Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinezzzzzzka

Moja 13-letnia siostra jest w ciązy

Polecane posty

Gość Pinezzzzzzka

Moja siostra ma 13 lat i niedawno wyszło na jaw, że jest już w 3cim miesiącu ciązy :/ Jesteśmy wszyscy w szoku, a moja siostra chyba nie zdaje sobie sprawy do końca w jak powaznej sytuacji się znalazła. Chłopak, który jest ojcem dziecka ma 16 lat i wszystkiego się wypiera, Jego rodzice nie chcą o mojej siostrze i nienarodzonym dziecku słyszeć. Moja siostra się uczy i nawet nie zaczęła zycia, a już je tak skomplikowała . Co teraz będzie ? Czy jest ktos kto był w takiej sytuacji ? Lub ma takie przypadki w rodzinie ? Czy wszystko sie jakoś ułożyło ? prosze o wypowiedzi

Gość How do you feel
podajcie tego chłopaka do sądu jak sie nie chce przyznać bo to jest karane seks z nieletnią

Gość destiny_of_me
no ladnie:-O co nie chca slyszec??? maja lozyc na dzieciaka syna tak samo jak twoi ridzice a gowniara niezla 13 lat is juz rznie i tak to jest jak dziecko sie za seks bierze:-o

Gość katkaa_23
on ma 16, ona 13- on niepelnoletni a ona o 3 mniej, więc nie ukarają go za seks z nią, poczytajcie kodeks

Ciężka sprawa... Myślę, że 13 lat to nie do końca odpowiedni wiek na macierzyństwo. Ona zdaje sobie sprawę co jest grane? Jak do tego podchodzi? Myśleliście o takim rozwiązaniu jak oddanie dziecka do adopcji?

Gość destiny_of_me
jak to oddac? niech sobie gowniatra zrobi rok przerwy od szkoly i sie zjamie dzieckiem a potem do zlobka dac albo opiekunke jak was stac i jak tylko bedzie mogla pracowac to weon do roboty, chociaznby dorwyczo chciala zabaw doroslych to niech teraz ma jak dorosla

Gość Pinezzzzzzka
No własnie moja siostra chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji. Nie chce rozmawiać, zamyka sie w sobie... Jedyne co powiedziała to tylko to, że robiła to pierwszy raz no i personalia chłopaka, który jest ojcem. Żadnych decyzji jeszcze nie podjęliśmy... no moja mama rozmawiała z rodzicami tego chłopaka. Chłopak sie wypiera...

Gość bogaty nigdy nie zrozumie
jesli róznia między nimi jest wieksza niz 5 lat mozna go podac do sądu ( pedofil) i jesli ona ma mniej niz 15 to mozna go podac do sądu ale tutaj ona co prawda 13 ale on tylko 16 wiec jedyne co to o ustalenie ojcostwa, poniewaz on nie ma dochodu alimenty bedą płacic jego rodzice a ona ma mniej niz 16 wiec nie mogą wziasc slubu ( przez to mogłaby uzyskac pełna zdolnosc do czynnosci prawnych) a tak prawnymi opiekunami mogą byc jej rodzice....

Gość mizi mizi
kochana, twoja siostra jest w trudnej sytuacji. współczuje ci strasznie.

Gość destiny_of_me
to zda sobie szybko zaraz sprawe lepiej ja przygotiwujcie do roli mamy u nas nie ma abocrcji po 2 miesiacu ciazy tak wogole:-O

Gość mizi mizi
ale nie możecie siedziec bezczynnie!!!!!

Chłopak się może wypierać, jeśli jest ojcem jego rodzice będą zmuszeni do płacenia alimentów na dziecko. Z siostrą trzeba porozmawiać, nie wiem jaki macie ze sobą kontakt, ale myślę, że będziesz odpowiedniejszą osobą niż rodzice. Musisz uświadomić jej w jakiej sytuacji się znalazła. 13-latka to jeszcze dziecko i oddanie dziecka do adopcji może być dobrym rozwiązaniem. Chyba, że Twoi rodzice i Ty jesteście w stanie pomóc w wychowaniu dziecka.

Gość Pinezzzzzzka
Oddanie do adopcji raczej nie wchodzi w grę. Jedyne, co możemy zrobić to postarać się o te alimenty i się dzieckiem wspólnie jakos zaopiekować. Przykro tylko, że tak się stało , 13 lat to bardzo mało i bardzo się boję co będzie z moją siostrą, wszyscy to bardzo przezywamy, szczegolnie moja mama i ja

Gość Eliza...
Porozmawiaj z rodzicami, może ona urodzi a Twoja mama stanie się prawną opiekunką, skoro ona nawet do końca nie zdaje sobie sprawy, przecież ona nawet gimnazjum jeszcze nie skończyła... albo niech urodzi i oddajcie do adopcji jeśli rodzice nie będą chcieli dziecka do czego mają święte prawo ale przede wszystkim to zapomnijcie o aborcji zresztą i tak już za późno!!!

są i pewne zalety takiego stanu: 1/ jesli córka siostry i pozniej jej dzieci utrzyma zrozpoczętą przez mamusie tradycje, to siostra autorki bedzie mogła zostać praprababcią w całkiem przyzwoitym wieku - mało kto moze znać swoje praprawnuki :P 2/ siostra autorki, przy dobrych wiatrach bedzie mogła chodzić z córką na podryw, celując w mniej wiecej tą samą grupe wiekową facetów.. 3/ będą mogły wymieniać sie ciuchami zawsze trzeba patrzec na świat pozytywnie :P

Gość Pinezzzzzzka
bardzo smieszne :/

Komiczne, zamiast szukać "radosnych" stron tej sytuacji doradziłbyś coś od strony prawnej;) Może rodzice mogą się starać o status rodziny zastępczej, to zawsze jakaś dodatkowa kasa.

Gość Pinezzzzzzka
W tym roku kończe 19

komiczne przecież to ne jest śmieszne wcale:) choć argemnty całkiem całkiem..:P

Gość Eliza...
komiczne bardzo Cię lubię bo przeważnie mądrze odpowiadasz ale teraz to przywaliłeś :o

Gość Pinezzzzzzka
pinkyyy dziękuję Ci za rady napewno to rozwazymy wszystko

Gość Pinezzzzzzka
Komiczne- nikt nie każe Ci z tego powodu płakać, ale oszczędź sobie beznadziejnych komentarzy. Skoro Cię jakas tam "siuśmajtka" nie obchodzi to po co wchodzisz tutaj :///?

no wiesz jak strzeliła to już po fakcie, więc należy jakoś zaradzić, ale nie ironizować głupio małolaty różnie myślą - z resztą w momencie kiedy jedna prześciga się przed drugą żeby wcześniej przestać być dziewicą nie dziwne ze taka głupia małolato poleciała do łóżka z drugim głupim małolatem, pewnie jeszcze myśląc że za pierwszym razem w ciaże zajść nie można..

aborcja - czy Tobie do reszty w głowie się przewróciło.? ma 13 lat - więc winni są wszyscy rodzice i szkoła również = bo nie powiedzieli takiej małolacie z czego sie dzieci biorą, więc niech jej teraz pomogą.. w czasie ciaży i po niej.

Gość zszywaczcz
No jasne, aborcja jest bee, a 13letnie dziecko uprawiajace seks nie:O Dla mnie to patologia i jedynym rozsadnym wyjsciem jest aborcja.

ja nie napisałam że to dobrze ze dziecko w wieku 13 lat ma dziecko - ale sie stało, a aborcja to ni ejest rozwiązanie

ciekawe co jest lepsze 13 letni morderca czy 13 letnia matka??