Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swinie swinie swinie

Bardzo emocjonalna historia.Pomozcie porada.Czy ja robie cos zle??

Polecane posty

Poznalismy sie poltora roku temu w Szwecji.Oboje juz z 2 letnim stazem z tym kraju. Zamieszkalismy razem, ja zawsze obrotna , szlam do przodu,zostalam tlumaczem, zalozylam firme, On? pracowal na budowie, choc to zdolny chlopak. Probowalam Go motywowac do nauki jezyka, wiekszych ambicji, ale wszystko co wymuszalam na nim , bylo krzykiem - wtedy to robil . Nie moglam sie zajmowac wszystkim od odczytania licznika po naprawienie samochodu. na ten moment ja nie pracuje, mam oszczesnosci, zaliczam ostatnie egz w szkole, On nie pacuje, bo jak twierdzi nie moze niczego znalezc. Pojawia sie propozycja pracy - z Polski - na b dobrym stanowisku, moje marzenia sie spelniaja, moge wracac, choc z dugiej strony moj facet zostanie tu , a kocham Go ponad zycie, niestety nie dorosl on do roli partnera (tak mysle) I zaczynaja sie telefony od jego rodziny - mama, siostra, ze zabijam Go tym , ze On mi tyle czasu poswiecil, ze taki dobry(to fakt), a ja go zostawiam. Nie wiem co robic... Kocham Go, ale tyle nerwow mi psuje ten zwiazek:(

A chcesz spedzic zycie z nieudacznikiem zyciowym?

Gość nie pisz ze kochasz go nad
zycie, bo to nie ma sensu w odniesieniu do tresci Twojego postu:O

czy moge go zmienic????

Wydaje mi sie że powinnaś postwić na siebie bo on sie juz nie zmieni skoro sie nie potrafił zmotywować przez dwa lata wyobraż sobie siebie i jego za 20 lat jak ty bedziesz musiała ciezko pracowac a on może bedzie stał w miejscu i czy co to bedzie odpowiadało ze wszytko na twojej głowie a pozatym jakim prawem w wasz związek wtraca sie jego rodzina co to ma byc :/

wszyscy maja do mnie pretensje

e tam, chca zrzucic na Ciebie odpowiedzialnosc za nieudacznictwo wlasnego syna. Nie daj sie!

Gość a jakże
nie radzisz sobie z jego rodzinką?!?!?!?! to sama jesteś sobie winna! Gdyby mi ktoś w rodziny faceta wyrzuty czynił, to bym pognała jak psa! G.wno ich powinno obchodzić co TY robisz. Utrzymujesz jakiegoś robola i darmozjada bez ambicji i masz jakieś wyrzuty sumienia?!?!?! OLEJ GO i jego chorą rodzinę.

Gość monixs
on sie nie zmieni - bedzie dalej biadolil...a zobaczysz jesli z nim zostaniesz za pare lat Ciebie obarczy wina za swoj "rozwoj "(chyba niedorozwoj) faceci tak maja .. nie umieje spojrzec prawdzie w oczy tylko zwala na babe ... a do tego caly czas rodzinka ci sie wtracac bedzie masakara .. moze to i egoistyczne ale patrz na siebie - nie rezygnuj ze swoich ambicji planow marzen tylko dlatego ze mu sie NIE CHCE UCZYC!!!! nie jestes jego mamuska ... a widac ta wychowala nieroba :o znajdz sobie innego ambitnego, z przyszloscia faceta co bedzie mogl zapewnic Ci i dzieciom dobre warunki ..

Gość upppupupupupupu

Gość święta racja
posty powyżej..... oni chcą wzbudzic w Tobie poczucie winy że chcesz chłopaka zostawic....bo już się przyzwyczaili do myśli że znalazł sobie obrotną i zaradną babkę która go pociągnie za sobą i przy której "nie zginie w życiu" ty miałaś byc tym jego motorem napędowym, wyciągac go z opresji, motywowac, wspierac i gdy trzeba będzie także utrzymywac..... wiadomo dla nich jesteś dobrą partią, bo jesteś zdolna, odważna i radzisz sobie w życiu..... byłoby głupio gdybyś dla takiego kolesia miała stracic szansę na dobrą pracę i dalszy rozwój zawodowy, jak tak bardzo chce byc z Tobą to niech jedzie z Tobą, to chyba proste, co ?? święta prawda że nie miałabyś łatwego życia z jego rodzinką, skoro już teraz chcą na Tobie wymóc pewne decyzje i uległośc a nawet nie jesteście małżeństwem, wyobraź sobie jakie larum by podnieśli jeśli po ewentualnym ślubie chciałabyś zrobic coś niezgodnego z ich "ideologią"