Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenstwo**

Zwiedzanie Londynu - co polecacie?????

Polecane posty

Gość malenstwo**

wybieram sie do Londynu, niestety tylko na 4 dni, zalezy mi na tym zeby jak najwiecej zobaczyc, nie wiem co jest na liscie obowiazkowej.... :) czego nie moge ominac?

Gość in 2 u
w 4 dni zwiedzisz cały londyn! :) a na czym ci zależy? zabytki czy tanie zakupy?:)

Gość taka jakas see
oczywiscie wysiac na victoria station tam znadziesz stare koscioly, big bena itp poruszajac sie metrem zwiedzisz caly londyn

Gość in 2 u
koniecznie musisz zobaczyć: Parlament i Big Bena Pałac Buckingham Picadilly circus Trafalgar Square twierdzę Tower Tower Bridge Soho parki - Green Park, St. James' Park, Hyde Park Oxford street - ;) - polecam spacer od Picadilly Circus ulicą Regent Street aż do Oxford Circus Camden Town Kensington Notting Hill Portobello Market - tylko w soboty!!

Gość in 2 u
a na dłuższy spacer wybierz się wzdłuż Tamizy tzw Queen's Walk - można się przejść od London's Eye aż do Tower Bridge. Świetny, piękny spacer!! Miniesz po drodze galerię Tate Modern, katedre św. Pawła, Shakespeare's Globe...

Gość malenstwo**
bardzo dziekuje za rady, zalezy mi glownie na zwiedzaniu, moze wysokocze na pare godzin na jakies zakupy, ale mam swiadomosc, ze zakupy moge zrobic wszedzie, a tych pieknych rzeczy juz nigdzie indziej nie zobacze :) juz nie moge sie doczekac:):):)

Gość in 2 u
polece Ci sklep z bardzo, bardzo tanimi i baaardzo modnymi ciuchami. :) Primark!! Primark na Oxford Street - najlepiej podjechać linią czerwoną metra Central Line i wysiąść na Marble Arch, iść w stronę Oxford Street. Jest to ogromny dwupiętrowy budynek, naprawdę warto tam zajrzeć - ciuchy są świetne! Piękne balerinki można kupić już za 6 funtów! Jest masa fajnych T-shirtów za 2,3,4 funty, letnie sukienki po 8 funtów. Polecam ci ten sklep!!

Mnie zachwyciło muzeum historii naturalnej i madame tissout, no ale ona juz kosztuje, i akwarium, ale też kasa i canary

Gość in 2 u
zapomnialam o muzeach!!! Natural History Museum Museum of Science Victoria and albert Museum... Akwarium i Madame są suuuper, ale troszkę trzeba się wykosztować.

Gość malenstwo**
jeszcze raz dizekuje, piszcie dalej, robie sobie liste :) o primarku slyszalam juz wiele i tez mam zamiar tam wstapic :) caluje

Gość malenstwo**
a ile to muzeum figur woskowych kosztuje? i jaki jest koszt takiej travelki na np. 3 -4 dni?

Gość in 2 u
hmmm, wiem ze bilet dzienny kosztuje 5,90 funta nie mam pojecia jak to jest z biletami 3dniowymi i czy takie istnieja, sa na pewno bilety tygodniowe

Gość malenstwo**
a, to 5,90 to jeszcze nie tak zle. A co z tym biletem wstepu do Madame Tissout?

Gość malenstwo**
podnosze:) jestem ciekawa tych cen wejsciowek :)

O mateńko, nie pamietam, byłam tam rok temu, ale cena kręciła w okolicach 20 funtów od osoby.

Gość czerwona_czeresnia
Ogólnie to jeśli nie chce Wam się planowac na własną rękę, to polecam wybrac się na objazdówkę z biurem podrózy, bo po pierwsze zapewniają profesjonalną organizację, a po drugie można dowiedzieć się wiele ciekawostek i zobaczyć miejca, które nie zawsze są tak ogólnodostępne. Ja byłam własnie w Londynie na objeździe z Rainbow Tours - 6 dni, ale po powrocie wiedzialam WSZYSTKO o kazdej uliczce, bramie, budynku. Pełen profesjonalizm przewodnika to jak dla mnie największa zaleta wycieczki :)