Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna ------

Lukas Bank-Karta kredytowa-pytanie...

Polecane posty

Gość Taka jedna ------

nie mogę znaleźć nigdzie umowy ,a mam pytanie jak wygląda spłata minimalna tego kredytu ,zadłużenie miałam na kwotę 116.00 zł a przyszło pismo do męża żeby zapłacił kwotę minimalna- 30 zł ,a co z reszta kwoty ,bo jest ze na spłatę kredytu mamy 56 dni ,ale teraz jak to liczyć ,zapłaciłam 30 zł minimalna , to ta reszta teraz jest naliczona od dnia spłaty minimalnej na kolejne 56 dni.??? meczy mnie to zapewne jutro do nich zadzwonię,ale chciałabym spokojnie spać, może ktoś mi pomoże odpowiedzieć na te pytanie. Pozdrawiam Serdecznie .

Gość wstydze sie zalogowac
Pojebalo cie. To jest godzina o ktroej sie spi, albo skacze z 10 pietra:o

Gość Taka jedna ------
no widać masz problem natury psychicznej:( konieczna jest wizyta u psychiatry,KONIECZNIE! NIE ZWLEKAJ ,BO MOŻE BYĆ TYLKO GORZEJ:( Pozdrawiam.

Gość a ta reszta
przechodzi na kolejny okres 56 dni + odsetki, w następnym wyciągu będziesz widziała że masz do zapłaty np 87 zł + odsetki /za niespłacenie w terminie/ i z tego znowu wyciągną kwotę minimalną i tak w kółko, jeszcze jakieś pytania?

Gość Taka jedna---
O KURDE to ile wyniosą odsetki.dużo??? przy kwocie 116zł ..? -30 zł oczewiscie...no wiedziałam ze czymś tu pachnie kurde...

Gość a ta reszta
musisz dokładnie sprawdzić w swojej tabeli opłat i prowizji, na ogół jest to ok 22-23% w skali roku ale bywa też inaczej aha jeśli znowu posłużysz się kartą to będzie tak: 87 zł+ odsetki+ta kwota którą teraz wykorzystasz i dopiero z tego wyciągną minimalną do zapłacenia albo możesz spłacić każdą większą kwotę od minimalnej

Gość Taka jedna---
Wielkie dzięki:):) zakupów dokonałam 19 -02 mam na to 56 dni...??

Gość Taka jedna---
według MOICH OBLICZEŃ JESZCZE MAM CZAS NA spłatę całkowita...DOBRZE MYŚLĘ..??WYPADA ZE NA 10 KWIETNIA,CZYLI OBEJDZIE SIE BEZ ODSETEK KARNYCH..???

Gość a ta reszta
nie wiem jak to jest w lukasie ja mam kartę w innym banku i tam są takie cykle, musiałabyś się przyjrzeć umowie i wyciągom ale może się zdarzyć że ten wyciąg nie będzie aktualny bo zapłaciłaś gdzieś już w kolejnym cyklu /tzw okresie rozliczeniowym/ i wówczas będziesz miała tę operację ujętą w kolejnym wyciągu

Gość a ta reszta
weż ten wyciąg do ręki i spawdz dokładnie jest tam kwota całkowitego zadłużenia to te 116 zł , i kwota minimalna którą musisz spłacić do danego określonego dnia , jeśli spłacisz całość zadłużenia to obędzie się bez odsetek, od każdej innej kwoty którą nie spłacisz /np te 87 zł/ będą odsetki, oczywiście przyjrzyj się czy nie masz tam czasej większego zadłużenia , często banki naliczają jakieś dodatkowe opłaty a to za korzystanie karty a to za jakiś inny duperel no i ubezpieczenie jest chyba już wszędzie , zobacz czy ty czasem nie masz tam do zapłaty nie 116 a trochę więcej

Gość 1qaz2wsx3edc
to nie sa zadne odsetki karne tylko normalne oprocentowanie kredytu

Gość a ta reszta - ona ma rację
wg zwykłego smiertelnika odsetki to to samo co oprocentowanie , zresztą wyżej jest podane ile to mniej więcej procent

Gość 1qaz2wsx3edc
chodzilo mi o slowo "karne"...