Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fewfewqdwed

jak radzić sobie z natrętnymi myślami? w nerwicy natręctw??

Polecane posty

Gość dqdefqewfe
nie łączyc ładunku emocjonalnego z daną myślą, a przestaniesz sie bac i mysli odejdą proste!

Gość gkgkkg
Iść do psychiatry a potem jeść prochy, które przepisze.

Gość ewdqwf
przeczytaj książke, "potęga podświadmości", a ona cie całkowicie uleczy!!obiecuje ci to!!

Gość z katowni
profesorko :o

Gość ewdqwf
bo czytałam, mówi wiele prostych prawd, o ktorych zapominamy

Gość ewdqwf
szczerze powiedziawszy , natrętne myśli wynikają i biorą sie moim zdaniem, z niewiary w siebie, we własne sily, przez to biernie przyjmujemy co nam los niesie,niec zmieniajac nic, a brak wiary, to,powoduje, to ze w zyciu nam nic nie wychodzi!!A jesli nam w zyciu nic nie wychodzi, nasz umysł, tez zaczyna grzebac gdzies w negatywnych myslach..wpojonych nam w dziecintwie wyciagajac z nas najgorsze leki i obawy!!TAK NAPRAWDE NASZ MOZG SKłADA SIE Z 2 CZESCI!!swiaodmosci i podswiadomosci! Swiadomosc, to nasze poglady, czesto prawdy w ktore wierzymy, lub, kktore wpojono nam w dziecinstwie i to własnie swiadomosc najczesniej poprzez błędne wnioski i poglady podsyca w nas lęk , czesto powiazany z natretnymi myslami, czesto przykrymi dla nas..podswiadmosci natomiast, wszystko co"usłyszy od swiadmosci" przyjmuje za prawde, bo podswiadmomosci nie jest logiczna, ani racjonalna, bierze wszystko za prawde, i ona sprawia, ze kiedys pomyslimy o czyms przykrym,zacyznamy sie lękac, itd..zaczyna bic szybciej serce..itd..takie cos moze prowadzic do nerwic i innych zaburzen!Grunt to zdac sobie, sprawe, ze sami decydujemy o tym jak sie czujemy.Myslmy pozytywnie, a bedzie sie działo pozytywnie!a nie odwrotnie, bo tez bedzie działo sie jak, pomyslimy.Nie usuwajmy na siłe negatywnych mysli, bo one w ten sposob nie odejda, robmy to na spokojnie , odprezeni najlepiej w połsnie, odprezeni!

Gość ewdqwf
w książce sa tez mantry, ktore powinni sie powtarzac np "we wszystkim kieruje mną nieskończona mądrośc!Cieszę się pełnią zdrowia , a w moim ciele i duchu działa prawo harmonii.Piekno, miłosc,spokój i dostatek są zawsze moim udziałem.Całym moim zycia rządza zasady słusznego postepowania i Bozy ład.Wiem, ze to załozenie zasadza sie na wiecznych prawach zycia, wiem, czuję i wierze, ze moja podswiadomosc urzeczywistni moje swiadome myslenie wiernie az po najdrobniejsze szczegóły"Wypowiadajac te słowa, musisz nprawde w nie wierzyc i naczej nie podziałaj, pomysl, sobie, ze estes wart tej wiary!!w te słowa i w siebie!

Gość ewdqwf
powtarzaj te sobie" Kazda komorka, kazdy nerw, kazda tkanka, i kazdy organ mojego ciała(tu mozesz podac, np wątrobe jesli masz problkem z wątroba) oczyszcza sie w tej chwili i zdrowieje"

Gość ewdqwf
wiele razy w ciagu dnia powtarzaj z wiara i ufnoscia, bo przeciez jestes tego wart!!"Jestem zdrow i sprawny , silny, życzliwy, zrównoważony i szczesliwy"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ewdqwf
a jak wy sobie radzicie swoimi sposobami?

Gość ewdqwf
uupupup

Gość kutafon33
te mysli biora sie nudów i lenistwa, zabierzcie sie do roboty, to wam przejdzie!!

Gość avitax
Ta ksiazka to przerost formy nad trescia:O Autor mogl wszystko zawrzec na 10 stronach, zamiast w kolko pisac to samo. Ksiazka po prostu tragczna...

Gość ewdqwf
moze i tragiczna, ale własnie mi ta tragiczna ksiazka i kółko powtarzanie tego samego pomogło, a tosie przeciez liczy w takich ksiazzkach, a nie to czy jest literacko, dobrze napisana!to działa!

Gość ufka pufka
do ewdgwf czytając te słowa już robi się lepiej . to prawda powtarzając wciąż pozytywne słowa powodujemy pozytywną myśl a potem czyn poz.-----ja polecam książki cayce-go dalajlamy ....byłam wiecznie zagniewana i w środku mnie ściskało na wszystkich i wszyystko---niby szłam na kompromis pod warunkiem że był po mojej myśli ---dzisiaj nie oczekuję niczego od ludzi jest ok.jak coś robię dla innych to tylko dlatego że tego chcę...jest dużo lepiej ale wracają natrętne myśli czasami i rośnie wściekłość --wtedy myślę o tym co już wiem nie napędzam się ,wyciszam przywołuję dobre myśli....natomiast żal do przeszłości i do osób które przyczyniły się do naszych myśli złych należy IM WYBACZYĆ....

Gość ewdqwf
ufka pufka masz racje, ale zeby wybaczyc innym, trzeba NAJPIERW WYBACZYC SOBIE!! nawet te głupie natretne mysli, je trzeba sobie wybaczyc i samemu pozwolic na nie,nie krytykowac siebie za nie, powiedziec sobie,skoro sa znaczy, ze sa jakos mi potrzebne by zrozumiec swoje wewntrze sprzecznosc!! mysle, ze lek starch i nawracajace mysli negatywne, wynikaja,wlasnie z braku WYBACZENIA SAMEMU SOBIE!!!jesli sobie nie wybaczysz, nikt inny ci nie wybaczy, ale ty innym tz nie bedziesz wstanie wybaczyc!

Gość casccsdcsd
no jak?

Gość dqdedqd
no jak@@?