Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alicja 123

WSTYDLIWY TEMAT - problemy z odbytem

Polecane posty

Mam ogromny kłopot, który bardzo mnie krępuje :( Otóż od niedawna mam problemy z ... odbytem. trwa to chyba już ponad miesiąc, a może nawet i dwa... Problem pojawił się, kiedy zaczęłam odczuwać nieznaczny ból podczas - no powiem bez ogródek - robienia kupy. Myślałam, że przejdzie, że to tylko chwilowe jakieś coś. Ale nie przeszło, wręcz przeciwnie, nasila się, ból jest przeogromny podczas oddawania stolca, teraz boli także kilkanaście minut PO, a nawet i w ciągu dnia (ale rzadko). W dodatku zauważyłam, że w okolicach odbytu pojawiły się bolesne zgrubienia, jakby takie pryszcze o nieregularnym stożkowym jakby kształcie, jasnoróżowe, bolą jak pierun podczas nacisku. Nie mam pojęcia co to jest i skąd to się mogło wziąć, dbam o higienę bardzo rygorystycznie, nie uprawiam żadnych seksów analnych czy coś takiego (to dla tych, którzy z pewnością się pojawią i będą mi dokuczać), jedyne co, to że wynajmuję mieszkanie wspólnie z rosjanką i chinką (mieszkam w Anglii) i mamy wspólną toaletę. Może się czegoś nabawiłam? A może przeziębiłam to miejsce czy coś?? Nie wiem co począć, jak mam iść do lekarza - w dodatku angielskiego - i opowiedzieć mu o swoim problemie? Zaraz będzie gadał, że Polka się puszcza z Murzynami i takie efekty... :( Jeśli ktoś miał podobny problem, BAŁAGAM NA KOLANACH O JAKIEKOLWIEK INFORMACJE I POMOC!!!!!! Bo to naprawdę dokuczliwa choroba :(:(:(:(

Gość chiba hemoroidy

Gość ja uwazam ze to sa..
hemoroidy, jesli to to nie masz sie czego wstydzic i obawiac przed wizytą u lekarza

Bardzo możliwe, bo gdy szukałam w necie czegoś, co by pozwoliło mi samemu postawić diagnozę, hemoroidy były możliwe, ale nie mam krawienia z odbytu ani nic z tych rzeczy (może na razie nie mam :( ), nie wiekm co robić, jak z tym walczyć, czy to samo przejdzie, czy nie, a jeśli nie hemoroidy to co? Chyba spaliłabym się ze wstydu u lekarza, tym bardziej że po angielsku mogę go nie do końca zrozumieć :(

Gość spróbuj zrobić sobie
rozgrzewającą nasiadówkę. Wiesz o co chodzi? To może być od przeziębienia, także od siedzącej pracy, mało ruchu, jedzenie pokarmów ciężkostrawnych. Jednak powinnaś udać się do lekarza. Gdyby to było w Polsce to na hemoroidy jest maść Posterisan. Jesli nie przejdzie, nie lekceważ problemu. Czy masz zaparcia i na przemian biegunki?

Gość Moze sproboj
w aptece kupic czopki na hemoroidy.. Nie wiem czy to jest to, ale czopki chyba nie zaszkodza...

Wstyd sobie muszę chyba wsadziś w kieszeń, niestety bo ból jest coraz intensywniejszy i już nie pozwala normalnie żyć :( Tyle że problem jest takowy, że pracuje 7 dni w tygodniu i nie mam jak upchnąć się do lekarza, muszę porozmawiać z szefem żeby jakoś mi dał godzinę na lekarza, choć to trudne, ciężka praca na zlecenia :( Ja sie chyba zastrzele :(:(:(:(

nie wstydź się lekarza. W odbycie nie ma prawa być chorób przenoszonych drogą płciową. Krew w hemoroidach pojawia się wtedy, kiedy choroba jest już bardzo zaawansowana. Pamiętaj o ciepłym ubieraniu się w tym miejscu i nie siadaniu na gołej ziemi, albo na kamieniu. Takie dolegliwości nasilają się także przed miesiączką.

spróbuj sobie zrobić - nie, nie mam na przemian zaparć i biegunek, mam wrażenie że ten mój nieszczęsny stolec jest twardy jak skała i sprawia mi to ból nieziemski, muszę iść do apteki może tu coś mają na te moje dolegliwości, a jak nie przejdzie, to faktycznie nie ma wyjścia innego jak lekarz, bo dłużej tego nie wyczymie :(

Kup sobie jakieś zioła na rozluźnienie, to też powinno pomóc. Dobrze, że nie masz zaparć i luźnych stolców na przemian, bo to by świadczyło o groźnej chorobie. Koniecznie zrób sobie tę nasiadówkę, to bardzo pomaga. Z takiej gorącej wody, jak tylko możesz wytrzymać, żeby tam parowało. Tylko uważaj, nie wolno tego w trakcie miesiączki.

Lecę po maść do apteki bo widzę, że to nie przelewki :( Moja praca jest bardzo wyczerpująca fizycznie, 7 dni w tygodniu, od rana czasem do bardzo późnej nocy, pracuję tak już od wielu miesięcy, nigdy nie miałam wolnego dnia (od sierpnia do teraz tylko dwa dni bez pracy). Czytam że to także może być przyczyna taki wysiłek... Nigdy nie miałam w tą częścią ciała żadnych problemów a tu nagle takie COŚ. Dziękuję ślicznie wszystkim za porady i informacje!!!

Gość Hemoroid
NIE WOLNO robić nasiadówek bo wtedy przenoszą sie bakterie

Kupiłam sobie jakąś maść na hemoroidy, w aptece były także czopki i tabletki na te sprawy, wybrałam maść losowo, zastosowałam według przepisu. Szczerze liczę na rychłą ulgę. Dobrej nocki wszystkim.

Gość maxiu123
Witam mam podobny problem co koleżanka i co gorsze tez dobrze nie znam języka i nie wiem nawet gdzie się do lekarza wybrać. Mi się te chyba hemoroidy zrobiły przez święta, tzn kiedyś tez miałem coś takiego ale samo mineło zaraz ale teraz jest gorzej. Jakiś guzek mi obok odbytu urósł i mnie boli cały czas a jak siadam to delikatnie bo tez boli, no i przy oddawaniu kału najgorzej aż boje się chodzić do wc,mało tego to wydziela się jeszcze jakiś przykry zapach i po oddaniu kału jak się podcieram ta widzę też ślady krwi świeżej. Pomocy bo już nie wiem co mam z tym zrobic....