Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedzzzzz

dzis powinnam wziac tabletke, a jeszcze mam okres

Polecane posty

dzis sie konczy 7-dniowa przerwa i powinnam zjesc tabletke, ale jeszcze nie skonczyl mi sie okres... poczekac do konca czy zabrac dzisiaj, tak jak planowalam. prosze o odpwowiedz

Gość dzisiaj zdecydowanie
ja zawsze mam okres jak biore tabletke:)

tez tak myslalam, ale wolalam sie upewnic :) dziekuje :) i bede normlanie zabezpieczona jak zawsze? pierwszy raz mi się zdarza taka sytuacja..

tak, polykasz 8 dnia pomimo iz masz miesiaczke, ja tez dzis mam jeszcze troche okresu, ale juz polknelam tabletke, antykoncepcja jest zachowana o to sie nie martw z ulotki: Kiedy i w jaki sposób przyjmuje się tabletki? Opakowanie typu blister zawiera 21 tabletek powlekanych. Na opakowaniu każda tabletka oznaczona jest dniem tygodnia, w którym powinna zostać zażyta. Tabletki przyjmuje Pani zgodnie z kierunkiem strzałek na opakowaniu bezpośrednim, codziennie o stałej porze dnia, popijając w razie potrzeby płynem. Zażywa się jedną tabletkę preparatu na dobę przez kolejnych 21 dni. Przez następnych 7 dni nie przyjmuje Pani tabletek i w czasie tej przerwy rozpoczyna się krwawienie z odstawienia. Zwykle występuje ono 2. lub 3. dnia po przyjęciu ostatniej tabletki preparatu. Przyjmowanie tabletek z następnego opakowania rozpoczyna Pani po 7-dniowej przerwie, nawet jeśli krwawienie z odstawienia jeszcze trwa. Oznacza to, że będzie Pani rozpoczynała nowe opakowania w tym samym dniu tygodnia, jak również, że krwawienie będzie występowało mniej więcej w tych samych dniach każdego miesiąca.

ooo super ! dziekuje !! czyli jestem normalnie zabezpieczona, si? ;)

;) dziekuje i pozdrawiam