przepisów diety, wybieram produkty białkowe: gotowane jaja, tuńczyk z wody, mozzarela light, feta light, twarożek chudy, krewetki, paluszki krabiowe, filety z mintaja do tego sałata, ogórek, pomidory, papryka, sok pomidorowy jak ktoś potrafi czytac etykiety to potrafi też dobrac produkty tak by w zawartości przeważało białko a nie tłuszcz czy węglowodany dla przykładu twarożek light Piątnicy 3% 81 kcal białko 11 g węglowodany 2,4 g tłuszcz 3 g Jogurt naturalny Jogovita Zott 1% 49 kcal białko 5,2 g węglowodany 4,8 g tłuszcz 1 g Ser typu Camembert President Light 12 % 208 kcal białko 22 g węglowodany 3 g tłuszcz 12 g podana kalorycznośc to nie kalorycznosc całego opakowania ale 100 g produktu !!!! gdy piszę że jem np ser nie znaczy że całe opakowanie na raz, sery mieszam z niskokalorycznymi warzywami i spozywam jako sałatki wolę normalne pośiłki niż jakieś koktajle które nie sycą (mózg ludzki płynów nie odbiera jako pokarmów więc się nimi nie syci tak szybko jak pokarmami stałymi o tej samej kalorycznosci, dla uczucia sytości ważna jest konsytencja i objętośc pokarmu a nie wyłacznie kalorycznośc, dla przykładu gdybyśmy wypili szklankę oleju roślinnego nie czulibyśmy że pochłoneliśmy aż tyle kalorii, dla porównania szklanka sałatki syci bardziej bo ma stałą konsystencję i na dłużej wypełnia żołądek)

Gość Carolka_23
macie moze jakieś pomysły jak zaczać się odżywiać po zakończeniu diety?? wiem ze powoli trzeba zacząć wprowadzać węglowodany ale w jakich ilościach?? z góry dziękuję za rade:)

Gość talulaizula
jestem na tej diecie 5 dzien i schudlam tylko 2kg :( ale nie pije koktali tylko em produkty wysokobialkowe np bialko jaja, tunczyka, chudy twarog.

Gość do sprostowaczki
To ile się chudnie nie zależy tylko od diety ale także od tego jaką ma się wagę wyjściową, aktywności i tempa przemiany materii a każdy jak wiadomo ma inną. Słowem ktoś kto ma 20 kilo nadwagi schudnie na diecie więcej niż ktoś kto do upragnionej wagi ma raptem 3 kilo nadwyżki.