Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wybrala sobie zawod i placze

Szczypiace oczy podczas farbowania włosów !

Polecane posty

Mam ogromny problem, ucze sie na fryzjerke i jak farbujemy wlosy to mam albo uczulenie albo inne dziadostwo - momentalnie oczy robia mi sie jak u krolika, obrzek i lzawienie. W okularkach przeciez nie bede pracowac :( Po takiej jednej klientce po farbowaniu musze wyjsc na powietrze i ponad pol godziny odpoczywac! Juz nie wiem, czym to lagodzic? Moze sa krople na takie rzeczy?

jezeli chcesz stacic wzrok, pracuj bez okularow. To nie jest zadne uczulenie. Farby zawieraja amoniak, czyli substancje bardzo toksyczna. Przy farbowaniu uwalniany jest do powietrza, natomiast w kontakcie z galka oczna przechodzi w forme jonowa rozpuszczajac sie we lzach. Dziala wtedy drazniaco........ale to nie wszystko. Moze doprowadzic do uszkodzenia rogowki i martwicy galki ocznej! Wolisz brzydko wygladac w okularach, czy nie widziec sie wiecej w lustrze?

O shit. To mnie wystraszylas... Mam sobie gogle kupic, takie jak do plywania czy co? Jak ja bede w tym wygladac?! Chodze po necie jeszcze i sie tak zastanawiam, czy tak objawowo daloby cos wraplanie Starazolinu? jak uwazasz?

mysle ze Twoj zaklad fryzjerski powinien miec do dyspozycji specjalne okulary. Sprawdz czy o tym nie mowi regulamin BHP ( jezeli sie okaze ze jest taka informacja to nie bedziesz musiala inwestowac swoich pieniedzy) To nie gogle jak do plywania, tylko bardziej takie okularki jak dla laborantki. W doborze leku nie pomoge Ci i mysle ze na wlasna reke nie powinnas go kupowac. Amoniak jest bardzo aktywnym zwiazkiem, wiec moze reagowac z substancjami wchodzacymi w sklad kropelek-skutki dla mnie sa nieznane. Jak juz sie tak wzbraniasz przed tymi okularami, idz do dobrego okulisty. Mozliwe ze dobierze Ci cos.

Ok juz wiem o jakie okularki chodzi. Bardzo dziekuje Ci za pomoc 👄

Gość ojcowa
Hyyy, nieźle! Ja w ogole nie wiem jak można taką chemią włosy farbowac. Niszczy skórę, osłabia wlosy. Ja tem henny używam! Kroplami sobie oczy zalecz! Takimi na naczynka popekane, np. starazolin, czy cuś.

Gość ciocia dobra radaaaa
uwazajcie w aptekach na krople, bo zachodnie sa dwa razy drozsze od naszych polskich a maja ten sam sklad ;)

Gość ojcowa
No wlasnie. starazolin jest polpharmy, z tego co pamietam. Polski produkt. w aptece ci go sami nie zaproponują,bo wciskaja drożyzne, musisz pytac!