Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farmaceutka23422

Chetnie doradzę pomogę, odpowiem na temat leków i substytutów diety

Polecane posty

Gość farmaceutka23422

Gość powiedz mi
czy kwas acetylosalicylowy jest szkodliwy?

Gość farmaceutka23422
witaj, kwiasu ACH nie wolno uzywac wraz z paracetamolem bo silne uszkadza nerki. ale samodzielnie tez nie jest wskazany, dlatego jak sprzedaje komus aspirynę czy polopirynę to ostrzegam przed szkodliwsoscią i na nerki i na wątrobę. w nieduzych ilosciach tzn 75 mg chroni przed zawalem serca

To Ty jakaś mało kompetentna jesteś droga farmaceutko. A słyszałaś o tym że kwas acetylosalicylowy powoduje wrzody żołądka, encefalopatię, obrzęk mózgu i zespół Reya? Wiesz co to w ogóle jest?? I nie chrzań mi że jesteś farmaceutką bo taką wiedze jak Ty masz, to każdy ma po przeczytaniu ulotki ;)

Gość morfffffina
czy przy wtórnej niedoczynności tarczycy [leczonej Euthyroxem] wolno mi używać takie suplementy jak L-karnityna, ewentualnie inne reduktory ?

Gość farmaceutka23422
do morfinna tak mozna powniewaz suplementy to nie leki,ale lepiej skonsultowac sie z lekarzem. a co do POWIEDZ MI to moze zamienimy sie rolami ,idz do apteki postój chwile i zobaczymy czy bys sobie poradzila

powiedz mi to ja;) tylko nie chciałam od razu na czarno pisać;) a z przyjemnością bym się zamieniła bo w mojej aptece mało płacą:P

Gość co jest dobre na swedzące uszy
mam sucho w uszach a strasznie mnie swędzą? mam tez problemy z zatokami, oczy mi sie kleja i łzawią?

Jakie sa skutki dlugotrwalego zazywaza bromergonu?? Ile kosztuje miesieczna kuracja-Nor-prolackiem??

Gość farmaceutka23422
na zatoki? ibuprom zatoki, lub theraflu zatoki. do tego inhalacje np olejkiem INHALOL

Gość farmaceutko daj se siana
takie rzeczy jak Ty to wie każdy 🖐️

Gość farmacutka23422
zadajecie tradycyjne pytania wiec tradycyjnie opowiadam,nie ma innych metod na zatoki? jedynie Mucofluid ale to na rp

a moge wiedziec jaką szkołę skończyłaś? Sosnowiec? Kraków? Poznań? inna? (lub chciałabyś skończyć ale nie dałaś rady i udajesz na forum profesjonalną farmaceutkę?:P)

a przy okazji zapytam--> musisz poczekać bo pożal się Boże farmaceutka musi poszukać tego w necie :P

Gość moglabys mi polecic tabletki
czy cos co mni skutecznie nawilzy od wewnatrz :)? tylko nie capivit hydro.

Gość alak
co sadzi pani o ALVEO?

Gość Kaja9348592
Dołączam sie do pytania o alveo, wiem, że rzadko sprzedaje się go w aptekach, ale może wiesz Farmaceutko czy wyleczy trądzik z którym walczę prawie 10 lat?

Gość sucha88
coś na suchą skóre od niedawna po umyciu twarzy obok nosa robi mi sie sucha skóra, jakby złuszczała, robią sie takie suche biale plamy, stosowałam mydło rumiankowe, mydło siarkowe ale nic nie daje, kremy nawilżające też, nie tylko na jeden dzień, jaka maść lub krem aby pozbyć się tego problemu a i skóra wtym miejscu robi sie strasznie napieta az boli moze lepiej pojsc do dermatologa?

Gość ammmmmmmmmmmmaaaaam
a mogłaby mi Pani polecić coś dobrze nawilżającego na nadmierne rogowacenie okołomieszkowe? używałam kermuren polecony przez dermatologa (ponad rok) i niestety nie pomógł

Gość farmaceutka22342
na nawilzenie skóry zamiast capivit Hydrocontrol polecam: albo vit a +e -wlasciwie e dziala wspaniale na skóre ale w polaczeniu z a efekt jest lepszy albo BELISSA HYDRO

Gość farmaceutka22342
do sucha 88 mydlo siarkowe bedzie dzialalo bardziej na tradzik czy wykwity na twarzy a nie na suchą skórę. przypuszczam ze mozesz byc na co uczulona. śa do kupienia w aptekach emulsje do Mycia 2 firm. Oilatum lub Emolium. co prawd atroszke kosztują ale są efekty poniewaz lagodzą wysuszoną lub slabo nawizloną skórę.Lepsze i nieco drozsze jest Emolium,jest nawet mydlo z tej serii takze zamienne za emulsje mozesz smialo jego uzywac. a wmiejscach gdy ta skóra jest zluszczona smaruj witaminą a w plynie(ok 5 zł) ale na noc

Gość farmaceutka22342
do KAja934... hm alveo narazie dobrze sie nie sprzedaje.chociaz robi sie polularny. nie wiem jak głeboki masz trądzik ale zauwazylam ze dermatolodzy przepisują antybiotyk o nazwie TETRALYSAL. kuracja jest droga -trwa minimum 3 miesiace ale wypryski sie zmniejszają i nie ma takich blizn. BArdzo popularny jest tez DUAC GEL

Gość farmaceutka22342
i jeszcze jedno, nie wierzę ze Alveo wyleczy trądzik ,to jest suplement ziolowy takze nie czarujmy się ale pieniądze pójdą na marne;/

Gość Aicha27
wit A w płynie jest zdajsie na receptę ;) Ja natomiast z takim pytankiem- czy jest cośna ślady/blizny po trądziku co nie jest na bazie cebuli, heparyny, alantoiny?? Używałam Tointexu, Alcepalanu i Contratubexu i jakoś średnio pomagały, Najlepszy był Contratubex ale niestety dosćdrogi...

Gość Aicha27
A, do osoby z suchą skórą na twarzy mogę polecić http://www.cerko.pl/kremy.htm Ja miałam Kermuren 5 i Cerkoderm 15 i się sprawdzały rewelacyjnie.

Gość jaki jest najlepszy lek
na pobudzenie ciała i umysłu? wieczne zmęczenie ospałość zero koncentracji i ogolnie chęci do działania:O niedoczynoosc tarczycy biore euthyrox lecytyne i inne wynalazki ale te bez recepty wogole nie dzialaja nic zero:O

Gość Q10
cz lek Bellergot wpływa na działanie Femodenu ?