Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAONA

ILE TO MOZE BYC KALORII,CZY TO BARDZO MALO wjdzcie prosze

Polecane posty

Gość NAONA

sn-owsianka z mlekiem0,5% 2sn-jablko duze obiad-piers z kurczaka,brokuly,buraczki kolacja-kefir ocencie prosze bo zaczelam sie odchudzac i nie wiem czy nie jem za malo dziekuje za odpowiedz

Gość NAONA
niech ktos odpowie prosze:(niechce sie glodzic i nie wiem czy to dobry jadlospis na diecie

Na kaloriach to ja sie nie znam nic a nic, ale na oko wydaje się za mało. Tylko kefir na kolację? A gdzie jakies węglowodany przez ten cały dzień?

Gość NAONA
czyli jakos powinnam to urozmaicic ale nie wiem jak bo nie mam doswiadczenia w dietach

Gość NAONA
dlaczego nikt mi nie odpowie:(

Gość poooodnoszeee

Mleko 0,5% w 100ml ma 39kcal Jabłko ok 150g to 69kcal Pierś z kurczaka 150g to 149kcal Brokuły 150g to 41 kcal Buraki ... zalęzy jakie, gotowane, zasmażane, ze śmietanką ?? zakładam że ot były gotowane buraki około 80g i to daje 31kcal Kefir 150ml 2% tłuszczu to 77kcal SUMA: 780 kcal w tym: białko 47 tłuszcze 7 weglowodany 45 Zdecydowanie za mało .....

Gość moim zdnaiem za duzo eglowodan
OW!!!

Do śniadania dołożyłabym bakalie - do owsianki można wsypać rodzynki, orzechy, suszone morele. Bardzo zdrowe i dość pożywne. Na drugie śniadanie koniecznie coś z pieczywa, bo organizm potrzebuje węglowodanów, żeby funkcjonować. Może być np. kromka pełnoziarnistego chleba (zdrowszy) z twarożkiem (normalnym, nie jakimś super odchudzonym:-p). Jabłko może zostać dodatkowo, bo zdrowo:-) Do obiadu dołożyłabym trochę ryżu, też pożywny i zdrowy. I jakiś pożywny deserek-znów bakalie lub np. banan. Na kolację znów jakies pieczywo, choć kromka, do tego kefiru, no i warto by jakieś surowe warzywo, marchewkę wszamać albo parę rzodkiewek. Nie zapominaj o dużej ilości płynów, jednak kawa i czarna herbata w umiarkowanych ilościach. Na dietach sie nie znam, ale zdaje mi się, że to nie najgorszy jadłospis:-) Twój-zbyt ubogi, za mało kalorii.

Gość NAONA
dziekuje kreteczko:) napewno sie zalece do twojego jadlospisu, tylko czemu ktos napisal,ze w za duzo w moim jadlospise jest weglowodanow??? to jest czy nie jest???:dziekuje

Moim zdaniem węglowodanów miałaś za mało. To główne paliwo dla naszego organizmu. Do diety dołożyłabym sporo ruchu:-)

No i jeszcze koniecznie urozmaicaj, bo Ci się szybko znudzi ta dieta:-p Pieczone ryby są zdrowe i nie bardzo tuczące, chuda szyneczka czasem na chlebek, zamiast twarozku, jogurty, kasza czasami (ja np. uwielbiam jęczmienną). Najwazniejsze to zachować rozsadek. Jeśli czujesz, że nie dojadasz, znaczy, że organizm potrzebuje więcej. POZDRAWIAM!