Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nona35

Jutro robię lewatywę i zaczynam dietę

Polecane posty

Gość Pochłaniacz jedzenia
Dziekuje Nona za wyjasnienie . Bardzo chetnie sprobuje ,tylko ja jednak wole zaczekac ,az domownicy wywedruja ;) Jak jzu zrobie to napewno napisze o wrazeniach ... ;)

Ja zaraz idę czynić swoją powinność:) a i lewatywa jest bardzo cicha, że tak powiem;]ja włączam muzykę i niczym się nie martwię:)

kilka pytań.... 1.Jakiej pojemności jest ta gruszka do lewatywy ? 2. czy koniecznie trzeba wytrzymać po lewatywnie z 15 minut? 3. Zaparzyć jedną torebkę rumianku na litr wody?

nie mam pojęcia ile miści się w tej gruszce, ale wydaje się mała, ale mieści się w niej bardzo dużo;] tak na jedną aplikację w sam raz... ogólnie z litra to będzie jakieś pare aplikacji. Ja czasem ledwo jestem w stanie wyjść z wanny i dojść do kibelka bo takie mam parcie:D czasem to przeczekuje, a czasem sobie nie żałuje... potem znów wlewam rumianek i tak 2-3razy... wczoraj jak zrobiłam 3partie to wyleciało ze mnie chyba wszystko co było w jelitach. niesamowita sprawa:D I uwierzyłam w kamienie kalowe:O co do rumianku, ja zaparzam szklankę, a potem dolewam wody ciepłej do takiego coś a\'la dzbanuszek i mi wychodzi litr. A dziś robię z kawy

Gość pudło
droga Nona35 ja tez robie to już trzeci dzien i jestem zadowolona. tylko że nie wiem , co jeść podczas tego żeby było dobrze. mogłabyś napisac..?

Gość odpowiedzicie
dziewczyny a jak sie załatwiacie po lewatywie to jak TO WSZYSTKO WTGLĄDA i jaka ma konsystencje?? czy to jest takie jak woda?? Aha i jeszcze jedno czy bardzo puszczacie baki jak siedzicie juz na sedesie?? Bardzo prosze odpowiedziec :D I czy kiedy wpuszczacie ta wode z gruszki to robicie to powoli czy bardziej tak "wszystko na raz"??

taaaaaaaaaa...........woda i nie tylko:) wszystko się dzieje, odlot:P wlewaj w siebie wszystko naraz , co to za różnica czy szybko czy wolno. potem czujesz sie lzejsz i czystsza. o to chodzi w oczyszczaniu.

Cóż, temat jest dosyć krępujący i ohydny, ale gdzie mamy o tym dyskutować jak nie na forum??? To tak: -polecam wypijać dwa razy dziennie po łyzce suchego siemienia lnianego. Działa na jelita jak miotełka. Ja jem teraz dużo kasz, które działąją podobnie. Oraz produkty bogate w błonnik. Z tego co wyczytałąm warto unikać mięsa, oraz cytrusów, nie pamiętam dlaczego;/ -każda moja lewatywa wygląda inaczej, ja to czasem szybko naciskam gruchę i odrazu wlewam całą jej zawartość, a czasem wolno, w zależności od tego który to raz... Po 4gruchach masuje brzuch, robię świecę i jak czuję pierwsze parcie siadam na kibelek. Zwykle oprócz tej wody (rumainku) wylatują różne ciekawe rzeczy, ale o tym za chwilę. Potem znów aplikuję rumianek i tak 3razy. A co wylatuje??? Kogo to obrzydza niech nie czyta:D duża iloś twardych bobków (sądzę, że to te kamienie kałowe) gęsta wydzielina, pleśń i takie tam. Acha i to siemie lniane:) Co więcej w roli ciekawostek wczoraj zważyłam się przed i po lewatywie i była różnica 1,2kg...

no właśnie Nona35, ktoś tu w końcu przeszedł do konkretów:) i bardzo dobrze. a ja się narazie boję wejść na wagę:( ..... co prawda dzisiaj 4dzień...ech....zobaczę. może po tygodniu spróbuje

a jaką dietę stosujesz? i z jakiej wagi startujesz?:) ja od pon przechodzę na dietę wysokobiałkową, z Joya... w sumie trochę ją będę modyfikowała, bo zależy mi na trwałym schudnięciu...

mam 58kg, chciałam od poniedziałku przejść na 1000kalorii... już chyba wszystkich próbowałam. a ta Twoja na czym polega?

