Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alietee

Dziewczy pogadajmy o wlosach...

Polecane posty

Gość alietee

Uwieliam o nich gadac xD Mowcie jakie macie dlugie, jak pielegujecie je i jaki kolor:)

blod,długie prawie za cycki, pielegnuje je myjac szamponem i raz w tygodiu, czasem dwa odżywka na pare godzin:):) a Twoje?

ja mam w kolorze mlecznej czekolady (tak mniej więcej), długość trochę za ramiona. Prostuję je, mam grzywkę i mocno wycieniowane na całej długości. Używam szamponów nawilżających, odżywek po każdym myciu + jedwabiu Biosilka. Aha, czasem jeszcze odżywka z jajka i nafty kosmetycznej :)

Gość alientee
hehe, fajnie masz. Ja mam takie za szyje ciemy blond i mi sie troche pusza;/. Ja pieleguje swoje waxem.

Gość alietee
ja to bym chciala tak za lopatki, ale to z dwa lata:P

no mi się do pasa nie podobają, wydają mi się takie ciężkie wtedy... Podobają mi się takie, jakie teraz są :)

ja mam takie do łopatek, brazowe, ale po kuracji woda utleniona sa o wiele jasniejsze, bardzo mi sie teraz podoba moj kolor:) zawsze uzywam odzywek w sprayu a raz w tygodniu jakas maseczke odzywcza;)

a mi sie szalenie do pasa podobaja:P Wogole - kocham dlugie wlosy, chociaz np. mojej przyjaciółce przeszkadzaja i ma takie do ramion...

ja mam balejaz z jasnego brazu,ciemnego brazu i ciemnej wisni, wloski mocno falowane i cieniowane wiec wygladaja na takie ciut za piersi,ja je wyprostuje to w najdluzszym miejscu sa tak do lokci, mi sie marza ciut dluzsze ale niewiele a krotkich bym nie chciala bo mi sie wtedy pusza i mam taki trojkat na glowie:P a odzywek mam mnostwo ale pozostaje wierna 3:biosilkowi,placencie i hennie wax

Gość olcik2
za ramiona, blond.Używam masęodżywek.Od zwykłych kallossa po drogie Joico.Do tego jedwab biosilk, odżywki co 2 dni. Włosy mam przed łopatki.dłuższe niż za łopatki mi się baie pasują szczegóolnienieskim osobom, zmniejsza je to optycznie

Gość olcik2
miało być ze dłuższe niz za łopatki mi się nie podobają i w ogóle nie pasuję do niskich osób

Gość konstelacja lwa
miałam włosy dłuższe niż do pasa przez kilka lat, uwierzcie laski, nic specjalnego-chyba że naprawdę chcecie wyglądać jak Brunhildy z wieży:P no w sumie miałam te włosy długie, blond naturalnie jasny zwracał uwagę jak nic .. teraz mam do ramion, bardzo gęste i grube, nadal blond lwia grzywa z grzywką na boku, niedługo wycieniuję u fryzjera bo wyglądam jakbym perukę z teatru ukradła:classic_cool:

olcik > a ta odżywka Kallosa (mleczna) jest dobra? Bo właśnie ją zamówiłam i przydałaby się jakaś opinia na jej temat :)

hm, czy ja wiem, moja kolezanka jest niska, ma długie włosy i jej pasują.... Kwestia gustu:)) Poza tym wielu osobom po prostu sie nie chce dbac o dlugie wlosy, bo to o wiele wiecej roboty... Nie raz slyszalam "jakie masz ladne wlosy, tez kiedys mialam takie dlugie, ale scielam, bo mi sie nie chcialo dbac/bo mi sie plataly"....

