Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goralenka

nagłe uczulenie u 5 m. dzidziusia

Polecane posty

Gość goralenka

Mam 5 miesięczną córkę. Do tej pory było ok, tzn. nie stosowałam diety, bo nie miała kolek i innych przypadłości. Od 2tygodni ma brzuszek taki chropowaty, jakby uczulenie. Tylko na co? Czy to oznacza, ze muszę zastosować dietę :( Zaczęłam jej dawać kaszkę i jarzynki ze słoiczka. Ma to tylko na brzuszku. Ubranka piorę w płatkach mydlanych. Poradzcie co odstawić przede wszystkim, mleka nie piję.

Moga to byc zwykle potowki ale zamiast radzic sie kogos na forum to idz do lekarza bo moze to byc cos powaznego a ty w sposob nieodpowiedzialny siedzisz na forum i szukasz rad. Zwlaszcza ze to pojawilo sie nagle nie zwlekaj i idz do lekarza jutro.

Gość goralenka
byłam u pediatry i ona powiedziała, że to uczulenie i tyle, pewnie muszę coś wykluczyć z jadłospisu tylko co, wszystko?

Gość goralenka
tak się zastanawiam, czy to nie jajka, bo ostatnio sporo jadłam, więcej niż 3 tygodniowo. Sery mało, jogurty jeszcze mniej. Czy coś wiecie na temat jajek?

zwłaszcza białko jajka może powodować różne rewolucje, więc może to to:)

Gość goralenka
mam nadzieję, jajka odstawiam pewnie czekoladę też muszę? a czy jajka w produktach, czyli np ciastach, makaronach... to znaczy, że też muszę unikać lub te produkty odstawić? pytam, bo pierwszy raz coś takiego mnie spotkało mam wizję chleba i wody ;)

kochana nie przejmuj sie, w takim razie jesli lekarz stwierdzil ze to uczulenie to idz do apteki i zapytaj o calcium dla niemowlakow ja kupowalam kiedys taki, moze to byc od tych zupek w sloiczkach moze podalas cos z owocami lub z ciężkim mięskiem. Uczelenia od bialka nie są na brzuchu a raczej za uszami tam najpierw pokazują się ślady uczulenia na pokarm, to jest twarz i uszy. Brzuch to bardziej płyn do kąpieli oliwka lub zmiana chusteczek nawilżanych. Ps radziłabym iśc do jeszcze jednego lekarza bo cos mi sie wydaje ze ten u ktorego byłaś potraktowal cię tak jakby cie olal. Powinien był z toba porozmawiac i o wszystko wypytac.

Gość goralenka
to stała pediatra moich dzieci od kilku lat i uważam, że jest w porządku może nie podjęła tematu, bo to było szczepienie, ważenie i jeszcze kilka innych spraw a ja jakoś nie pomyślałam, by dokładnie wypytać (pozostałe dzieci nigdy nie miały uczuleń) spróbuję z wapnem może to owoce ze słoiczków dziękuję za rady

napewno chodzi o owoce mozliwe ze byly tam maliny i truskawki albo inne takie ktore dla 5 miesiecznego dziecka nie sa raczej wskazane. Chociaz kazda niunka reaguje inaczej mój mały w wieku trzech miesiecy jadł bigos:) i nic mu nie bylo. Oczywiscie nie zjadl niewiadomo ile ale dawalam mu wszystkiego po troche i sprawdzalam jak reaguje, jesli chodzi o sloiki to nie kupowalam ich duzo dawalam tylko jablka i marchewki wszystko inne robilam sama. Kiedys otworzyłam taki słoik a w srodku było szkło od tamtej pory nie kupuje i juz nie kupię.

Jak nie nabial lub jajka, to stawiam na owoce. U mojej cory tez wysypka czesto pojawia sie na brzuszku. Np. po bananie. Ale na mleko tez podobnie reagowala.