Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czekam na cud

zachowanie ciotki-zenada?

Polecane posty

czy Waszym zdaniem , ktoś kto jest zaproszony na swieta powinien pojawic sie z jakims podarunkiem lub chociaz przygotowac cos do zjedzenia badz w inny sposob wlaczyc sie do organizacji swiat?swieta u tesciow wygladaja zawsze tak -oni,my-3osoby ,szwagier z zona i ta ciotka-65lat.Nigdy nie pomoze przy przygotowywaniu posilkow,nigdy nawet do stołu nie nakryje,nie pomoze przy zmywaniu...nie przyniesie czegos z doomu.Moze jestem malostkowa,ale wydaje mi sie ,ze przygotowanie swiat to nie lada wyczyn i jedna osoba nie da sobie rady.Zawszeprzywozimy ze szwagierka ciasta i salatki,zmywamy,nakrywamy do stolu mimo,ze np ja mam male dziecko.Ciotka tylko lata z talerzem i widelcem polujac na co lepsze kaski bo jest bardzo oszczedna(ale nie -biedna) i w domu conajwyzej zjada chleb z dzemem.

Gość rjsdyjdfyghjrfy
racja

Gość szeri
NIE WYPADA. Ale ja mam taka mame z ktora mieszkam.Mam tez meza i 2letnia core,mama jest sama.Jak przychodzi co do jakiejs imprezy to wszystko robie ja,jednoczesnie zajmuje sie dzieckiem i zwyklymi codziennymi obowiazkami.Ona nawet nie raczy u siebie posprzatac tylko robi to jak JUZ maja przyjsc goscie,potem zaszywa sie w lazience i robi sie na bostwo a ja latam miedzy goscmi razem z dzieckiem chyba ze ktos sie nim wspanialomyslnie zajmie.Pozniej moja mama wychodzi juz uszykowana,zaklada demonstracyjnie fartuszek i wiekszosc przyjecia spedza w kuchni krzatajac sie bez sensu zeby wygladalo ze ona wszystko zrobila-a w rzeczywistosci robi tylko herbate.....

A ja mam taką tesciową,która podszywa sie pod czyjes dzieło np.obiad.Teściowa ma córeczkę,ktora jak tylko przyjezdza do nas to czuje sie jak u siebie.Przyjezdza z pustymi rękami.Wyciąga wszystko z lodowy,smaży,kroi-mimo,ze obiad juz jest ale\"ona zrobi lepiej\".W\"nagrode\"od tesciowej dostaje wszystko co w zamrażarce)tak,ze czasem nie zostaje nic.Na moje protesty słysze:\"ty sobie przeciez kupisz\".Nie jest to dom,ktory nalezy do mnie.Ja tam tylko mieszkam ale chętnie wytargalabym taką cholere za kudly.Boziu ile we mnie zlości!

Gość nie masz większych problemów
?? :classic_cool:

trzeba bylo jej powiedziec ze ma cos zrobic. u nas jest tak ze jedna ciocia przyjezdza z salatkami druga z pasztetem lub rolada, inna z ciastem. kazdy cos robi. kazdego roku kazda dokladnie wie co ma zrobic bo to jest wczesniej ustalane. jesli jej nie powiedzialas ze ma cos zrobic to miala prawo przyjechac z pustymi rekami. niektorzy ludzie sa niedomyslni i im trzeba wprost mowic o co chodzi. 🖐️

Myślę, że jak ktoś zaprasza do siebie innych to powinien się liczyć z tym, że to on jest gospodarzem, on przygotowuje stół, żarcie, robi imprezę. Chyba, że najpierw zaznaczy, że to składkowa i ustali, co kto przyniesie. Poza tym przygotowanie świąt to nie jest żaden wyczyn:O Jak ktoś nie umie zrobić bóg wie czego, to niech zrobi kilka sałatek, obiad, ciasto i po krzyku. Kto powiedział, że trzeba się najeść jak świnia?:O

Aha, i nie wyobrażam sobie, żeby przyszli do mnie goście i zmywali:D No sorrrrrrry, ale jak się przychodzi do mnie, to ja jestem szefem kuchni i należy się trzymać z daleka:classic_cool: Tym bardziej starsze osoby zaprasza się po to, żeby sobie posiedziały i odpoczęły. Takie jest moje zdanie.

Gość Trelek
To nawet nie wypada zaglądać gospodarzom po kuchniach i łazienkach.

sorry, ze nie na temat, ale wkurza mnie ostatnio slowo "zenada, zenujacy". pelno go ostatnio nie?