Gość Laurencja1500
hej, tez uwielbiam gadac o wlosach;] uwielbiam je pielegnowac i robic wszystko z nimi zwiazane. mam wlosy rudo-brazowe z rudym polyskiem. lekko falowane, pocieniowane. szamponow uzywam byle jakich. tyle ich juz wyprobowalam i zaden nie dzialal wiec juz mi to obojetne. za to duzo stawiam na odzywki. wlasnie mi sie konczy rozowa z loreala. przed nia moje wlosy byly suche, matowe i szorstkie a juz po pierwszych stosowaniach byly cudowne. miekkie, lsniace i aksamitne jak jedwab, cudo jak dla mnie! i do tego wspaniale pachna i sie ukladaja dzieki tej odzywce. teraz zakupie odzywke z timotei z bambusem i maslem shea, chetnie bym kupila jeszcze raz ta z loreala ale wiem ze wlosy sie pozniej przyzwyczajaja i przestanie dzialac wiec bede uzywac jej na zmiane z innymi. zobaczymy jak sie sprawdzi ta timotei. jezeli chodzi o kondycj moich wlosow to jest bardzo dobra z wyjatkiem kilku rozdwojonych koncowek ale nie pojde do fryzjera zeby po raz kolejny mi scial to wszystko co zapuszczalam rok;/ wiec wole kupic nozyczki fryzjerskie i sama podciac. ale zastanawiam sie jeszcz nad fryzura. nie podoba mi sie juz moja fryzura, jest nudna ale zeby cos zmienic musze jeszcze troche zapuscic wlosy. pozdrawiam;** ps. mam propozycje, wklejajmy zdjecia swoich wlosow i mowmy jak je pielegnujemy. wg mnie dobry pomysl;]

Gość olcik2
ja jestem zadowolona.Włosy są bardziej śliskie, nie obciąża ich(ale nigdy nie dawajcie odżywek na nasadę)i łatwo się rozczesują.W sumie żadna odżywka nie da takiego efektu jakbyśmy wyszły od fryzjera.Moja fryzjerka nakładała też mi kiedyś odżywkę kallosa.Po wysuszeniu były gorsze niż jak sobie sama umyłam włosy.Po ułożeniu, jak nie moje włosy.Więc wygląd włosa to w dużej mierze zasługa ułożenia

Gość konstelacja lwa
ja zużywałam chyba tonę wody na długie i gęste do pośladków włosy, to bardzo nieekologiczne i jeszcze dużo szamponu bo włosów dużo, jestem filigranowej budowy więc dłużej tak nie mogłam, oddałam swoje włosy na peruki;-) mogłabym zapuścić jeszcze raz ale znowu musiałabym poczekać 2 lata aż będą do pasa długie

Gość konstelacja lwa
na długie gęste włosy doskonały jest szampon seboradin z żeń-szeniem, ni gdy nie stosowałam odżywek

Gość Laurencja1500
tak, z proteina perly ta z loreala.

wiesz, kazdego wlosy są inne, nie ma metody: na dlugie do pasa swietny szapon z bursztynem, a na krótkie do ramion z piwoni:P

Gość Laurencja1500
kupilam ja nie zastanawiajac sie, po prostu ja wzielam i kupilam. o wiekszosci odzywek zawsze czytam w internecie i doswiadczenia innych dziewczyn. z ta bylo inaczej i u mnie okazala sie najlepsza jaka mialam. nastomiast kiedy pozniej czytalam jej recenzje na wizazu i damskiej torebce to wiekszosci dziewczynom nie pasowala w ogole i nie chcialy jej kupic wiecej. gdybym najpierw przeczytala te recenzje to pewnie bym jej nie kupila bo zawsze sie sugeruje opiniami i bym zalowala. na mnie ta odzywka swietnie wypadla, nie wiem jak bedzie u ciebie, jak juz mowilam zdecydowanej wiekszosci nie pasowala. ja ze swojej strony polecam. a czy ktos mial te odzywke z timotei z bambusem?

dzięki olcia, mam nadzieję, że będę również zadowolona, w końcu to litr odżywki (zaskoczyła mnie ta pojemność), liczę na nią bardzo bo do tej pory nie spotkałam swojego ideału wśród odżywek :)

ja tej z bambusem nie mialam, bo pomyslalam, ze po niej bd miec wlosy klapniete.... A jaki masz typ wlosa?Ze Ci tak spasowala? Grube cienkie? Proste krecone?

Gość Laurencja1500
mam wlosy dosc cienkie, proste. bardzo sie zdziwilam bo wszedzie czytalam ze ona bardzo obciaza wlosy ( a ja mam przetluszczajace szybko, myje co 2 dni). ja ja mocno splukiwalam i moze dlatego mi sie obciazyla. chyba zainwestuje w ta timotei bo skoro ta mi nie obciazyla wlosow to ta z bambusem pewnie tez nie jesli dobrze splukam, przynajmniej taka mam nadzieje.