Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Twoja_królewna

Przepisanie tabletek anty bez badania

Polecane posty

Gość Twoja_królewna

Nie wiem czy to normalne, ale mi lekarz przepisał tabletki antykoncepcyjne (Logest) bez badania na krześle ginekologicznym, bez wywiadu lekarskiego i w ogóle bez niczego o.O Zapytałam się ginekologa czy przepisze mi tabletki antykoncepcyjne a On do mnie 'Jakie chcesz? Nie masz żadnych ulubionych? Albo nie podsłyszałaś jakie odpowiadają Twoim koleżanką?' a ja zrobiłam wielkie oczy, bo kompletnie o nic się mnie nie zapytał, a kazał samemu wybrać. Powiedziałam Mu, że to chyba On jest po to żeby mi dobrać odpowiednie, a On do mnie 'No to przepisze Ci Logest'. Dał mi mnóstwo ulotek o innych tabletkach antykoncepcyjnych i powiedział, że mam sobie wybrać jakie będę chciała brać jak skończą mi się te dwa opakowania, które mi przepisał... Dodam, że byłam u lekarza państwowego w przychodni. Czy to jest normalne? Bo mi się wydaje, że powinien był mnie zbadać...

..raczej nie jest to normalne, wręcz dziwne i na pewno powinnaś się wybrać do innego ginekologa...

Gość dla zabawy nie mam nicka
Owszem powinien. Przynajmniej podstawowe badanie i wywiad. Mnie tez sie lekarka pytała czy mam jakieś upatrzone tabsy, ale i tak mnie zbadała. Ale z drugiej strony tabletki czasem trzeba dobierać po kilka razy mimo badań...

...ja też chodziłam do lekarza państwowego w przychodni, ale o takim zlekceważeniu pacjentki przez lekarza jeszcze nie słyszałam...szok !!!

Gość Twoja_królewna
Dzisiaj wzięłam 15-stą tabletkę, którą przepisał mi właśnie ten ginekolog i nie odczuwam żadnych objawów- ani teraz gdy jestem przy końcówce opakowania, ani na początku, a przecież organizm powinien dawać oznaki, że się przyzwyczaja do tabletek hormonalnych prawda?

tak jak już gdzieś napisałam każdy organizm jest inny i każdy reaguje inaczej.. ja w pierwszym miesiącu brania miałam kilku dniowe plamienie i nic poza tym...a pewnie czytałaś ze wiele innych "rzeczy" powinno się wydarzyć np...nudności, bóle głowy, ...ale niekoniecznie...a poza tym jeżeli nic się nie dzieje teraz z Twoim organizmem to może będzie się coś dziać w trakcie przyjmowania tabletek z drugiego opakowania...

Gość Twoja_królewna
Mam nadzieję, bo teraz się obawiam, że na mnie te tabletki w ogóle nie działają i z tego samego powodu w czasie stosunków używamy z moim Skarbem dodatkowego zabezpieczenia...

..działać to na 100% działają, a co dodatkowego zabezpieczenia to na pewno nie zaszkodzi przez pierwszy miesiąc przyjmowania pigułek...pzdr

ja chodze tylko panstwowo. mnie przebadanio, chyba jak pamietam. powiedzialam ze chce tanie za 10 z(siostra mi podpowiedziala)l, wiec mi przepisano diane35. nie zabezpieczalam sie wcale, mimo ze to pierwsze opakowanie., jak chcialam badania powazniejsze(hormonalne, watroby) to mnie powiedziano ze nie musze :( a o cytolgoi sie dowiedzialam jakis czas pozniej, podajze po roku potem