Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami24uk

czkawka u niemowlaka

Polecane posty

Gość mami24uk

moj syn ma 3 tyg i jak tylko zje ma czkawke dosc dlugo nawet 15 min czy wasze dzieci tez tak maja? znacie jakies sposoby na pozbycie sie jej?

Mój synus ma 2,5 tygodnia i też czesto ma czkawke. Jest spowodowana tym ze podczas karmienia nałyka sie powietrza. Najlepszym sposobem na pozbycie sie czkawki jest przystawienie do cyca, po chwili czkawka mija.

Gość ziuta.. z bydgoszczy
mój pies też ma od wczoraj :(

Gość katarek8888
to go daj do schroniska

moja niunia tez miala czesto czkawke... normalne dziecko je łapczywie\" :D to i zachłysta się powietrzem ... pomagała ciepła osłodzona woda ...albo kilka ziarenek cukru na języczek :)

Moje Bliźniaki również często swego czasu czkały - czkawka męczyła Je nawet do godziny..... Pielęgniarka z oddziału, gdzie leżały moje Maluszki poleciła mi "jakby w domu się to zdarzało" świetny sposób.... Wyparzyć cytrynę, rozkroić, potrzeć palcem (oczywiście wcześniej umytym w ciepłej wodzie z mydłem!) i dać possać Maluszkowi. Czkawka mija od razu - do dziś stosuję ten sposób, NIGDY mnie nie zawiódł:). POLECAM! Gdyby ktoś chciał mnie zganić - taka minimalna ilość soku z cytryny nawet noworodkowi nie zaszkodzi. Wiem to - raz z doświadczenia, dwa z informacji uzyskanej od ww. Pielęgniarki.

Gość mango tv
mam orgazm :)