Niektórzy tu wybrzydzają, że temat nie taki i obrzydliwy - to lepiej to wszystko nosić w sobie. Lepiej podyskutować na takim forum. Wiem, że kiedyś lekarze zalecali robienie tego zabiegu dzuieciom np. podczas gorączki (o ile się nie mylę!!!)

polecam też lewatywę z kawy. Wczoraj miałam przerwę, ale dziś znowu robię \"zabieg\" :D fajna sprawa.

Nona tylko się nie uzależnij;) Za ile taką lewatywe można kupić? chłopak powiedział,że jak chcem to mi zrobi;) Ta woda ma być przegotowana? aplikujemy ciepłą ? czy taką nie za zimną?

Gość ananas w syropie
Witam Dziś zrobiłam lewatywę z wodą i cytryną ale wyleciała ( hukiem :D) tylko ta woda i trochę kału. Nie myło żadnych kamieni czy pleśni. Proszę o informacje po ilu zabiegach takie 'rzeczy' wylecą? Dzięki

Gość miszksza
no właśnie jak to jest.już trzeci dzień sobie lewatywe z cytryna i solą.na jeden dzień"wchodzi"litr ale oprócz pierwszego dnia nie wyszło za wiele konkretów oprócz zabarwionej wody.no i jeszcze jedno.czy was też w międzyczasie tak strasznie boli brzuch?

Hej:) już dwa dni nie robiłam lewatywy, ale to dlatego, że nie mam czasu. nigdy nie słyszałam że robi się z solą??? Muszę wam powiedzieć, że przedwczoraj pokonałam obrzydzenie i zrobiłam lewatywę moczem. Miałam tylko go pół litra (zbierałam całe popołudnie:D) ale dolałam wody. Była to najskuteczniejsza lewatywa jaką robiłam. O dziwo nie czułam dużego parcia, ale jak siadłam na kibelek to kilkanaście małych twardych \"bobków\" wyskoczyło z hukiem. Myślę, że to te kamienie kalowe:P W każdym razie, nie każda lewatywa to jest już pełne oczyszczenie. Ja tak czasem mam że tylko troszeczkę ze mnie wychodzi. także nie wiadomo od czego to jest uzależnione.

Gość gościanka
hej! ja na allegro zamówiłam sobie taki wlewnik gumowy 2 -litrowy to podobno aż tyle ma się znieścić i zmieści się ale nie od razu dopiero po kilku dniach, kiedy tych zaległości ubędzie taką gruszką wydaje mi się że jest za mało........

Gość Sceptyczna_i_myśląca
Co za bzdury :(

mi też się wydawało, że grucha to a mało... ale na jedną aplikację w sam raz... naprawdę aż się zdziwiłam;]

Gość czytam i chyba sie skusze
piszcie dziewczyny..... bede czytac i stosować sie do rad

Gość Ja zrobie dzis
nieco się boję, ale czuję ze tego potrzebuję. 3majcie za mnie kciuki :O

jak idzie??????????????????? ja już dawno nie robię lewatywy bo jej nie potrzebuję:D przeczyściłam sobie jelita i teraz dopiero zaczęłam normalnie trawić;D niesamowita sprawa:P

Gość Okej To i JA
Hej! czytam od jakiegos czasu topic i tez postanowiłam zrobic lewatywę:D Kupiłam w tym celu gruszkę gumową :D zaparzyłam rumianek, wystudziłam, dodoałam łyzeczke soku z cytryny i do dzieła! Na 1 raz zrobiłam z 3 szklanek rumianku czylu 0,75 l a po poł godzinie następne 3 szklanki. Udało sie:D Chociaz nie ukrywam męczyło mnie na kibelku :O chciałabym zrobic i dzisiaj, ale mąz jest w domu, wiec sie nieco wstydze:D Zobaczę:) Zalezy mi na oczyszczeniu jelit i pozbawieniu się zalegających złogów;) pozdrawiam serdecznie i zachęcam - to nie jest takie straszne, a to uczucie oczyszczenia jest super;)

Gość uuuuuuuuuupp